Roadtrip door Nieuw-Zeeland: Road along Lake Wakatipu, Queenstown, New Zealand (Shutterstock)

6 van de mooiste roadtrips ter wereld: hier wil jij ook rondrijden!

We hebben er allemaal minstens één gemaakt: bagage in de achterbak, raampje open, je favoriete muziek uit de speakers en gaan met die roadtrip. Inspiratie nodig voor je volgende autotrip? Dit zijn 6 van de mooiste roadtrips ter wereld: hier wil jij ook rondrijden!

6 van de mooiste roadtrips ter wereld: hier wil jij ook rondrijden!

Hoewel mijn laatste roadtrips dichterbij huis bleven, maak ik binnenkort een van de mooiste roadtrips ter wereld tijdens mijn aanstaande rondreis door Nieuw-Zeeland. En ik ben niet de enige die een roadtrip op de planning heeft staan.

Uit onderzoek van Booking.com* blijkt dat bijna een derde van de wereldreizigers die in 2016 een roadtrip maakten dat zeer waarschijnlijk in 2017 weer gaan doen. Daarnaast zegt 8% van de Nederlanders dat ze overwegen in 2017 een roadtrip te maken.

*Gebaseerd op data van 12.781 respondenten, verzameld door Booking.com in 13 markten in september 2016. Deelnemers moesten 18 jaar of ouder zijn, en ten minste één keer hebben gereisd in 2016, en minstens één reis hebben gepland voor 2017.

Zin om ook op avontuur te gaan?

Van de Pacific Coast Highway in de Verenigde Staten, een van de meest panoramische routes ter wereld, tot hidden highways in Groot-Brittannië, dit zijn 6 van de mooiste roadtrips ter wereld!

1. Pacific Coast Highway

San Francisco, Verenigde Staten

De Pacific Coast Highway is zonder twijfel de moeder aller roadtrips. Deze legendarische route loopt langs de kust van Californië van San Francisco naar San Diego en staat bekend om zijn indrukwekkende uitzichten.

pacific coast highway (foto via Unsplash)
6 van de mooiste roadtrips ter wereld: hier wil jij ook rondrijden!

Met een lengte van meer dan 1000 km stelt de Pacific Coast Highway nooit teleur, dus zet je schrap voor een fenomenaal uitzicht op zee, pittoreske dorpen langs de kust, ongerepte bossen en zonnige wijngaarden.

Nou ja, nooit… door aardverschuivingen verdwijnen met enige regelmaat stukken weg waardoor de highway niet altijd toegankelijk is.

Voor de eerste keer naar San Francisco? Dit moet je zeker doen!

2. Amalfikust

Sorrento, Italië

De 60 kilometer lange kustlijn tussen Sorrento en Salerno wordt geflankeerd door hoge bergen en biedt ongerepte kustplaatsen en schitterende boetiekhotels. Langs de Amalfikust brengen duizelingwekkend smalle wegen je langs steile kliffen vlak langs de zee. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Daredevils worden beloond met adembenemende uitzichten van de ruige kust, prachtige pastelkleurige vissersdorpjes, uitgestrekte wijngaarden en citroenboomgaarden. Hier ga je heen voor de prachtige uitzichten, avontuur en op en top Italiaanse dolce vita.

Tip: Zo vind jij het perfecte hotel aan de Amalfikust

Mooiste roadtrips: Maak een roadtrip langs de Italiaanse Amalfikust

Foto door M Nashvia Shutterstock

3. Adriatische kust

Puglia, Italië

Aan de andere kant van de Italiaanse hak ligt Puglia. Hier toer je langs de Adriatische kust en de binnenlanden van Zuid-Italië. Niet geheel onbelangrijk schijnen je mede-weggebruikers hier net iets minder manikiaal te zijn dan aan de Amalfikust.

Toer langs de mooiste stadjes van Zuid-Italië en ik weet zeker dat deze roadtrip jou ook verliefd laat worden op Puglia!

10 redenen om Puglia als volgende reisbestemming te kiezen: altijd ijs

Een roadtrip door Puglia brengt je langs de Adriatische kust én oneindig veel gelato

4. Hidden Highway

Shropshire, Verenigd Koninkrijk

De Hidden Highway is de perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een rustgevende roadtrip door het schitterende Engelse landschap. Reis langs een van de meest panoramische routes van Groot-Brittannië, waar je kunt genieten van eindeloze groene weides rondom met rozen begroeide cottages, middeleeuwse kastelen, rustieke dorpjes en boerenmarkten.

De Hidden Highway is de perfecte keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een rustgevende roadtrip door het schitterende Engelse landschap

Foto door EddieCloud, via Shutterstock

Hier ga je heen voor een flinke dosis geschiedenis snuiven, shoppen en architectuur; een goeie mix voor een heerlijke roadtrip. De totale route is 280 kilometer lang en brengt je langs plaatsen als Ludlow, Shrewsbury, Welshpool en het prachtige Lake Vyrnwy.

Een leuke stop is het beroemde plaatsje Hay on Wye, waar elke zomer het Festival of Literature wordt georganiseerd.

5. Great Ocean Road

Melbourne, Australië

De Great Ocean Road in Australië strijdt met de Pacific Coast Highway om de felbegeerde titel van de mooiste rit langs de kust ter wereld vanwege de adembenemende uitzichten van de zuidkust van Australië. De 275 kilometer lange route begint in de surfhoofdstad Torquay, ten zuidenwesten van Melbourne.

Op de route van Geelong naar Warrnambool kun je in je achteruitkijkspiegel uitkijken naar scherpe bochten langs ruige kliffen, prachtige zeezichten en weelderige regenwouden.

Great Ocean Road in Australia / Natas

Een verplicht fotomoment langs de Great Ocean Road mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je roadtrip!

6. Southern Scenic Route

Queenstown, Nieuw-Zeeland

De Southern Scenic Route combineert alles van verlaten stranden tot inheemse bossen, glooiende heuvels en watervallen, meren en zelfs besneeuwde bergtoppen, zodat je op ieder moment getrakteerd kunt worden op een magnifiek uitzicht.

Lees ook: Rondreis door Nieuw-Zeeland: in 3 weken van Auckland naar Christchurch

Road along Lake Wakatipu, Queenstown, New Zealand (Shutterstock)

De Southern Scenic Route in Nieuw-Zeeland brengt je langs Lake Wakatipu, Queenstown (foto door Naruedom Yaempongsavia Shutterstock)

De 610 kilometer lange route begint in avonturenhoofdstad Queenstown en vervolgt zich via Fiordland, Te Anau en het idyllische Milford Sound naar Dunedin, waar de steilste straat ter wereld te beklimmen is. Kun je meteen mooi de benen strekken na je roadtrip!

Wat is de mooiste roadtrip die jij ooit hebt gemaakt? En welke staat nog een op jouw wishlist?

9 reacties
  1. Ik ben in West-Amerika en Nieuw-Zeeland geweest, maar heb de Pacific Coast Highway gemist omdat we een andere route namen (oa langs Yosemite en Sequoia) en ik Nieuw-Zeeland hebben we een deel van de route gedaan. Ik was me er minder bewust van, alles is er schitterend! De overige routes uit jouw blog staan nog op mijn wishlist. The Great Ocean Road bovenaan uiteraard. Misschien volgend jaar!

  2. Wat prachtig! Onze roadtrip die IJsland was echt zo mooi! En ik Noorwegen staat in de top 3! Ik zou nog wel eens ooit willen roadtrippen door de VS. En Canada!

    1. Ik wil sowieso nog eens naar San Francisco! En een roadtrip door Engeland lijkt me dus ook heel gaaf. Ben ook altijd fan van Engelse verhuisprogramma’s waar ze dan op zoek gaan naar huizen op het platteland. Ziet er altijd zo heerlijk uit!

  3. De twee roadtrips in Italië staan al heel lang op mijn lijstje! Ik ga ze misschien allebei dit najaar maken. Hoop dat het door kan gaan! Ik vond mijn roadtrip door Slovenië en Kroatië ook wel heel tof. :)

    1. Oooh, dat zou tof zijn! Onze roadtrip door Puglia was echt heel tof ♥ Ben ooit in met de trein door een stukje Slovenië gegaan, zo lang geleden dat een rondreis met de auto helemaal geen gek idee zou zijn!

  4. Ik vind roadtrips zo leuk! Ik heb een aantal mooie rondreizen kunnen maken door Afrika, dat was heel bijzonder. Ik wil ook heel graag nog een trip door Amerika maken!

    1. Oh dat geloof ik! Een roadtrip door de VS lijkt mij ook ultiem! Maar eerst een paar weken toeren door Nieuw-Zeeland :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen