Deel twee van mijn reisverslag Navarra

Deel twee van mijn reisverslag Navarra (een fotodagboek)

Wat krijg je als je een zestal bloggers op reis naar Navarra stuurt? Een hoop foto’s, tweets en andere social media updates én veel lol. Dag twee van mijn reisverslag Navarra: een perstrip in foto’s.

Deel twee van mijn reisverslag Navarra

Reizen met bloggers zijn vaak ontzettend leuk maar ook behoorlijk druk. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring maar vaak komt dat niet terug in de reisreportages die je na zo’n reis schrijft. Logisch, want het draait tenslotte om de bestemming. Toch geef ik je graag een kijkje achter de schermen met een ouderwets fotoverslag!

Dag twee in Navarra

Deel twee van mijn reisverslag Navarra (een fotodagboek)

09:30 uur

Na het ontbijt gaan we direct weer op pad en stappen we in de auto om Navarra te verkennen. Op het programma vandaag onder meer een bezoek aan Selva de Irati, na het Zwarte Woud in Duitsland het grootste en best onderhouden beuken- en sparrenbos van Europa dat ruim 17 hectare van Navarra beslaat.

Navarra plog II - 11 september 2015

10:30 uur

Maar eerst maken we een tussenstop bij het reservaat van Irabia, waar het water het ene moment azuurblauw en het volgende moment weer groen lijkt.

Navarra plog II - 11 september 2015

11:30 uur

Tijdens onze rit door het Irati bos komen we tal van bewoners tegen. Zoals deze kudde schapen. Meh.

Navarra plog II - 11 september 2015

11:30 uur

En deze prachtige wilde paarden, die me toch wel een beetje intimideerden. Ik ga al, ik ga al!

Dwars door Navarra loopt een deel van de Pelgrimsroute naar Santiago

13:00 uur

Dwars door Navarra loopt een deel van de Pelgrimsroute naar Santiago, waarvan wij ook een stuk(je) afleggen. Bijzonder idee: ik kan me toch niet snel voorstellen dat ik zo’n wandeltocht zou maken maar de pelgrims die we onderweg tegen komen, maken indruk op me.

Lunch in Navarra

14:00 uur

Alweer een late lunch vandaag. Na een ochtend in de buitenlucht gaan lokale specialiteiten als asperges er wel in. Dit is ook precies waarom ik reizen zo leuk vindt: nieuwe smaken en geuren ontdekken is een van de beste manieren om een land te leren kennen.

Bijzondere tegels en glas-in-lood ramen in Navarra

16:00 uur

Bijzondere tegels en glas-in-lood ramen waar we maar kijken. Het dorpje waar we gegeten hebben, is eigenlijk niet eens een dorp te noemen. De restaurants, hotel en hostel zijn allemaal eigendom van de kerk en staan volledig in het teken van doorkomende pelgrims.

Stadstoer door Pamplona

Stadstoer Navarra (reisverslag september 2015)Stadstoer Navarra (reisverslag september 2015)

17:30 uur

We zijn terug in Pamplona en gaat meteen weer op pad voor het vervolg van de stadstoer.  Super leuk om met een gids op pad te gaan en zo een onbekende stad te leren kennen. Pamplona is een stad vol historische rijkdommen, waar oude kathedralen en middeleeuwse kerken het oude centrum vullen. Een groot plein wordt omringd door gebouwen met prachtige gevels en er is veel groen te vinden.

Culinaire workshop bij Casa Gurbindo

Dineren bij diner bij Casa Gurbindo in Pamplona (reisverslag Navarra september 2015)

20:00 – 22:30 uur

Eindelijk tijd voor diner bij Casa Gurbindo! We moeten onze pintxos alleen wel nog ‘even’ zelf bereiden. Dat wordt de handen vies maken dus. Het duurt even maar dan heb je ook wat! Om half elf kunnen we eindelijk aan tafel en onze eigen gerechten verorberen. Het is tegen enen wanneer ik eindelijk weer in bed lig.

Meer lezen over Navarra?

5 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen