Trevi: Over unieke plekken in Umbrië

Dit zijn de mooiste plekken in Umbrië: het groene hart van Italië

Italie is mijn favoriete vakantieland en elke regio heeft haar eigen unieke plekken en bijzonderheden. Ik zocht de leukste Italiaanse reistips voor je uit. Deze week in de schijnwerpers: unieke plekken in Umbrië!

Zeven unieke plekken in Umbrië

In Umbrië – het groene hart van Italië – vind je ruimte, rust, prachtige kleine steden en dorpjes en vooral een heerlijke keuken. Accommodaties zijn er kleinschalig en betaalbaar, de mensen ontspannen en gastvrij. Veel toeristen vieren hun vakantie in het nabijgelegen Toscane, maar wie zichzelf echt wil trakteren op de Italiaanse gastvrijheid en rust gaat naar Umbrië.

7 bestemmingen in Umbrië op een rij

Ga jij op vakantie naar de Italiaanse regio Umbrië en zoek je de mooiste unieke bestemmingen in het gebied? Deze zeven plekken in Umbrië wil je niet overslaan:

1. Amelia

Amelia is één van de oudste Italiaanse nederzettingen van het schiereiland, honderden jaren ouder dan Rome. Hier worden eeuwenoude tradities nog in ere gehouden en de vaandeldragers van Amelia zijn regelmatig in het buitenland te bewonderen. In het centrum van Amelia is de historie nog overal zichtbaar. Zoals het Teatro Sociale, een typisch klein Italiaans houten theater dat stamt uit 1780. In het theater – waar zo’n 200 mensen kunnen zitten – worden nog steeds voorstellingen gegeven.

2. Castelluccio di Norcia

Dit arendsnest kijkt uit over de Piano Grande, de hoogvlakte in de mysterieuze Monti Sibillini. Eind juni, begin juli staat de hele vlakte in bloei wat natuurlijk een mooi schouwspel oplevert.

Castelluccio di Norcia, in Umbrië

Castelluccio di Norcia werd in 2016 en 2017 zwaar getroffen door aardbevingen en daardoor voor een groot deel verwoest

3. Narni

Niet ver van de stad Terni en de beroemde Marmore-waterval ligt Narni. Hier ga je terug in de tijd, het is alsof je door de Middeleeuwen loopt. Beroemde schrijver C.S. Lewis vernoemde zijn boekenreeks ‘The Chronicles of Narnia’ naar dit prachtige stadje. Nog een leuk reisweetje: dit kleine dorpje vormt het geografische middelpunt van Italië. Het zogeheten centro geografico is te vinden bij de houten Ponte Cardona, een oude Romeinse brug, waar een herkenningsteken het geografische midden markeert.

4. Pozzo di San Patrizio

Onder de stad Orvieto vind je een unieke bezienswaardigheid: de Put van Sint Patrick. Deze 53 meter diepe middeleeuwse waterput is nog volledig intact en te bezoeken. Met twee in elkaar verstrengelde trappen werd voorkomen dat de zwaarbepakte ezels elkaar onderweg niet konden passeren.

5. Spello

Spello staat bekend als het bloemenstadje. De bewoners hebben de gewoonte overal bloemen in alle mogelijke kleuren neer te zetten en op te hangen: in straten, steegjes en aan balkons. Dit maakt het historische Spello een bijzonder fotogenieke plek.

Spello in Italië

Kleurrijke bloemen in de straten van Spello

6. Trevi

Het schitterende plaatsje Trevi is gebouwd op de steile flanken van de Monte Serano en vooral beroemd vanwege haar uitzonderlijk lekkere olijfolie, volgens velen de allerbeste van Italië. Het dichtbevolkte plaatsje telt nog geen tienduizend inwoners en heeft nog steeds een middeleeuws karakter. Het heeft een van de beste uitzichten in Umbrië, vanaf sommige plekken tot wel 50 kilometer ver.

Trevi: Over unieke plekken in UmbriëDe beroemde Trevi fontein in Rome

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, heeft de beroemde Trevifontein in Rome geen connectie met het plaatsje Trevi in Umbrië (foto via Unsplash)

7. Teatro della Concordia

In het dorpje Monte Castello di Vibio vind je het kleinste theater ter wereld: het Teatro della Concordia heeft slechts 99 plaatsen en werd enkele jaren geleden gerestaureerd. Het theater is nog steeds in gebruik én te bezichtigen.

Teatro della Concordia Monte Castello di Vibio.jpg
Foto door Culturawiki via Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Meer reisinspiratie lezen over Italië?

Kende jij deze bijzondere plekken in Umbrië al?

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

5x De leukste stadjes in Le Marche in Italië

De Italiaanse regio Le Marche heeft tal van leuke stadjes om te bezoeken. Vandaag neem ik je mee naar stadjes als Acqualagna, Sant’Angelo in Vado, Mercatello sul Metauro en Urbino.…
De groene heuvels van Le Marche

5x Wat je nog niet wist over Le Marche, Italië

Italië is voor menigeen een populaire vakantiebestemming. Waar veel vakantiegangers al snel uitwijken naar Toscane en Umbrië, is Le Marche een minstens zo interessante bestemming. Ik vertel je wat je…