Bardenas Reales, Navarra, Spanje

11x Wat te doen in Navarra, Spanje

De Noord-Spaanse regio Navarra is er een die al gauw door reizigers over het hoofd wordt gezien. En dat terwijl er voor iedereen, van foodie tot adrenalinejunk, meer dan genoeg is te doen in Navarra. Ik ontdekte de tofste dingen om te doen in Navarra.

11x Wat te doen in Navarra, Spanje

Onlangs verkende ik Navarra, een veelzijdige regio in het noorden van Spanje. Veel mensen rijden er dwars doorheen op weg naar meer zuidelijke bestemmingen, maar dit gebied verdient veel meer aandacht. De regio Navarra heeft van alles binnen handbereik. Bossen, bergen, woestijn of strand, vanuit hoofdstad Pamplona ben je in een uur in elke windrichting in een andere omgeving.

Dit wil je doen in Navarra

Weten wat je allemaal kunt doen op deze veelzijdige bestemming in Spanje? Deze 11 dingen wil je zeker doen in Navarra en omstreken.

1. Verblijf in Pamplona

Pamplona is een oude Romeinse stad in het centrum van Navarra. De stad is een populaire tussenstop voor pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostella. Ook heb je ongetwijfeld weleens gehoord van de stieren die hier elk jaar door de straten worden gejaagd.

Toch is Pamplona veel meer dan dat. Het historische centrum ademt sfeer, de straten zijn gevuld met locals die genieten van muziek en pintxos en je kunt er prima een paar dagen doorbrengen. Verblijf een weekendje in Pamplona – het hart van Navarra – en slaap in el hotel Pamplona Catedral (een kamer boek je hier*).

Wat te doen in Pamplona: Plaza-del-Castillo

Spaans Navarra: land van uitersten

2. Bungeejumpen of ziplinen

Laat je adrenaline gieren en ga bungeejumpen of ziplinen boven een huizenhoog ravijn in Baztán Aventura Park. Geschikt voor durfallen en gegarandeerd een prachtig uitzicht over dit prachtige gebied.

Ziplinen in Navarra (deel drie van mijn reisverslag van Navarra)

3. Wandelen langs de pelgrimsroute

Trek je wandelschoenen aan en ontdek jezelf op de Camino de Santiago pelgrimsroute. Elk jaar wandelen zo’n 250 duizend mensen deze bedevaartsroute naar Santiago de Compostella, in het Noord-Westen van Spanje.

Camino de Santiago, Navarra, Spanje

4. Bezoek een kasteel

Waan je een prins of prinses in het dertiende-eeuwse Palacio Real de Olite, een van de mooiste kastelen van Europa. In dit prachtige dorpje lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Paleis in Olite in Navarra, Spanje

5. Bezoek de oogstfeesten en lokale festivals

Feest mee tijdens een van de vele lokale festivals in de steden en dorpjes van Navarra, van pinxtos festivals tot wijnoogstfeesten.

6. Eet pinxtos

Do as the locals do en ga op donderdagavond aan de juevintxo: van bar tot bar borrelen en pintxos happen voor een schijntje. Gezellig en vooral heel erg smakelijk.

Pintxos Pamplona

7. Semi-woestijn en filmset: Bardenas Reales

Duik de semi-woestijn Bardenas Reales in en waan je op de set van Game of Thrones. Leuk weetje: het deed daadwerkelijk dienst als set voor deze serie, dankzij het indrukwekkende landschap dat je hier vindt.

Bardenas Reales, Navarra, Spanje

Dwalen door de woestijn, pintxos eten in de straten van Pamplona, ziplinen over een ravijn of lopen met de pelgrims: er is van alles te doen in Navarra

8. Spaanse kookworkshop

Maak je eigen pintxos in Casa Gurbindo – eerst je handen vuil maken en dan genieten van je eigen bereide Spaanse maaltijd.

9. Off-road met een 4×4

Huur een 4×4 en verken Selva de Irati, het op-een-na grootste beuken- en sparrenbos van Europa. Een toffe manier om dit oerbos goed te ontdekken is per auto.

10. Geniet van authentieke Spaanse maaltijden

Ga voor een typisch Spaans uitgebreid diner naar Restaurante Iruñazarra, waar ook locals graag hun avonden doorbrengen. Lekker lang tafelen en genieten van het Spaanse leven.

Pintxos eten in Pamplona

11. Bezoek de wijngaarden en bodega’s

Bezoek de wijngaarden en bodega’s van Olite of nog beter, een wijnproeverij en maak kennis met de lokale smaken en hoogstandjes.

Meer ontdekken over wat te doen in Navarra?

Lees dan een van deze artikelen over Navarra of bezoek dan de website van Turismo Navarra.

Ben jij al eens in Navarra in Spanje geweest?

*Affiliate link / lees hier mijn disclaimer

7 reacties
  1. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt erg leuk! Ziplinen lijkt me echt zo gaaf en lijkt me eigenlijk ook stuk minder eng dan bungeejumpen ofzo. Dat ga ik maar eens op mijn bucket list zetten, want dat is iets wat me echt heel gaaf lijkt om te doen!

    1. Was het ook, ik scheet zeven kleuren maar uiteindelijk was het echt heel gaaf! En alles met eten is altijd goed hihi #nevernoteating

    1. Pff, dat was zeker een avontuur! Allemachtig, twee jaar van m’n leven maar wel heel blij dat we het uiteindelijk hebben gedaan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen