To go in 2019: Drie nieuwe hippe hotels in Londen

5 must-sees in Londen tijdens je eerste bezoek

Het liefst maak ik elk jaar een stedentrip naar Londen. Toen ik door Tix.nl werd gevraagd of ik soms geïnteresseerd was in de must-sees van Londen, zag ik dat dan ook wel zitten. 

5 must-sees tijdens je eerste bezoek aan Londen

Londen is een perfecte stad voor een goedkoop weekendje weg. Er zijn namelijk volop bezienswaardigheden te ontdekken in deze stad, die een bezoek meer dan waard zijn. In dit artikel worden 5 must-sees in Londen uitgelicht; altijd handig als je een dag sightseeing in Londen doet.

5 must-sees tijdens je eerste bezoek aan Londen

Overweldigd door wat er allemaal te zien is in Londen? Deze bezienswaardigheden zijn bekend en wellicht toeristisch, toch wil je ze eigenlijk niet overslaan!

Buckingham Palace

Sommige attracties in Londen moet je gewoon gezien hebben. Buckingham Palace is één van die bezienswaardigheden. Het paleis zelf is niet alleen een indrukwekkende verschijning, het zijn vooral de wachters op het terrein van het paleis die de aandacht trekken.

Bezoek Buckingham Palace in Londen

Wanneer je in Londen bent, moet je daarom zeker de wisseling van de wacht mee gemaakt hebben. Het is een vertoning die je niet snel zal vergeten.

Tower of Londen

Dit historische kasteel ligt aan de Theems in Londen. Het wordt ook wel de Tower Bridge genoemd. Vroeger diende het kasteel als schatplaats voor de juwelen van het koningshuis. Het heeft daarnaast ook nog diverse andere functies gehad, zo is het bijvoorbeeld ook een fort en een gevangenis geweest.

Tower of London (via Unsplash)

Er wordt een aparte tour in de avond georganiseerd, de zogenaamde Twillight Tower Tour. Absoluut de moeite waard om mee te maken!

Londen Eye

Dit is een populaire attractie in Londen. Toen het werd gebouwd, was dit het grootste reuzenrad ter wereld. Deze attractie wordt dan ook goed bezocht door toeristen. Vanaf het reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De cabines van het reuzenrad zijn helemaal dicht en voorzien van glas, zodat je een spectaculair uitzicht hebt over de stad Londen. Wanneer je geen hoogtevrees hebt, moet je dit zeker mee gemaakt hebben.

London Eye (via Unsplash)

Westminster Abbey

De Westminster Abbey is een kerk die je niet voorbij mag lopen wanneer je een weekendje in Londen bent. Diverse vorsten zijn er getrouwd of begraven. Maar ook de kroning van koningin Elizabeth heeft er plaats gevonden. De kerk is gebouwd in de 13e eeuw na Christus. Er zijn regelmatig exposities te vinden in de kerk en ook de beeldhouwkunst die je er aantreft is erg indrukwekkend.

Westminster Abbey in Londen (via Unsplash)

Big Ben

Natuurlijk gaat een trip aan Londen gepaard met een bezoek aan de Big Ben. Dit is de zwaarste klok ter wereld (en niet de toren zelf, zoals veel mensen denken). De klok hangt in het Palace of Westminster. Hij heeft een hoogte van 96 meter en is gebouwd in een neogotiek bouwstijl. Laat je verrassen door dit prachtige stukje kunst.

5 must-sees tijdens je eerste bezoek aan Londen

 

Londen is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig en de tickets worden steeds goedkoper. Zo kun je gemakkelijk vliegtickets naar Londen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om de goedkoopste te vinden. Maar ook per boot of per vliegtuig vind je regelmatig interessante aanbiedingen op internet. Genoeg redenen dus om deze leuke stad te bezoeken!

Eerste bezoek aan Londen

Meer lezen voor je eerste bezoek aan Londen? Sla dan ook deze artikelen niet over:

Wat zijn jouw Londen must-sees?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tix.nl
Lees hier mijn disclaimer.
10 reacties
  1. Wel net buiten Londen, maar ik vond de Harry Potter Studios echt fantastisch. De Tower of London is inderdaad erg mooi :) En de M&M Store is leuk om een keer te bezoeken, net als Waterstones.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen