Romantiek in Ierland: Overnacht in Dromoland Castle

Romantiek in Ierland: 4 romantische trips

Ooit bracht ik een eenzame Valentijnsdag door in Kilkenny, met uitzicht op een kasteel en een half shared dinner for two voor m’n neus. Weinig romantisch, toch is Ierland een prachtige bestemming voor een romantisch tripje. Vier keer romantiek in Ierland.

Romantiek in Ierland: 4 romantische trips

Het oneindig groene Ierland, waar je lekker kunt struinen langs de woeste westkust om daarna op te warmen bij de haard en een drankje te drinken in de lokale pub. Waar het wemelt van de romantische kastelen op de mooiste, soms onbereikbare plekken, of soms middenin een grote stad. Waar je eindeloos kunt toeren over landelijke weggetjes en waar de vriendelijke Ieren je altijd gastvrij onthalen.

Meer dan genoeg redenen voor een romantische trip naar Ierland dus. Vier suggesties voor Valentijnsdag en alle andere romantische momenten.

Ontdek veelzijdig Belfast

Wie zich graag laat verrassen door een nieuwe stad, wil Belfast in Noord-Ierland niet missen. Een stad met een rijke historie, maar ook de ‘hometown of Titanic’ met het gelijknamige museum, beroemd om de unieke food-scene en steeds weer anders met de dynamische kunstwereld rond de kathedraal.

Ga voor cocktails en een romantisch verblijf naar The Merchant Hotel met stijlvolle art-deco kamers, restaurant in Victoriaanse stijl én een rooftop gym om alle chocolade en champagne er weer af te trainen.

Hoteltip: The Merchant Hotel in Belfast

Romantiek in Ierland: overnacht en dineer in het stijlvolle Merchant Hotel in Belfast
Romantiek in Ierland: overnacht en dineer in het stijlvolle Merchant Hotel in Belfast

Lees ook: Dé foodlovers guide to Belfast: 9 smaakvolle hotspotsBooking.com

Het echte kasteelgevoel in Clare

Slapen in een hemelbed? Dineren onder de kroonluchters? Whiskey bij de open haard? Dromoland Castle heeft het allemaal. Vanaf het moment dat je er over de drempel stapt, waan je je in een andere wereld. En

Ontspanning in de spa, een rondje op de golfbaan, boogschieten (misschien niet heel romantisch, wel lekker ouderwets_ of een ontmoeting met een valkenier, je waant je even in het vroegere kasteelleven, maar met al het comfort van de moderne tijd.

Verblijftip: Dromoland Castle in graafschap Clare

Romantiek in Ierland: Overnacht in Dromoland Castle

Lees ook: 7x De mooiste kastelen in Ierland

Slapen in een vuurtoren

Een uniek aspect van Ierland zijn de talloze vuurtorens die de kuststrook sieren. Je vindt ze op de meest bijzondere plekjes, soms ver van de bewoonde wereld. Waar je ook bent, het uitzicht is altijd adembenemend.

In een aantal vuurtorens zijn hotelkamers ingericht en kun je als toerist ervaren hoe vuurtorenwachters leefden. Fanad Head Lighthouse is een van de meest populaire locaties in het graafschap Donegal aan het uiterste puntje van de Wild Atlantic Way. Ook hier kun je een gastverblijf boeken: slaap op 22 meter hoogte, in totaal 39 meter boven zeelevel en beleef een unieke nacht aan zee!

Verblijftip: Fanad Head Lighthouse in graafschap Donegal

Romantiek in Ierland: overnacht in Fanad Head Lighthouse

De tijd van leven in Dublin

De Ierse hoofdstad prijkt op menig bucketlist en weet iedereen te raken. De stad ademt historie en cultuur, bruist van live muziek en stadse natuur. Trinity College, St. Stephen’s Green wil je niet missen en de talloze pubs en fijne restaurants zorgen voor een ontspannen en gastvrije sfeer.

Lees ook: 11x Gratis doen in Dublin

Zeven redenen om naar Dublin te gaan dit najaar: breng een bezoek aan Trinity College

Breng zeker een bezoek aan Trinity College in Dublin

En wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, dan zit je binnen 30 minuten met de metro aan de prachtige kust met pittoreske dorpjes, ideaal om even uit te waaien.

Hoteltip: Het Merrion Hotel in het centrum van de stad is een van de meest luxueuze vijfsterrenhotels van Dublin. Met een spa, 18 m zwembad, fitness en het 2 Michelinsterren Restaurant Patrick Guilbaud heb je alles wat nodig is voor een romantische weekendje weg.

Romantiek in Ierland: 4 romantische trips

Heb jij de romantiek in Ierland al eens ervaren? En heb jij nog romantische tripjes op de planning staan?

Foto’s (m.u.v. Dublin) via Tourism Ireland
2 reacties
  1. Ierland staat zó hoog op mijn lijstje! Ik heb stiekem een klein tripje die kant op in the works, maar daar hangt nog veel van af, duimen dat het allemaal doorgaat ;)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen