Haal meer uit je vakantiedagen met de vakantieplanner

De leukste Lonely Planet boeken: dit zijn de leukste boeken van Lonely Planet

De Lonely Planet boeken en reisgidsen zijn al tientallen jaren populair. Ook ik ben fan en gebruik ze vaak op reis. Ze hebben inmiddels dan ook een complete plank in mijn boekenkast veroverd. Dit zijn de leukste Lonely Planet boeken in mijn boekenkast.

De leukste Lonely Planet boeken

Toen ik een paar weken geleden ontdekte dat de Lonely Planet webshop weer een kortingsactie had, ging ik snel op zoek naar de leukste Lonely Planet boeken om mijn verzameling mee aan te vullen. Mijn virtuele winkelmandje was binnen een paar klikken goed gevuld. En daarmee ook mijn boekenkast.

Drie New York City destination guides, Central America on a shoestring, Costa Rica, Tuscany & Umbria, Australia, Beijing… slechts een paar van de Lonely Planet boeken die ik in de loop van de jaren heb verzameld en mee de wereld over heb genomen. En nu zijn er dus weer twee boeken bij gekomen. Geen reisgidsen maar pictorials zoals Lonely Planet ze noemt.

Dit zijn de leukste boeken van Lonely Planet

Mijn vinger klikte zo snel dat het virtuele winkelmandje binnen no time propvol zat. Stevig schrappen dan maar tot ik twee boeken overhield: Food Lover’s Guide to the World en Lonely Planet’s Guide to Travel Writing. Fijne boeken met food foto’s en verhalen & tips van travel writers. Zoek jij ook nog nieuwe aanwinsten voor in je kast? Dit zijn de leukste boeken van Lonely Planet!

Duurzaam reizen met Lonely Planet

Inspirerende routes waarvoor je niet hoeft te vliegen

Wil jij Europa beleven zonder ook maar één keer in het vliegtuig te stappen? Dat kan met het inspirerende reisboek Lonely Planet- 80 Duurzame reizen. In dit boek vind je 80 schitterende routes: met de trein, op de fiets of in een kajak voor een lang weekend of een maand.

Lonely Planet biedt met dit boek veel praktische informatie voor mensen die duurzaam willen reizen. Langs steden, evenementen en wonderen der natuur. Inclusief handige routekaarten met de etappes, informatie over reizen naar en in het land zelf, de CO2-voetafdruk én het reisbudget voor elke route.

De mooiste nationale parken volgens Lonely Planet

Op pad in Europa (Verschijnt op 19 oktober 2021)

Ontdek 60 adembenemende nationale parken in Europa met Lonely Planet. Betreed een wereld met kustdorpen op een heuveltop, bevroren arctische landschappen en uitgestrekte bergketens. Zo ben jij verzekerd van een reis die je nooit zal vergeten.

Lonely Planet – Nationale parken van Europa biedt een prachtige kennismaking met Europa’s nationale parken. Het boek bevat panoramische fotografie, originele illustraties, aanbevolen routes, belangrijke bezienswaardigheden, praktische informatie en tips. De Europese nationale parken bieden een boeiende mix van verbluffende natuur, buitengewone dieren en talloze activiteiten. Hét boek voor avonturiers en natuurliefhebbers. Inclusief plekken in Nederland en België!

Lonely Planet – The Joy of Water

De mooiste stranden, meren, baaien en baden ter wereld

Idyllische zwemplekken, glinsterende meren en dromerige baaien… Dompel je onder in dit boek vol sfeervolle foto’s en laat je inspireren om overal ter wereld de gelukzalige eigenschappen van water te ervaren. The Joy of Water bevat meer dan zestig ontspannende locaties op alle continenten, praktische aanwijzingen voor hoe je er komt en hoe je het maximale uit je bezoek haalt. Het boek is opgedeeld in Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië. Voor sensatiezoekers én reizigers op zoek naar ontspanning; deze bestemmingen en activiteiten inspireren iedere lezer om het water in te gaan.

Lonely Planet Ultieme Bestemmingen

De wereld is gigantisch en er is zo veel te zien, dat je het overzicht soms dreigt te verliezen. Met 200 nieuwe bestemmingen is dit de volledig geactualiseerde editie van de bestseller Lonely Planet Ultieme bestemmingen. Wat is absoluut het mooiste om te bekijken of te beleven? Yellowstone National Park? Het Alhambra? Of toch de verbazingwekkende tempels van Angkor Wat?

De reisexperts van Lonely Planet stelden de ultieme top 500 op met de beste plekken om naar af te reizen of om bij weg te dromen. Deze top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels.

De 200 nieuwe bestemmingen in Lonely Planet Ultieme bestemmingen zijn gloednieuwe of aanzienlijk verbeterde plaatsen. Of plekken die relevanter zijn geworden voor de manier waarop we tegenwoordig reizen. Ook heeft Lonely Planet de rangorde opnieuw berekend en extra nadruk gelegd op bestemmingen waar op een duurzame manier wordt omgegaan met toerisme.

Lonely Planet – 101 Wereldwonderen

Ontdek de meest spectaculaire plekken van onze planeet

Droom jij ervan om de grootste wonderen van onze planeet te ontdekken? In de spectaculaire Lonely Planet-uitgave 101 wereldwonderen lees je hoe je deze droom waar kan maken. Van Antarctica en de Amazone tot de Victoriawatervallen en de Chinese Muur. Verbazingwekkend? Absoluut. Onbereikbaar? Zeker niet.

In dit boek lees je over de meest verbazingwekkende plekken op de wereld én hoe je deze zelf kunt gaan bekijken. Inspirerend en praktisch, met adviezen van reisexperts over hoe je er komt, wanneer ze het beste bezocht kunnen worden en waar je kunt overnachten. Zo maak je reisplannen voor ieder budget. Kortom: hét boek voor iedereen die de wonderen van onze planeet wil ontdekken.

Lees ook: Favoriete reisboeken: deze boeken neem ik mee op reis

De allerbeste reistips van Lonely Planet

Haal het beste uit je reis met deze ultieme insidergeheimen

Door goed voorbereid op vakantie te gaan voorkom je een heleboel (onnodige) stress en ongemakkelijke situaties tijdens je vakantie. Met de allerbeste reistips van Lonely Planet kun je met een gerust hart aan je reis beginnen. De handige gids is van toepassing voor elke reis die je maakt, waar je ook ter wereld heen gaat, ongeacht je reisbudget.

Wat zijn de beste plaatsen in het vliegtuig? Hoe voorkom je insectenbeten? Welke gadgets moet je echt niet vergeten mee te nemen? De tips in deze handzame gids zijn logisch geordend: voorbereiding van de reis, geld en verblijf; veiligheid en gezondheid; en de plezierfactor. Met bijdragen van diverse reisschrijvers en experts uit de reisbranche, en voorzien van grappige illustraties. Handig voor jezelf en leuk om cadeau te doen aan reislustige vrienden!

In het boekje vind je meer dan 50 beste reistips van de experts. Met deze herziene en uitgebreide editie van De allerbeste reistips van Lonely Planet weet je zeker dat je het meeste uit je reis gaat halen.

Haal het vakantiegevoel in huis: hang je favoriete foto’s aan de muur

Wat vind jij de leukste Lonely Planet boeken?

ReizenReizen

9 reacties
  1. Oeh ik ben hééél benieuwd naar deze twee! Hier nog een LP-fan, en die acties zijn zo fijn… ik moet me altijd weer beheersen!

  2. Ik ben ook fan van LP. Voor europa gebruik ik vaak andere gidsen, maar voor bestemmingen buiten europa is LP me goed bevallen.
    Hopelijk hebben ze snel weer een kortingsactie, ik ben op zoek naar de Azie LP gids ;)

  3. Oeh, Guide to Travel Writing! Die heb ik ook enkele weken geleden gekocht en er staan zoveel inspirerende verhalen in :D ik werd helemaal blij van mijn beroep. Food lovers guide to the world wil ik ook! *is ook dol op LP*

  4. Aah leuk hoor! Ik zie die kortingen ook altijd voorbij komen, maar nu even geen geld voor en teveel boeken die ik nog moet lezen :’)

  5. Wat grappig, ik heb een maand geleden precies dezelfde twee boeken besteld. Zijn alleen helaas nooit aangekomen (Britse post werkt niet altijd even betrouwbaar), dus ik ben nog met wat mensen ruzie aan het maken :-). Kijk er naar uit om ze te lezen.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen