11x Gratis doen in Dublin

Ierse hoofdstad Dublin is een geliefde stad voor toeristen, maar staat niet bepaald bekend als budgetbestemming. Toch zijn er genoeg dingen die je geen cent hoeven te kosten. Gratis doen in Dublin, ik geef je 11 tips.

11x Gratis doen in Dublin

free things to do in Dublin

 1. Bezoek de nationale galleries – onder meer de National Gallery of Ireland en The Irish Museum of Modern Art zijn gratis toegankelijk
 2. Kopje welkom – Laat je jezelf trakteren op een pint of kopje thee door een Dubliner via het City of a Thousand Welcomes programma, een initiatief dat locals en toeristen met elkaar in contact brengt.
 3. National Museums – Alle van de overheid gerunde musea in Dublin zijn gratis toegankelijk voor publiek. Probeer het National History Museum (Merrion Street, Dublin 2), in Dublin ook wel bekend als “Dead Zoo” vanwege de vele opgezette dieren die er staan, of ga naar Nationaal Museum voor Archeologie waar je een collectie zogeheten veenmummies kunt bekijken. Hou er wel rekening mee dat deze musea op maandagen en feestdagen gesloten zijn.
 4. Glasnevin Cemetery Tour – De Glasnevin Cemetery is de laatste rustplaats voor veel grote namen uit de Ierse geschiedenis. Dagelijks worden drie gratis rondleidingen gegeven, waarbij je meer te weten komt over de achtergrond van de personen die er begraven liggen. De rondleidingen beginnen om 11:30, 12:30 en 14:30 uur.
 5. Live muziek in Whelan’s – Weliswaar een van de grootste muziekzalen in Dublin, maar lang niet altijd duur: in Whelan’s (25 Wexford Street) kun je geregeld zonder ticket naar muziek luisteren. Hou bijvoorbeeld de Midnight Hour in de gaten, wanneer je voor 22:30 uur gratis naar binnen mag.

11x Gratis doen in Dublin

Photo Baile Átha Cliath (Dublin) via RobinTphoto (CC BY-NC-ND 2.0)
 1. Trinity College – Niet te missen, deze historische universiteit waar onder meer het beroemde Book of Kells tentoongesteld wordt. Hoewel je moet betalen om dit boek te kunnen zien, is het terrein zelf en een deel van de gebouwen gratis toegankelijk.
 2. Science Gallery – Wetenschapliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Science Gallery (Pearse St, Dublin 2), te vinden binnen de hekken van Trinity College. Het is een toffe mix van wetenschap en kunst en stelt met hun tentoonstellingen geregeld de invloed van wetenschap op ons dagelijkse leven aan de kaak. Aanrader!
 3. National Botanical Gardens – Kosteloos genieten van flora en fauna in de botanische tuinen van Dublin
 4. Chester Beatty Library – Gelegen in de tuinen van Dublin Castle (Palace Street, off Dame Street) kun je deze bibliotheek gratis bezoeken en onder meer een uitgebreide collecte Egyptische papyrusrollen en middeleeuwse manuscripten bekijken.
 5. Temple Bar Food Market – Elke zaterdag verandert het hart van Dublin in een paradijs voor foodies. Nou ja, paradijs… er staat een heerlijke food market die voor iedereen toegankelijk is. Trakteer je smaakpapillen op de gratis samples en hapjes die veel stands aanbieden om je lekker te maken voor hun producten.
 6. Wandelen door Dublin – Met de gratis rondleidingen met gids Sandeman’s New Dublin Walking Tours kun je twee keer per dag voor nop de stad te voet verkennen. De rondleidingen starten om 11:00 en 14:00 uur vanaf City Hall (Dame Street) en brengen je onder meer langs Dublin Castle en Temple Bar.

Bewaar gratis doen in Dublin op Pinterest

11 free things to do in Dublin // 11x Gratis doen in Dublin

11x Gratis doen in Dublin

Wat is jouw ultieme tip op gebied van gratis doen in Dublin?

eacties

 1. Leuk artikel! Als Ierland-blogger ben ik al snel getriggerd door blogs over Dublin maar je geeft uitstekende tips!
  Nog één tip voor gratis: Als je één van de kathedralen van Dublin wilt bezoeken (Christ Church of St. Patricks) en je wilt geen entree betalen, dan kun je aan het einde van de dag (om 17.00 of 17.30 uur) gratis een koordienst bijwonen. Twee vliegen in één klap: je hoort prachtige muziek, die in de mooie kerken schitterend klinkt èn je kunt op je gemak de kerk bekijken tijdens het half uurtje dat de dienst duurt!

 2. Ik ben nog niet in Dublin geweest en het stond ook niet echt op mijn lijstje, maar ik lees er meer en meer goeds over. Misschien toch het overwegen waard voor een leuke citytrip. Leuke tips alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: