Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Burgerrestaurants poppen als paddenstoelen uit de grond. In Rotterdam at ik een paar weken geleden bij Ter Marsch & Co, waar je nu officieel de beste hamburgers van Nederland kunt eten.

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

De beste hamburger van Nederland eet je bij het Rotterdamse restaurant Ter Marsch & Co. Tot die conclusie kwam de vakjury van de categorie Finest tijdens horecabeurs Horecava vorige week.

Met de Burgeresse, een nieuwe creatie bestaande uit prime beef, lak jus, vers geschaafde truffel, Spaanse witte ui en een broodje met zout spikkels op de korst won Ter Marsch & Co deze titel. Vanaf 15 januari kun je deze burger ook zelf proeven.

“De beste hamburger van Nederland eet je bij het Rotterdamse restaurant Ter Marsch & Co.”

Ter Marsch opende al in 1890 zijn deuren als winkel van de Fabriek van Verduurzaamde Vleeschwaren in de Rotterdamse Witte de Withstraat. Dankzij die lange geschiedenis staat goed vlees nog steeds centraal.

Dat probeerden mijn eet-date en ik natuurlijk ook uit. Ik ging voor de White burger (€10,75) met Scottish Angus beef, jonge sla, tomaat, augurk, licht gegrilde Spaanse ui, boerenkaas en béarnaise. Verse friet mocht uiteraard niet ontbreken. Ik had graag de truffel mayonaise uitgeprobeerd maar mijn tafelgenoot prefereerde de look mayo. Ook lekker, mits je geen romantische first date in gedachten hebt.

Zeker niet missen als je van burgers houdt en in Rotterdam bent! Vegetariërs kunnen beter een andere spot zoeken, al staan er wel gegrilde groenten en enkele salades op het menu.

Zelf eten bij Ter Marsch & Co Rotterdam

Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam
www.termarschco.nl

Ter Marsch & Co is 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner, keuken van 12.00 tot 22.00 uur, bar open tot laat.

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Lees ook deze artikelen over Rotterdam:

Waar haal jij het liefst je burgers in Rotterdam?

5 reacties
  1. Wauw ziet er fantastisch uit! Ben ik even blij dat ik geen vegetarier ben ;-). Nu nog weer eens naar Rotterdam gaan… Enne, wat is lak jus eigenlijk?

    1. Haha voor dit soort dingen maak ik dus ook een uitzondering op mijn vrijwel vleesloze menu ;-) En geen idee! Vermoed een jus gebaseerd op dat waarmee ze vlees/vis soms glaceren, om het een mooie glans te geven?

  2. hahaha, tot ik las “mits je een romantische date in gedachten hebt’, dacht ik nog OOH wie is de eetdate ;-)! Leuk stuk, ben benieuwd naar de Burgers en ik moet zeggen dat ik sowieso verknocht ben aan de Witte de Withstraat.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen