Goedkoop op reis naar New York City

Goedkoop naar New York: hoe ga je goedkoop op reis naar New York City?

Droom je ervan naar New York te gaan maar wil je het wel een beetje betaalbaar houden? Laat je niet tegenhouden door een hoog prijskaartje en gebruik deze tips om goedkoop naar New York te gaan. Zo ga je betaalbaar naar New York City!

Goedkoop op reis naar New York

New York is een stad die je een keer gezien moet hebben. Ik ben dan ook niet de enige die enthousiast is over deze wereldstad. Veel mensen laten zich echter afschrikken door een hoog prijskaartje. Want hoe ga je nu goedkoop naar New York? Goedkoop op reis naar New York moet lukken met deze tips!

Budgettips: zo kun je betaalbaar naar New York

Aangezien deze stad erg populair is bij toeristen zijn de prijzen van hotels, restaurants en musea relatief hoog. Wanneer je budget niet zo hoog is en je toch naar New York wilt gaan, kan dit prima. Er zijn namelijk genoeg wijken waar de prijzen een stuk lager liggen dan in bijvoorbeeld Manhattan.

Kies je verblijf in NY

De stad New York bestaat uit 5 wijken, of boroughs: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Staten Island en Queens. Manhattan is waarschijnlijk de bekendste, dankzij de vele toeristische trekpleisters die je hier kunt vinden. Dat betekent ook dat hotels en andere accommodaties hier al snel heel duur zijn (lees: meer dan $150 per nacht).

Wie geen waard hecht aan luxe of een ruime hotelkamer, kan een van de Pod Hotels overnachten – zoals Pod 39* – waar je geen koffieapparaat of minibar in je kamer hebt en daardoor alleen betaalt voor de basics.

Lees ook mijn New York City Guide voor meer info over de verschillende wijken in New York

Ontdek Brooklyn (NYC) met Bikelyn Tours

Verblijf in een hotel in Brooklyn of een van de andere New Yorkse wijken naast Manhattan om kosten te besparen tijdens je stedentrip New York (foto ©watzijzegt.com)

Wanneer je een goedkopere overnachtingsplek zoekt, kun je bijvoorbeeld voor een B&B kiezen maar er zijn ook goedkopere hotels te vinden buiten het centrum. Zo zijn er een groot aantal betaalbare en goede hotels in Brooklyn* te vinden.

Dus kies je ervoor om buiten Manhattan te verblijven en een hotel te boeken in Brooklyn* of Queens, zit je weliswaar verder van de toeristische hart van de stad. Maar je betaalt ook een stuk minder dan wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van Times Square* of Central Park* verblijft. Je kunt met de metro vanuit daar naar de bezienswaardigheden trekken.

Bespaar op bezienswaardigheden in New York

Er is veel te zien in de stad – je kunt bijvoorbeeld naar de Empire State Building voor een geweldig uitzicht (of nog beter: naar Top of the Rock op Rockefeller Center voor een geweldig uitzicht op het Empire State Building!).

Of bezoek een van de vele musea als het Museum of Modern Art , het Guggenheim en het American Museum of National History. Deze kun je op sommige dagen of avonden gratis bezoeken (zoals het MoMA, dat elke vrijdagavond gratis toegankelijk is).

Bezoek het Guggenheim Museum in New York

Korting met de New York CityPASS

Wanneer je van musea houdt en je niet al te veel geld kwijt wilt zijn voor een bezoekje aan een van de musea in New York, dan biedt de official New York CityPASS goede uitkomst. Deze kaart zorgt ervoor dat je met fikse korting zes van de belangrijkste musea van New York kunt bezoeken. Ook krijg je met deze kaart een goede korting als je naar Ellis Island wilt, waar het Vrijheidsbeeld staat.

Vrijheidsbeeld NYC New York City

Iconisch: het Vrijheidsbeeld in New York – gratis te bekijken vanaf de Staten Island Ferry (foto ©watzijzegt.com)

Bespaar met de metro in New York

Het reizen met de metro in New York is de goedkoopste manier om je te verplaatsen tussen a en b. Uiteraard kun je als het echt nodig is kleine stukjes met de taxi afleggen. Een taxirit in het centrum is altijd relatief duur.

Een betere keuze is de metro. De metro is zonder twijfel het meest populaire openbaar vervoermiddel in New York City. Het systeem werkt vrij simpel: er rijden 24 uur per dag treinen (al is dat niet op elke route) waardoor je vooral overdag elke paar minuten wel een trein kunt pakken en door alle boroughs in NYC kunt reizen.

Koop een Unlimited Metrocard voor zo’n $30 en je kunt 7 dagen lang onbeperkt met de metro door de stad reizen. Ideaal!

Subway in New York City

Lekker goedkoop eten in New York

In New York vind je in principe op elke straathoek wel een eethuis of restaurant. Het aanbod is zo groot dat er altijd goedkopere restaurants te vinden zijn. Omdat New York bestaat uit vele culturen zijn er ook verschillende keukens te vinden. Zo vind je altijd een restaurant naar je eigen keuze en smaak.

Uiteraard kun je ook genieten van een lekkere hotdog bij een van de vele hotdog tentjes. Of haal ergens een smakelijke pizzapunt bij de beste pizza restaurants in New York.

Lees ook: 7 hotspots in New York

Hotdogs eten in New York

De goedkoopste maanden om New York te bezoeken zijn de eerste maanden van het jaar, vanaf de tweede week van februari tot aan Pasen.

Vluchten vergelijken New York

Vanuit Nederland kun je het beste via een goedkope vlucht reizen vanaf Schiphol. Bij verschillende vergelijkingssites (denk bijvoorbeeld aan momondo of andere website scanners) is de kans groot dat je een goedkoper ticket vindt voor een retourtje New York City.

Er zijn regelmatig aanbiedingen te vinden die de prijs van de reis nog aantrekkelijker maken. Je kunt dan ook voor een prima prijs een stedentrip New York.

Ook belangrijk om in de gaten te houden: New York heeft drie internationale vliegvelden! Hou dus bij het boeken in de gaten of je vliegt naar John F. Kennedy International Airport (JFK), LaGuardia of Newark. Ticketprijzen kunnen namelijk verschillen.

Meer lezen over een stedentrip New York City?

Deze blogartikelen geven je inspiratie voor een heerlijk bezoek aan NYC:

Heb jij nog budget tips om goedkoop op reis naar New York te gaan?

Deze post werd oorspronkelijk gepubliceerd in november 2013
en bevat enkele affiliate links. Foto’s via Unsplash, tenzij anders vermeld.

Dit wil je wellicht ook lezen
Fancy shopping aan de New Yorkse Upper East Side

De leukste NYC blogs

New York is een van mijn favoriete steden. Al vier keer was ik zo gezegend om deze geweldige stad een bezoek te brengen. Maar ook wanneer ik zelf niet in NYC…