A Weekend Guide To Shoreditch: Street art in Shoreditch | London

Dit wil je zien en doen in Shoreditch: A Weekend Guide To Shoreditch Londen

Shoreditch in Londen is een hippe wijk waar van alles te beleven is. Ik verbleef er tijdens mijn laatste bezoek aan Londen en ontdekte van alles om te zien en doen in Shoreditch. Dit is mijn Weekend Guide To Shoreditch!


Dit wil je zien en doen in Shoreditch

Londen is mijn favoriete wereldstad binnen handbereik. Het is krap een uurtje vliegen vanaf de Nederlandse luchthavens en afhankelijk van je vliegveld-keuze sta je binnen niet al te lange tijd in het hart van de stad.

Naar Londen met NS International is ook een optie: stap op in Amsterdam of Rotterdam en stap een paar uur later – al dan niet mer overstap – weer uit op St. Pancras station, in het hart van de stad.

A Weekend Guide To Shoreditch

Shoreditch ligt in Oost-Londen en is al jaren een populaire wijk bij zowel toeristen als hipsters. Ik vind ‘m vooral leuk vanwege de enorme afwisseling tussen modern en ietwat smoezelig, industrieel en vintage. Dankzij het contrast verveel je je nooit. Dit wil je zien en doen in Shoreditch!

Street Art in Shoreditch

In Shoreditch hoef je de straat maar op te gaan om kleurrijke kunstwerken te spotten. Vooral Brick Lane en omliggende straten barsten van de muurschilderingen, van klein en bescheiden tot groots en indringend. Voor de beste graffiti en street art loop je van Brick Lane in noordelijke richting naar Redchurch Street en Shoreditch High Street.

Weekend Guide To Shoreditch: Street art in Shoreditch | LondonWeekend Guide To Shoreditch: Street art in Shoreditch | LondonWeekend Guide To Shoreditch: Street art in Shoreditch | London

De straten rond Brick Lane zijn een haast aaneengesloten canvas voor grafitti & street artists – hou er wel rekening mee dat ze met enige regelmaat worden overgeschilderd voor een nieuw kunstwerk!

Eat, Drink (and be Merry): de leukste hotspots in Shoreditch

Reizen en eten gaan wat mij betreft hand in hand. Eten moet je sowieso en elke stad biedt nieuwe restaurants en smaken. In Shoreditch kunnen gezondheidsfanaten, burgerliefhebbers, curry-fans en andere foodies hun hart ophalen.

Mijn persoonlijke (tried & tested) aanraders in Shoreditch:

Barrio Shoreditch

Bij Barrio vind je Latijns-Amerikaanse invloeden en ben je op de juiste plek voor een exotische cocktail en een dansje. Daarnaast eet je hier heerlijke nachos, churros en andere kleine hapjes bij de borrel.

141-143 Shoreditch High Street, London E1 6JE | Ook te vinden in Soho, Angel en Brixton

Vrijdagavond bij Barrio Shoreditch in Londen

Ze schenken drankjes hier ook per pitcher… cheers!

Bill’s Shoreditch Restaurant

Gezellig en huiselijk en met de beste zeebaars die ik in tijden heb gegeten op het menu: bij Bill’s Restaurant zit je goed voor elke maaltijd van de dag.

Ze serveren ontbijt, lunch en – zoals ik inmiddels zelf heb ervaren – een smakelijk diner. Er staan zowel vegetarische als vis- en vleesgerechten op het menu, dus er staat ongetwijfeld iets naar je smaak op de kaart. Voor twee hoofd- en nagerechten en een fles wijn zijn we zo’n £75,- kwijt.

Gourmet Burger Kitchen

Zin in een ordinaire burger? In Old Spitalfields Market vind je Gourmet Burger Kitchen. Je bestelt je burger aan de bar en binnen een kwartier staat ‘ie voor je neus.

5 Horner Square, London, E1 6EW

The Oliver Conquest

Wie zin heeft in een pint of beter nog, gin-tonic moet echt naar The Oliver Conquest. Deze pub heeft zich gespecialiseerd in gin, veel gin! Meer dan 300 (!) soorten gin staan achter de bar de wachten tot ze in een ultieme mix worden geserveerd. Proost!

Maandag t/m zaterdag geopend.

The Oliver Conquest, 70 Leman Street, London E1 8EU

Weekend Guide To Shoreditch: The Oliver Conquest is a pub and gin house in London's Shoreditch

Met meer dan 300 soorten gin op de kaart kun je hier je lol wel op!

Lees ook: De leukste en lekkerste hotspots + restaurants in Shoreditch

Winkelen in Shoreditch

Natuurlijk kun je ook goed winkelen in Shoreditch, of je nu op zoek bent naar vintage pareltjes of de nieuwste trends.

Boxpark

Niet te missen in Shoreditch is Boxpark, ‘s werelds eerste pop-up winkelcentrum. Hier zijn tientallen winkels en horecazaken gevestigd in diepe containers waar ze hun gevarieerde waren aanbieden, van prachtige sieraden bij Astrid & Miyu en Idris Elba’s Superdry lijn bij tot onesies, gadgets en (kerst)cadeaus bij pop-up giftshops.

Na het shoppen kun je je honger en dorst stillen bij één van de talloze eetzaakjes die in en rond Boxpark zijn te vinden.

BOXPARK Shoreditch, 2 Bethnal Green Road, London E1 6GY

Boxpark in Shoreditch is the first popup mall in the world

JOY Brick Lane

Voor feestjurken, kleding met schattige dierenprints en quirky accessoires en cadeaus ga je naar JOY (143-145 Brick Ln, London E1 6SB).

Brick Lane Market

Ietwat chaotisch proef je hier de echte smaak van Oost-Londen: bagel- en curryshops staan hier naast tweedehands sieraden en meubelverkopers en er valt genoeg rond te neuzen.

Elke zondag vanaf ‘s ochtends vroeg tot 14 uur ‘s middags.

Brick Lane, Spitalfields, London E1 6RL

Old Spitalfields Market

Deze overdekte markthal huist verkopers van kleding, sieraden en eetwaren. Vergeet vooral niet contant geld mee te nemen wanneer je wilt genieten van het lekkers van de foodtrucks!

Dinsdag t/m zondag geopend, met zondag als drukste dag.

1 Crispin Place, Spitalfields, London E1 6DW

Old Spitalfields Market in LondonOld Spitalfields Market in London. Photo by Tupungato / Shutterstock.com

Foto door Tupungato / Shutterstock.com

Slapen in Shoreditch

Wie optimaal wil genieten van een weekend in Shoreditch, wil natuurlijk ook overnachten in deze wijk. Daar zijn meer dan genoeg opties voor.

ibis London City Shoreditch

Betaalbaar overnachten in Shoreditch kan prima in het ibis London City – Shoreditch hotel. Hier vind je prettige en vrij stille kamers met comfortabele bedden, inbouwbadkamers (geruisloos de deur open of dicht doen is onmogelijk maar schoon en prima voor een weekend) op loopafstand van diverse metrostations. Zo ligt Aldgate East om de hoek en Aldgate en Liverpool stations op zo’n 10-15 minuten lopen.

Het ontbijtbuffet ‘s ochtends is smakelijk, ‘s avonds kun je er prima eten of nog een drankje doen aan de bar.

ibis London City Shoreditch, 5 Commercial Street, E1 6BF London

De lobby van het ibis London City Shoreditch

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Geweldig uitzicht vanaf de 9e etage! Ken jij het Ibis London City – Shoreditch Hotel al?

Andere hotels in de buurt die een uitstekende uitvalsbasis voor een weekend Shoreditch kunnen vormen (nog niet zelf uitgetest dus persoonlijk nog geen ervaring mee):

Boek je weekend naar Shoreditch

Enthousiast geworden over een paar dagen Shoreditch en zin om zelf te gaan?

Van en naar Londen

De laatste jaren vloog ik meestal op London City Airport. Niet per se de goedkoopste deal, toch ideaal want je staat een stuk sneller in de stad dan wanneer je met een budgetmaatschappij op een van de vliegvelden buiten Londen vliegt. Ik betaal graag iets meer om geen kostbare tijd te verliezen aan eindeloos lopen van en naar de gate of lange ritten met het OV voor je daadwerkelijk in Londen bent.

Met de trein naar Londen

Tegenwoordig kun je ook naar Londen met NS International. Vanaf Amsterdam CS en Rotterdam CS reis je naar Brussel, om daar op de Eurostar naar Station London St Pancras International te stappen. Tickets boekte ik een paar weken vooraf en was daardoor EUR 118,- kwijt voor een retourticket. Hoe eerder je boekt, hoe voordeliger de prijs.

In theorie doe je er vanaf Rotterdam zo’n 5 uur over. In de praktijk miste ik op de heenweg de aansluiting op de Eurostar omdat de trein naar Brussel een half uur stil stond met pech. Hetzelfde verhaal op de terugweg, wat in totaal bijna een uur vertraging opleverde.

Toch heeft het reizen met de trein zeker voordelen: je zit een stuk ruimer dan in een vliegtuig en hebt minder gedoe met bagage. Voor een volgende keer toch zeker weer het afwegen waard.

Wat zijn jouw tips om te zien en doen in Shoreditch?

12 reacties
  1. Ik vond Shoreditch echt geweldig! Echt grappig ook om te zien dat ik alle plekken van je street art foto’s herken, maar wij veel hele andere kunstwerken zagen. Daarom blijft Shoreditch interessant, het veranderd elke keer!

  2. Ik was er al vaak, en heb de buurt zien evolueren van groezelige ruige achterbuurt naar hippe art & designwijk. Gentrification. Maar een heel boeiend stukje Londen. Met leuke activiteiten door locals zoals de Jack-the-ripper of street art -tours. En ook fietsen langs Regent’s Canal (iets noordelijker) of naar Borough Market of Columbia Flower Market is fijn. Een aanrader!

  3. De Spitalfields market lijkt me heel tof om eens te bezoeken! Ik ben in Londen geweest toen ik kleiner was, dus ik weet er niet bijster veel meer van. Ik zou graag weer terug gaan!

  4. Leuke wijk zo te zien en handige tips! Wij vlogen de laatste keer vanaf Eindhoven en bespaarden zo thuis veel tijd die we in Londen weer deels inleverden. Ook niet te duur. Volgende keer gaan we Shoreditch zeker meepakken.

    1. Dat scheelt ook natuurlijk. Voor mij liggen alle vliegvelden ongeveer even ver weg, al vlieg ik graag vanaf Eindhoven wegens makkelijk parkeren en snel weg. Vanaf London City zit je in een half uurtje in het centrum, vond ik echt ideaal de laatste twee keer.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen