Travel diary: Kia ora uit Nieuw-Zeeland

Reisverslag uit Nieuw-Zeeland: Kia ora!

Kia Ora! Terwijl ik dit tik vanuit onze hotelkamer zijn onze laatste uren op het Noordereiland ingegaan en staat de wekker al voor onze vroege overtocht naar het Zuidereiland morgenochtend. Zijn we echt alweer halverwege onze droomreis?!

Kia ora uit Nieuw-Zeeland

De dagen voor vertrek werk ik verrassend gestructureerd mijn to do lijstjes af. Werk afronden: check. Brief met praktische info voor mijn huiszitter en kattenoppas: check. Laatste spullen wassen en in de droger: check. M’n koffer inpakken: mee bezig. Een uurtje voor vertrek, schiet de stress er ineens alsnog in. Laat ik echt m’n huis en katten een maand achter voor een reis naar de andere kant van de wereld?!

Inmiddels zitten de eerste twee weken van mijn vakantie er op en zijn we alweer halverwege onze rondreis door Nieuw-Zeeland!

Nieuw-Zeeland reisverslag: een foto per dag

Met nu al honderden foto’s en ontelbaar veel herinneringen is het haast onmogelijk, maar toch een foto per dag van onze reis. Reis je mee?

Zondag 23 juli

23 juli 2017: Ready for take-off

Ready for take-off. Eerste stop: Guangzhou, China.

Maandag 24 juli

17 uur in Guangzhou: Starbucks selfie

Tussenstop in warm Guangzhou, waar je met slechts een paar renminbi op zak toch bij de Starbucks terecht komt.

Dinsdag 25 juli

25 juli: eindelijk zicht op Nieuw-Zeeland

Twee dagen na ons vertrek uit Amsterdam en twee lange vluchten van elk ruim 11 uur hebben we Nieuw-Zeeland eindelijk in zicht!

Woensdag 26 juli

26 juli: eerste dag in Auckland, Nieuw-Zeeland

Onze eerste volle dag in Auckland brengen we door als toerist: op jacht naar de bekende plekken en mooiste uitkijkpunten. Hi Sky Tower!

Donderdag 27 juli

27 juli: dagtrip naar Waiheke Island, Nieuw-Zeeland

We maken een dagtrip naar Waiheke Island, op zo’n 40 minuten varen van Auckland. Het is een stormachtige dag en als het halverwege de middag begint te stortregenen, hebben we er wel genoeg van.

Vrijdag 28 juli

28 juli: Paihia, Nieuw-Zeeland

Het is tijd om Auckland te verlaten en aan onze roadtrip te beginnen! Na een paar uur rijden richting het noorden – kronkelige bergwegen inbegrepen – komen we aan in Paihia, toegangspoort tot de Bay of Islands.

Zaterdag 29 juli

29 juli: The Hole in the Rock in Bay of Islands

De Bay of Islands verken je het best per boot! We gaan op jacht naar dolfijnen en varen langs eeuwenoude trekpleisters, zoals The Hole in the Rock.

Zondag 30 juli

30 juli: Hike naar de Wairere Boulders

Na een dag op het water blijven we vandaag liever met beide voeten op het vasteland staan. Vanuit Paihia maken we een korte hike naar de Wairere Boulders.

Na al dat geklim en geklauter over rotsen hoort een welfie er natuurlijk bij.

Maandag 31 juli

31 juli: Nieuw-Zeelandse kaas proeven hoort er natuurlijk bij

Nieuw-Zeelandse kaas proeven? Die kans laten we natuurlijk niet liggen en dus maken we een tussenstop tijdens onze rit van Paihia naar Pauanui.

Dinsdag 1 augustus

1 augustus: Relaxen in Pauanui

Het slaperige Pauanui is populair in de zomer, in de winter is het er een stuk rustiger. Hoog tijd om een dagje bij te komen dus.

Woensdag 2 augustus

2 augustus: Rotorua in Nieuw-Zeeland

Volgende stop van onze roadtrip is Rotorua, bekend om haar Maori geschiedenis én de vele geothermische activiteit van vulkanische oorsprong.

Die is door de hele dag heen nog duidelijk te zien; op allerlei plekken zie je de stoom omhoog komen. Die rotte eierenlucht die ook door de hele stad hangt, is wel even wennen.

Donderdag 3 augustus

3 augustus: Geek in Hobbiton

De geek in mij kijkt al heel lang uit naar deze dag: we gaan naar Hobbiton! Ik stuiter in de bus erheen, ik stuiter door het prachtig onderhouden film-dorp zelf en stuiter nog een dag na, terwijl ik me alweer verheug op een nieuwe LOTR-marathon.

Lees ook: Nieuw-Zeeland voor geeks: bezoek de Hobbiton Movie Set

 

Vrijdag 4 augustus

4 augustus: de kou opzoeken in Tongariro

We verruilen de frisse kust voor de koude bergen: na een paar uur rijden komen we aan in Whakapapa Village. Een dorpje waar weinig anders te doen is dan skiën, hiken en natuurlijk de Tongariro Crossing.

Zaterdag 5 augustus

5 augustus: geen Tongariro Crossing maar wel een hike naar de Taranaki Falls

Terwijl mijn zusje vandaag de Tongariro Crossing bedwingt, ga ik zelf op pad. Ik wandel richting de Taranaki Falls en heb er twee uur later uiteindelijk zo’n 6 kilometer opzitten. Meer dan gedacht en vooral, veel leuker dan verwacht!

Zondag 6 augustus

Na alweer een lange autorit komen we halverwege de middag aan in Wellington. Met slechts een nachtje in de hoofdstad, duiken we gauw het compacte centrum in voor een sightseeing.

We waaien bijna weg van de kades, lopen via steile paden omhoog naar de Botanische Tuin voor een prachtig uitzicht over de stad en pakken de Wellington Cable Car terug naar beneden.

Maandag 7 augustus

6 augustus: met de ferry naar het Zuidereiland

En dan zit het eerste deel van onze roadtrip erop en stappen we ‘s ochtends op de ferry naar het Zuidereiland. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt en hoeveel we al hebben gezien de afgelopen anderhalve week. Nog anderhalve week te gaan!

Ben jij al eens in Nieuw-Zeeland geweest?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

17 reacties
  1. Nog niet! Over een paar dagen kan ik pas zeggen dat ik er ben geweest :) ik heb er zo’n zin in. En die foto’s a day zijn erg leuk! Oh damn ik mis goeie kaas!

    1. Haha, die hebben wij ook gemist! Maarrrr, er zijn dus wel goeie kaasmakers daar. Zie je af en toe ineens een bordje Cheese factory langs de weg staan. Tipje ;D

  2. Leuke foto’s! Ik was er in maart/april en is absoluut het meest mooie land wat ik tot nu toe heb gezien. Het noordereiland kent de meeste cultuur, maar het zuidereiland heeft de mooiste natuur. Er staat je vast nog veel moois te wachten! Veel plezier nog :)

  3. Wat een prachtig land is het toch! En wat doen jullie veel leuke dingen! Hopelijk hebben jullie een rustige overtocht naar het zuidereiland. Ik ben destijds me toch ziek geweest op die boot.

    1. Awh, zo naar en helaas zo herkenbaar! Ik had een reistabletje ingenomen wegens steevast zeeziek maar we hadden gelukkig prima weer dus weinig last gehad. En het is hier inderdaad prachtig!

  4. Mooi en lekker herkenbaar! Jullie stralen op de foto’s, mooi om te zien. Gaaf land hé, zo prachtig alle natuur. Geniet volop van het Zuidereiland!

  5. Leuk om jouw instagram (stories) hier nog eens zien te verschijnen. Twee weken alweer, times sure flies! Maar dat wil zeggen dat je nog eens zoveel te gaan hebt. ENJOY!

  6. Het ziet er echt geweldig uit. Ik geniet ook mee met je foto’s op Instagram en zie echt zulke mooie dingen voorbij komen. Geniet ervan!

    1. Dit is ook echt een belachelijk fotogeniek land! Een beetje frisjes soms, nu in de winter maar dat genieten komt wel goed! :D

  7. Ik ben nogal offline geweest de afgelopen maanden en heb daardoor totaal gemist dat je deze reis ging maken! Wat ontzettend tof! Het ziet er heerlijk uit :) Geniet er nog van!

    1. Haha, niks mis met wat offline soms, zelf ook niet heel veel online geweest de laatste tijd! En nu weer wel, vanaf de andere kant van de wereld! :D Het is ook echt zo mooi hier, bijna onrealistisch. Thx!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen