Wat zij zegt: Interview in VROUW over mijn spinnenfobie

The world according to me #60 over Instagram, likes en een niet zo perfecte feed

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me #60

Mijn warrige hoofd heeft eindelijk weer genoeg rust om 2 uur of langer naar een film te kijken (hoewel, waarom duren al die films tegenwoordig zo belachelijk lang?!). Zo zag ik begin deze maand Darkest Hour in de bioscoop.

The world according to me #60 Darkest Hour in de bioscoop

De film gaat over Winston Churchill die aan het begin van WOII voor de moeilijke keuze staat te onderhandelen met de vijand of ten oorlog te trekken om de Britse natie te beschermen. Een aanrader als je het mij vraagt, mede door de geweldige rol van Gary Oldman, die met zijn vertolking eindelijk zijn eerste Oscar in de wacht sleepte.

Verder draait Netflix nog steeds overuren, al ben ik de laatste tijd vooral veel docu-series aan het bingen.

Heb jij nog film- of Netflix tips voor me?

Paginagroot met je hoofd in VROUW

Vervolgens stond ik zelf in de schijnwerpers! Of nou ja, in een landelijk magazine. Het interview voor VROUW waarvoor ik begin februari naar Amsterdam toog, verscheen op 10 maart in de winkel.

Even schrikken om je eigen hoofd zo groot in een magazine te zien staan!

Na de eerste schrik – ooooh, hebben ze die foto gebruikt, kijk mijn tanden/onderkin en whaaa, zo groot – was ik er heel blij mee! Het interview zelf – over hoe ik mijn spinnenfobie inmiddels redelijk onder controle heb – is online helaas niet terug te lezen.

The world according to me #60 Zondagmiddag bij Taste

Ondanks dat ik het afgelopen weekend veel te koud vond om uitgebreid op pad te gaan, was een spontane borrel naast de open haard bij Taste wel een fijne zondagmiddag besteding. Even bijpraten met koffie, een wijntje en lekkere snacks.

En hoewel mijn zalige zondagmiddag maar weinig likes scoorde op Instagram (ben jij ook zo blij met dat Instagram-algoritme?/sarcastische toon) mag van mij elke zondagmiddag zo zijn!

Over Instagram, likes en een niet zo perfecte feed

Over Instagram, het steeds veranderende algoritme en die overdaad aan gesponsorde posts zijn inmiddels meer dan genoeg artikelen geschreven. Alles draait om engagement en vooral hoe snel je die krijgt, zogenaamde ‘quality content’ waar je volgers op zitten te wachten en de perfecte ‘Instagram Caption’. Alles om je volgers maar zo lang mogelijk te interesseren.

Het sociale aspect van het platform raakt steeds meer ondergesneeuwd door irritante (en vaak irrelevante) reclame en foto’s van soms wel een week oud. Niet verrassend met Facebook als eigenaar, wel jammer.

En hoewel ik me net zo hard schuldig maak aan bergen hashtags en gepuzzel om ‘de perfecte foto’, raak ik de lol in de app ook steeds meer kwijt. De hoop van een perfecte feed heb ik allang opgegeven en ik geloof dat ik de strijd met het algoritme ook maar opgeef. Ik ga namelijk toch nooit een digital nomad met perfect beach body worden en die gelikte feed met alleen maar dromerige foto’s in dezelfde kleurtinten is ook een ijdele droom.

En wie is er nu eigenlijk perfect?!

Natuurlijk kijk ik ook graag naar mooie foto’s, het hoeft alleen heus niet altijd alleen maar mooi of ultiem bijzonder te zijn. Daarnaast ben ik ook niet constant op reis, zeker het laatste jaar niet. Ik ga dus naast mijn favoriete reisfoto’s ook weer gewoon mijn (vr)eet- en kattenfoto’s delen, of ze nu likes krijgen of niet. Wie doet er mee?

Semi-makeuploze selfie met wallen en al, want hoog tijd voor meer realiteit in m’n Insta-feed! En ja, bovenstaand relaas is natuurlijk een enorm eerstewereldprobleem en voor velen waarschijnlijk echt niet herkenbaar. Toch ken ik genoeg mensen die met hetzelfde gevoel kampen en wilde ik het toch graag delen.

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

17 reacties
 1. Groot gelijk en die kattenfoto’s zullen van mij evengoed een like krijgen hoor? wie is er nu in hemelsnaam constant op reis en maakt op die reis alleen maar leuke dingen mee…geen vertragingen, geen bagage verloren of gestolen, niet ziek, hotel dat wat tegenvalt, slecht weer…ben er altijd voorstander van het leven te tonen zoals het is en ja daar mag al eens een zilveren of roze randje aanzitten maar het moet geloofwaardig blijven hé…dus doe gewoon jouw ding, vanuit je hart!

 2. Misschien vind ik foto’s die niet zo perfect zijn juist wel perfecter dan perfecte foto’s..
  Die zijn tenminste echt! Ik volg je dan ook graag.
  En ik blijf ook lekker de foto’s posten die ik zelf wil delen.
  Jammer dan dat ze niet perfect zijn!

  En wat stoer dat je in de Vrouw staat. Ik ben erg nieuwsgierig naar het artikel :)

  1. Dank je wel! En wat leuk om te horen! Ga ook zeker door met not so perfect pictures plaatsen op Instagram, vind ik zelf bij anderen vaak ook veel leuker dan alleen maar perfecte plaatjes.

   En thanks! Het artikel staat helaas niet online (en vanwege auteursrechten mag ik het ook niet integraal online zetten).

 3. Oh ik vind het een hele leuke foto in Vrouw, heel toepasselijk ook zo met die spin ernaast ;-) En Instagram.. tsjah ik vind het leuk om dingen te delen en doe het ook graag. Maar als dan opeens een foto van mij maar 40 likes krijgt terwijl ik “vroeger” op de 200 zat.. Nee dat maakt het gewoon minder leuk. Heb zelfs daardoor de beschuldiging gehad dat ik vast mijn volgers had gekocht. Stom eigenlijk.

 4. Met Instagram heb ik ook een haat-liefde verhouding. Aan één kant vind ik het geweldig om op die manier mooie foto’s te zien en mijn eigen foto’s te plaatsen maar dat algoritme verknalt wel veel van mijn plezier erin. Ik merk dat ik bij vlagen nog actief ben maar misschien dat het nieuwe beleid van IG ervoor zorgt dat het weer een stuk leuker wordt.

 5. Wat gaaf dat je in de VROUW stond! Zo een mooie foto ook :D Wat je zegt over Instagram daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik ben er zelf ook een beetje moe van helaas en dus minder actief.

 6. Mooie foto’s lady! Die van VROUW, maar je make up loze selfie vind ik ook prachtig! Jammer dat Instagram niet meer leuk is, het was jarenlang wel mijn favoriet. Maar nu is er helaas echt nog weinig aan….

  1. Het is ook met al die social media platformen hetzelfde liedje: alles veranderen terwijl de gebruiker er niet op zit te wachten… Maar las deze week een artikel dat Instagram weer meer van de nieuwste foto’s gaat tonen! Hopelijk scheelt dat.

   En ik ga gewoon weer lekker meer foto’s delen die ik leuk vind, niet alleen maar waarvan ik denk (of hoop) dat mijn volgers ze een hartje zullen geven. Scheelt misschien ook :)

 7. Leuk! Ik vond Darkest Hour ook echt erg goed, mooie film!

  Wat instagram betreft, soms neem ik me voor om er echt tijd in te steken om zo meer volgers te halen, maar dan vraag ik me ook wel eens af voor wie ik dat nu eigenlijk doe… :-)
  Wel vind ik het zelf leuk om aan een mooie feed te werken en ben daarom ook wel blij met Instagram stories, waar ik de mislukte foto’s alsnog online kan gooien… :-)

  1. Haha, precies dat ja! Ik probeer alsnog wel een mooie feed te maken en houden maar ga niet meer alleen reisfoto’s delen. Zeker niet nu ik gewoon een stuk minder op reis ben. Dan maar volgers verliezen door m’n kattenfoto’s :’) En de stories vind ik ook ideaal! Lekker snel en een stuk minder ‘netjes’.

 8. Zo gaaf die foto en het interview in Vrouw, echt super super super tof!
  En dat van Instagram… tjaaaa. Ik had het een jaar terug ook helemaal gehad gezien alle follow en unfollow acties, de cijfertjes etc. maar nu moet ik zeggen dat het me wel motiveert.

  Perfectie, nee niet zo. Maar mezelf uitdagen om een mooie foto serie te maken in dezelfde stijl werkt heel goed. Het gaat me dan niet om het resultaat (de likes/follows) maar wel om de inzet :)

  Maar…. ik vind jouw feed persoonlijk een van de leukste om te volgen. Gewoon zo heerlijk ‘jou’! Veel leuker dan de ‘perfecte’ feeds. Doe mij maar liever een feed om de persoon!

  1. Aah, wat lief! Vind het zelf ook altijd wel fijn als de persoon achter een account zichtbaar is. Alleen maar selfies hoeft echt niet (liever niet zelfs :’)) maar zo af en toe ene gezicht maakt het toch wel een stuk persoonlijker.
   En dat is ook wel een prima uitdaging denk ik, goede insteek om zo met Insta om te gaan!

 9. Geen idee of je nog Netflix-series inspiratie zoekt en wat je al zag, maar ik vond The Crown, Peaky Blinders, Homeland, Bron (The Bridge) en nu recent La Casa de Papel heel goed.
  Qua films is het aanbod nogal povertjes momenteel…

 10. Ik denk dat films zo lang zijn omdat sommige serie-afleveringen al bijna films zijn, Sherlock en sommige Black Mirror-afleveringen bijvoorbeeld. Mooie foto in vrouw! Ik vind foto’s van het dagelijks leven leuk om te zien op Instagram, als het algoritme ze toont natuurlijk.

  1. Hahaha, dat zou zomaar de reden kunnen zijn! Vaak ook prima, maar soms gewoon even anderhalf uur naar een film kijken is ook weleens lekker… kort :’)

   En ook eens, hoef zelf ook echt niet alleen maar mooie reisfoto’s te zien. Zelf maar weer mee beginnen dus.

 11. Zo leuk dat je in de Vrouw staat! En wat is het toch spannend om te zien welke foto ze hebben gekozen, een paar jaar terug vond ik mijzelf ook veel te groot terug in de Libelle met een foto die ik uiteraard zelf ook nooit had gekozen haha :)

  De Instagram struggles deel ik wel met je, de feeds van de mensen die dag en nacht de mooiste reisjes maken zijn als een droom en zo niet realistisch. Ik probeer er een beetje mijn eigen draai aan te geven en iets origineels te creëren. Niet omdat het moet, maar wel omdat het mij blij maakt :)

  1. Dank je wel! En de mensen om je heen vonden de foto waarschijnlijk gewoon heel leuk! Ik ben uiteindelijk ook heel blij met het eindresultaat hoor, was sowieso een leuke ervaring.

   En inderdaad, het lijkt allemaal zo mooi. Ik ken genoeg ‘digital nomads’ om te weten dat het ook echt wel hard werken is en niet alleen maar mooie foto’s maken op het strand. Zelf ook genoeg persreizen mogen maken om te weten dat er veel meer bij komt kijken. Mijn dagelijkse leven nu bestaat echter vooral uit gewone dingen: werk, katten, bank… ga dus ook gewoon weer lekker foto’s posten die me blij maken :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
De allerlaatste over 2018 (en hoi 2019)

De allerlaatste over 2018 (en hoi 2019)

Het is inmiddels traditie om op de eerste dag van het nieuwe jaar nog één keer terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten, waar reisde ik…