Deze heerlijke reisvideo's moet je echt zien!

Inspirerende TED Talks over reizen

Ik laat me altijd graag inspireren door globetrotters en hun bijzondere verhalen en belevenissen van over de hele wereld. Deze inspirerend TED Talks over reizen zullen je raken en wat te denken geven, dat durf ik te wedden!

Deze inspirerende TED Talks over reizen moet je zien

Ik schrijf graag over reizen en ben geregeld in het vliegtuig te vinden. Maar hoewel ik inmiddels best een stukje van deze aardkloot heb ontdekt, zijn er altijd globetrotters die nog veel verder gaan.

Via de ideas spreading community TED ontdekte ik een aantal inspirerende talks van bijzondere reizigers die hun verhaal met de wereld delen. Deze drie TED talks over reizen moet je zien; wanderlust en reisinspiratie gegarandeerd!

Chris Burkard: The joy of surfing in ice-cold water

“In life, there are no shortcuts to joy. Anything that is worth pursuing is going to require us to suffer, just a little bit.” Chris Burkard – surf fotograaf

Surf fotograaf Chris Burkard zoekt de meest onherbergzame en koude plekken in de wereld op om daar te surfen en geweldige foto’s te maken. Zijn TED Talk geeft je letterlijk en figuurlijk kippenvel.

Pico Iyer: Where is home?

Wow, deze TED talk van auteur Pico Iyer over waar je roots liggen, wat thuis betekent en waar je thuis bent, maakt indruk. Wereldwijd leven steeds meer mensen in landen die niet als hun eigen land worden beschouwd. Schrijver Pico Iyer – die zelf drie of vier ‘oorsprongen’ heeft – mediteert over de betekenis van thuis, de vreugde van reizen en de sereniteit van stilstaan.

“Where you come from now is much less important than where you’re going… And home, we know, is not just the place where you happen to be born. It’s the place where you become yourself.” “Home, in the end, is of course not just the place where you sleep. It’s the place where you stand“ Pico Iyer – auteur

Tony Wheeler: The road less traveled

Tony Wheeler schreef begin jaren ’70 samen met zijn vrouw een reisgidsje over budget reizen door Azië. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen Lonely Planet reisgidsen over zo’n beetje elke bestemming verkocht. Hij spreekt over zijn voorliefde voor minder toegankelijke landen en the road less traveled.

“I think it’s terrific, where we are in the world today, that you can still go to places which you may have heard about, but you haven’t actually seen pictures of.” Tony Wheeler – oprichter Lonely Planet

John Francis: Walk the earth … my 17-year vow of silence

Al bijna drie decennia lang – waarvan 17 jaar zonder te spreken! – is John Francis een planetwalker, die te voet en varend de wereld rondreist met een boodschap van respect en verantwoordelijkheid voor het milieu.  Een grappig, doordacht gesprek met af en toe een banjo.

Ben Saunders: Why did I ski to the North Pole?

Arctische ontdekkingsreiziger Ben Saunders vertelt over zijn aangrijpende solo-skitocht naar de Noordpool. Zijn TED Talk is inspirerend, met boeiende anekdotes, prachtige foto’s en nooit eerder vertoonde video.

Nog meer reisinspiratie nodig?

Lees dan ook deze artikelen over reizen!

Heb jij je ooit laten inspireren om te gaan reizen?

6 reacties
  1. Jaa Chris Burkard! Ik volg zijn Instagram account al tijden – en zijn Ted Talk is ook fijne inspiratie! Heb je zijn korte film Arctic Swell ook gezien? Echt een aanrader!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bucketlist en reistrends

Untranslatable words of onvertaalbare woorden

Elke cultuur heeft haar eigen taal en daarmee haar eigen woorden om dingen mee te omschrijven. Sommige woorden zijn zo uniek voor de cultuur dat ze in geen enkele andere…