11 december 2017: sneeuw!

The world according to me #57 over sneeuw en de donkere dagen voor kerst

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me #57

Schreef ik in mijn vorige WATM nog over mijn verjaardag, zijn we ineens alweer halverwege december. Over een week is het kerst, over krap twee weken vieren we Oud & Nieuw en luiden we alweer het nieuwe jaar in. 2018, hoe dan?!

Ik vind de decembermaand vaak een beetje dubbel. Enerzijds hou ik van de gezelligheid die erbij komt kijken, anderzijds hebben de korte, donkere dagen de laatste jaren een steeds negatiever effect op mijn energie en humeur.

Dit jaar valt het me nog wat zwaarder dan normaal en moet ik mezelf soms echt van de bank slepen. Mijn kunstboom ligt nog ingepakt in de berging en het zou zo maar kunnen dat ‘ie daar ook blijft liggen en pas volgend jaar weer uit de verpakking komt.

Gelukkig stonden er genoeg leuke sociale dates op de agenda om de deur voor uit te gaan.


11 december 2017: sneeuw!

Sneeuw! Voor het eerst in tijden viel er eindelijk weer eens een flink pak sneeuw. En lag het halve land meteen plat, ook zo typisch Nederlands. Gelukkig heb ik geen trein of auto nodig om op kantoor te komen.

En terwijl ik zondag vanaf de bank naar de winter buiten loerde, sloot ik me op maandagmiddag toch aan bij collega’s die buiten in de sneeuw bezig waren. Leverde toch mooi een sneeuwpop én de nodige sneeuw-selfies op.

Christmas Time Is Here

Met de kerstdagen voor de deur stonden ook de eerste kerstfeestjes op de agenda. In de praktijk betekende dat vooral veel etentjes buiten de deur.

14 december 2017

Tijdens een ladies night at ik met collega’s bij een nieuw lokaal restaurant, Zout & Peper. Onbeperkt a la carte eten, betekende voor mij drie voorgerechten terwijl tafelgenoten zichzelf op twee desserts trakteerden. Leuk concept!

15 december 2017

De avond erop stond het jaarlijkse kerstdiner van kantoor op de agenda, met fancy dresscode. Kon ik m’n feestjurk tenminste weer eens aan, compleet met corny Christmas cat-oortjes. Op het menu stond een viergangendiner door leerlingen van een horecavakschool. En dat smaakte goed!

Met feestjurken, kattenoortjes en kerstmutsen doken een stel collega’s en ik daarna nog even de kroeg in voor een after-borrel.

En verder? Ik ben inmiddels begonnen aan mijn laatste drie werkdagen van dit jaar en kan dan lekker genieten van de feestdagen en een ruime week vakantie. Kan ik mooi nog even bedenken wat ik ga doen deze feestdagen.

Mijn kerstdagen zijn last-minute ineens volgepland, de jaarwisseling ligt nog aardig open. Weet jij al waar jij komende oudejaarsavond rond middernacht bent? Lekker thuis of ergens in een leuke stad in binnen- of buitenland? Let me know! En fijne feestdagen natuurlijk!

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

7 reacties
  1. Superleuke foto’s van je! Cute ook die katten oortjes haha!
    En die sneeuw, het is toch wat he?
    Wat een lekker eten allemaal, ik krijg er honger van!

    1. Haha, dank je! Ik kom ook altijd opvallend veel foto’s van eten tegen in mijn camera-roll, iets teveel met eten bezig geloof ik :’)

  2. Wat lekker dat je geen auto of trein nodig hebt om op je werk te komen. Dat wil ik ooit ook nog bereiken, haha. Gelukkig kon ik wel lekker thuiswerken, dus voor mij was het niet erg. Succes met je laatste werkdagen en alvast fijne feestdagen gewenst.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen