Hannover 2018 - Natas

The world according to me #63 over werkreizen en business festivals

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me nu bezig hield?

The world according to me #63

Halverwege juni en ik heb mijn eerste én tweede buitenland-trip van het jaar achter de rug. Voor sommigen totaal niet bijzonder, voor mij waren het mijn eerste reizen in bijna een jaar. Dat vond ik eerlijk gezegd best nog even spannend, ook al ben ik inmiddels een redelijk ervaren reiziger te noemen. Uiteindelijk ging het natuurlijk allemaal goed, zoals meestal met dingen waar je vooraf tegenop kijkt.

Manchester & Liverpool

Voor werk ging ik vijf dagen naar Manchester, waar ik samen met collega’s een paar dagen op een door onszelf georganiseerd congres aan de slag ging. Op onze laatste dag bracht ik ook nog een speed-bezoek aan Liverpool voor een klantinterview. Manchester-Liverpool-Manchester-Amsterdam-huis, toch fijn dat ik dat niet dagelijks hoef te forenzen.

Lees ook: Mijn week in Manchester

Je bent natuurlijk niet echt in Liverpool geweest als je niet even een selfie maakt voor St George's Hall

Je bent natuurlijk niet echt in Liverpool geweest als je niet even een selfie maakt voor St. George’s Hall

Op reis-lift selfie

Mijn ‘op reis’ modus stond de afgelopen twee weken goed aan

Hannover in het kort

Krap een week na Manchester stapte ik op de trein richting Hannover. Ik was uitgenodigd om CEBIT!signals bij te wonen, een congres tijdens innovatiebeurs CEBIT, gericht op influencer marketing, social media en netwerken.

CEBIT – Europe’s Business Festival for Innovation and Digitization

CEBIT zelf is een enorme beurs die jaarlijks in Hannover wordt georganiseerd. Meer dan 2800 bedrijven, honderden start-ups en ruim 600 sprekers praten daar 5 dagen lang over de digitalisering van onze maatschappij en economie.

Daarnaast is er veel spektakel omheen: zo zag ik drones voorbij flitsen tijdens een drone race en genoot ik van een panorama-uitzicht over Hannover tijdens een ritje in een reuzenrad. En ook een bekend kattenvoermerk dat op deze high tech beurs met de ‘ultiem innovatieve, geavanceerde en vooruitstrevende’ Cardboard Box 2.0 kwam… een kartonnen doos ja, ik moest lachen!

Uiteindelijk bleek de bloggersbeurs voornamelijk te gaan over onderwerpen die voor mij als blogger al wel bekend zijn. De presentaties waren grotendeels in het Duits dat ik, ondanks mijn zes jaar Duitse les op de middelbare school, helaas toch lastig te volgen vond.

quote“Many companies make the mistake of measuring reach as success. Engagement and clicks are the figures that matter.” #CEBIT18

In het programma ontdekte ik dat er ook een podium met sessies over Virtual & Augmented Reality was, twee onderwerpen waarover ik als communicatiespecialist momenteel veel leer. Een mooie manier om wat extra kennis op te doen dus. Al is er tijdens zulke evenementen meestal geen tijd om echt de diepte in te gaan en merk je ook dat sommige sprekers vooral een promo-praatje voor hun bedrijf of product houden.

Bezoek jij weleens congressen of beurzen voor je werk? En wat vind je dan het belangrijkste aspect; het netwerken of de laatste trends in je vakgebied bijvoorbeeld?

CEBIT 2018 HannoverEten tijdens CEBIT 2018 Hannover

Uiteraard was er ook eten tijdens CEBIT, want op een lege maag kun je niet (net)werken

Hannover living

Daarnaast was er ook tijd voor een korte kennismaking met Hannover zelf tijdens een goed gevuld avondprogramma en street (art) tour door de wijk Linden. Ik was voor het eerst in Hannover en blij dat ik op deze manier meer van de stad kon ontdekken. Over mijn ontdekkingen lees je binnenkort meer!

2011 vs 2018: spontane ontmoeting in Hannover (Natas)

Pas op, blogger in het wild!

Het allerleukst was misschien nog wel mijn spontane ontmoeting met een vroegere travel buddy uit Australië!

Zeven jaar geleden reisden we af en toe samen langs de Australische oostkust en nu liepen we elkaar in Hannover tegen het lijf. Zo leuk om elkaar na zoveel jaar weer eens face-to-face te zien!

Meer lezen?

België, Duitsland en online stonden in de schijnwerpers afgelopen maand:

Verder op de agenda

Met twee trips achter de rug is mijn reiskalender voorlopig even leeg. Geen nieuwe reisjes of vakantie, al plan ik deze zomer ongetwijfeld nog wel een paar last-minute vrije dagen in.

Mijn werkagenda is wel flink gevuld: omdat ik sinds kort als communicatiespecialist op gebied van user experience en human-computer interaction bezig ben, staan er flink wat producttrainingen op mijn planning. Pittig, toch vooral een toffe nieuwe uitdaging binnen mijn huidige baan!

Netflix and… binge

Wanneer ik niet aan het werk ben, binge ik geregeld shows op Netflix. Zoals het tweede seizoen van Queer Eye! Ik heb nog maar 1 episode te gaan en die stel ik zo lang mogelijk uit, want anders ben ik er alweer doorheen.

Ook zag ik The Polka King (prima) en Legion (mwah), I, Frankenstein (zo zo), Legion (hmmm) en The Day the Earth Stood Still (tja). Jij nog toffe Netflix-tips voor me?

Wat ga jij de komende week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

1 reactie
  1. Zo leuk om te zien dat jij voor jou werk reist naar mooie landen en daar toch tussendoor tijd voor vrtij maakt om mooie bezienswaardigheden te gaan bezichtigen….

    Fijn weekend Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen