Natasja (door LauraVL // Perfect Portret)

The world according to me 68 over meer en minder

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam.

The world according to me #68

Zo lig je nog uit te buiken van een copieus kerstdiner en zo zitten de eerste weken van 2019 er alweer op en zijn de eerste goede voornemens misschien alweer gesneuveld. Hoewel, ik heb ook voor dit jaar weer geen goede voornemens gemaakt, al zijn er zeker dingen die ik wil veranderen.

Hallo 2019 + dingen die ik dit jaar anders wil doen: Meer en minder

Fitter worden bijvoorbeeld, door meer te bewegen en minder te wegen. Klinkt verdacht veel als een goed voornemen voor het nieuwe jaar, ik weet het. Ik worstel echter al jaren met mijn gewicht en zit letterlijk steeds minder lekker in m’n vel. EĆ©n van de redenen dat ik me dus de dag voor Kerst – over goede timing gesproken –Ā aanmeldde bij WeightWatchers.

Minder kilo’s

Ik probeerde al eens ‘de beste versie van mezelf’ te worden door een rigoureus sport- en eetregime. Dat werkt voor sommige mensen prima, in mijn geval slechts tijdelijk. Tel daarbij op dat ik een emotie-eter ben en de afgelopen twee jaar nogal bol stonden van emoties; duidelijk te merken op de weegschaal.

En hoewel ik prima weet wat wel en niet goed voor me is, en meer dan eens fijne tips kreeg van sportievelingen uit mijn (online) omgeving, lukt het in m’n eentje niet zo goed. Het laatste waar ik zin in heb, is mezelf onderwerpen aan strikt calorieĆ«n tellen en vier keer in de week naar de sportschool. Vandaar mijn keuze voor het vernieuwde WW, waarbij ik vooral bewustwording en meer balans creĆ«er.

Natasja (door LauraVL / Perfect Portret)

Het resultaat: na vijf weken – inclusief feestdagen, etentjes en borrels – ben ik nu ruim 1,5 kilo kwijt. Geen spectaculair resultaat, het is er wĆ©l af #TeamSlak. Op naar meer resultaat en minder kilo’s en hopelijk sta ik komende zomer minder gefrustreerd voor mijn kledingkast wanneer de zon schijnt!

Lees ook: The world according to me #62 over zomerkleding, fatshaming en een bikini body

Minder spullen

Net als half Netflixend Nederland keek ik deze maand naar een kirrende Marie Kondo, dƩ opruimgoeroe uit Japan. De acht-delige serie verscheen op 1 januari op Netflix en bleek een prima luie-dag-vermaak. En inspiratie want wonder boven wonder: na het kijken van een paar afleveringen kreeg ook ik spontaan de kriebels mijn huis onder handen te nemen. Zonder welkomstgroet of boeken wakker te maken dan; dat ging me iets te ver.

Er ligt inmiddels wel weer een volle zak met kleding die geen joy meer sparkte klaar voor hergebruik. En ook mijn ladekasten zijn ineens opgeruimd en overzichtelijk dankzij haar idee om alles opgevouwen rechtop te zetten, in plaats van op elkaar te stapelen. Wat een verademing om in een oogopslag te kunnen zien welke shirts ik heb!

Meer structuur

Ondanks mijn plan voor minder spullen, kocht ik afgelopen week wel de stationary afdeling van de HEMA leeg. Notitieblokken, sticky notes, alles om vooral op kantoor meer gestructureerd te werk te gaan. Het sparkte veel joy, laten we het daar op houden.

Over originele ideeƫn en in herhaling vallen

Ben jij van de bullet journals of hou je liever alles digitaal bij?

Sinds ik als communicatiespecialist aan de slag ben, heb ik meer overleg en meer deadlines voor verschillende producten. Een duidelijker overzicht is voor een chaoot als dan ook ook wel handig.

Hoe zorg jij voor structuur in je planning? Let me know!

Nog meer lezen? Ik schreef de laatste tijd eindelijk weer eens wat artikelen met ideeƫn voor de mooiste stedentrips in Duitsland en Engeland en een paar Netflix tips voor die luie dagen:

En verder?Ā Deze week staan er gewoon weer vier werkdagen op de planning. Daarnaast wil ik me toch ook op mijn blogdoelen voor 2019 storten, voor zowel dit als mijn andere blog. En met de vooral natte weersverwachtingen voor deze week, vermoed ik dat Netflix en ik ook deze week weer goede maatjes zullen zijn.

Hoe is jouw 2019 begonnen? Wat is jou opgevallen de laatste tijd?

1 reactie
  1. Zo goed van jou dat jij minder spullen wilt.
    Ook goed om eens flink op te gaan ruimen.
    Wat ik net achter de rug heb.

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen