Lange wandelingen en fietstochten door het ruige landschap van Texel

5x Stoere bestemmingen voor actieve reizigers en actieve vakanties

Leuke stedentrips en fijne vakantiebestemmingen komen hier veelvuldig aan bod. Maar ook wie van actieve vakanties en stoere activiteiten houdt, zoekt natuurlijk toffe plekken. Stoere bestemmingen voor actieve reizigers en actieve vakanties.

Stoere bestemmingen voor actieve reizigers (dus niet alleen vaders!)

Bestemmingen en reizen voor ‘stoere vaders’! Slechts een paar berichten die afgelopen week in mijn mail verschenen. Leuk idee, maar waarom zouden alleen vaders op zoek zijn naar stoere bestemmingen voor actieve vakanties? Deze bestemmingen zijn voor alle stoere reizigers.

Actieve vakantie in de Belgische Ardennen

Mountainbiken door de modder, steile rotswanden beklimmen of scheuren over zeven kilometer asfalt op het ‘mooiste circuit ter wereld’ van Spa-Franchorchamps. De Belgische Ardennen biedt sportievelingen eindeloos veel mogelijkheden om te zweten tijdens een actief weekendje weg.

Stoere bestemmingen: ga mountainbiken in de Belgische Ardennen!

Beboste heuvels, diepe valleien, eindeloze tunnels diep in de rotsen en dat alles omringd door groene bossen en slingerende rivieren. Plaatsen als Malmedy, Eupen, Bastogne en zelfs Luik vormen stuk voor stuk een prima uitvalsbasis voor een actieve vakantie.

Naast fiets- en wandelroutes valt er ook genoeg te zien in de Ardennen. Wist jij bijvoorbeeld dat je tal van oude forten, burchten en kastelen in de Ardennen kunt vinden?

Whiskey & pints in Dublin

Het afgelopen jaar was ik er zelf maar liefst 3 keer voor werk: Dublin, door Lonely Planet uitgeroepen tot één van de beste reisbestemmingen voor 2016. De Ierse hoofdstad is dan ook een reisbestemming die alles heeft: historie, cultuur, bezienswaardigheden en een lokale (vloeibare) cuisine waar menig bezoeker nog lang aan terug denkt.

Dublin (via Unsplash)

Via de Dublin Discovery Trails verken je de stad op eigen houtje. Je dorst lessen kan tijdens een toer bij de Old Jameson Distillery, waar je verschillende soorten whiskey krijgt voorgeschoteld .

De beroemde Temple Bar in Dublin

Temple Bar in Dublin

Foto door Rolf G Wackenberg / Shutterstock.com

En de ultieme pint Guinness drink je natuurlijk in de Guinness Skybar, met uitzicht over de hele stad. Of in een van de vele pubs in het Temple Bar district. Hier, aan de zuidelijke oever van de Liffey rivier, vind je namelijk hét uitgaansgebied van Dublin. Het Temple Bar district is de plek met vele pubs, restaurants en discotheken.

En even geen zin in het stadsleven? Stap op de trein naar Howth voor een cliff walk of rij met een (huur)auto naar de Wicklow Mountains ten zuiden van Dublin.

Cruisen rond Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland

Ruige natuur, majestueuze fjorden, Vikingen, vismarkten en imposante geisers: dé cruise voor avonturiers gaat langs Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland.

Op zoek naar stoere bestemmingen? Ga cruisen langs de Noorse fjorden

Foto door Valery Bareta / Shutterstock.com

Deze zomer kun je opstappen in Amsterdam, om vervolgens negen tot veertien dagen lang met de NeoRomantica nieuwe plekken in Noorwegen en IJsland te ontdekken. Onder de aanmeer-bestemmingen zijn onder meer Hellesylt, het Geiranger fjord, Andalsnes, Olden, Flam (Aurlandsfjord) en Stavanger.

Natte voeten en uitwaaien op Texel

En laten we vooral ons eigen kikkerlandje niet vergeten. Zin in zand tussen je tenen en een frisse wind door je haar? Lonely Planet riep Texel onlangs uit als één van de ‘must-visit’ bestemmingen van 2016 en na mijn eerste kennismaking met met dit eiland anderhalf jaar terug kan ik ze daar geen ongelijk in geven.

Texel is een van die Hollandse bestemmingen waar je – ongeacht het seizoen – lange strandwandelingen – of zelfs Wadlopen – kunt afwisselen met kilometerslange fietstochten of zelfs een parachutesprong van drie kilometer hoogte!

Lange wandelingen en fietstochten door het ongerepte Texelse landschap…

Lange wandelingen en fietstochten door het ruige landschap van TexelActieve vakantie: Uitwaaien op het strand van Texel

… of toch liever uitwaaien op het strand?

Bijkomen kan bij één van de vele restaurants en cafés onder het genot van een Texels biertje en ambachtelijke, lokale gerechten.

Wintersport in Oostenrijk: perfect voor een actieve vakantie

Oostenrijk is een populaire wintersportbestemming en de perfecte plek voor iedereen die een actieve vakantie wil. Het Alpenland heeft niet alleen duizenden kilometers aan afwisselende pistes. Er zijn tal van zonnige en gezellige dorpjes, de bruisende après-ski zorgt voor een gezellige noot en lekker eten kan ook prima in Oostenrijk.

Lees ook: Winterse stedentrip naar Innsbruck: beleef kerst tussen de bergen

Actieve vakantie: Op wintersport in KaprunBoek een wintersport in Oostenrijk met TUI.nl

Welke actieve bestemmingen bezoek jij het liefst als je zin hebt in een actieve vakantie?

8 reacties
  1. Wij gaan naar Ijsland in augustus, dat lijkt me wel een stoere bestemming :-). Al staan de Noorse fjorden ook hoog op mijn verlanglijstje!

  2. Toffe bestemmingen! Ik zou niet snel op een cruise gaan, wel heb ik Noorwegen gezien met een Road trip. Vanaf Nederland naar de Noordkaap en weer terug. Fantastisch! Als ik iets actiefs wil kan dat gewoon in Colombia. Zo gaan we wel eens komen op hoge rotsen vlakbij Bogotá en ook dingen als raften, parapente en mountainbike kan hier allemaal ?

  3. De Noorse Fjorden lijken mij fantastischet om een keer gezien te hebben! Maar toch kies ik voor een actieve vakantie liever voor landen in Azië. Puur omdat ik de temperatuur daar lekkerder vind en er zo veel prachtige natuur is. Hiken in de jungle!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bezoek Athene, een van de mooiste steden in Griekenland

FUN TRAVEL FACTS: 11x leuke weetjes Europa

Heerlijk vind ik het, om dingen te leren over bestemmingen. En dan niet per se voor de hand liggende feitjes als aantal inwoners en spreektaal maar fun facts, die je…