Fan van Engelse steden? Beleef de ‘North of England City Experience’

Fan van Engelse steden? Beleef de ‘North of England City Experience’

Ben jij liefhebber van Engeland en typisch Engelse steden en reis je graag met de trein? Dan is de nieuw gelanceerde ‘North of England City Experience’ iets voor jou! Vijf steden in Noord-Engeland en reisorganisatie House of Britain sloegen de handen ineen en lanceren nu een nieuwe toeristische reisroute.

Fan van Engelse steden? Beleef de ‘North of England City Experience’!

De steden van Noord-Engeland – Hull, Leeds, Manchester, Liverpool en NewcastleGateshead – kondigden deze maand de lancering van een nieuwe multi-city toeristische belevenis in samenwerking met reisorganisatie House of Britain aan: de ‘North of England City Experience’.

De vijf steden zijn voormalige industriesteden die hun karakter daaraan te danken hebben en vandaag de dag een dynamische , culturele opleving doormaken. Industriële gebouwen worden steeds vaker omgebouwd tot plekken voor culinaire en culturele gelegenheden. Dankzij kunst, muziek, theater, architectuur, restaurants, nachtleven en evenementen bruisen de steden met activiteiten en is er altijd wel iets leuks te doen.

Ontdek de Noord-Engelse steden

Elke stad is van nature uniek en heeft haar eigen persoonlijkheid. Wie alle steden combineert tijdens een reis die gemakkelijk per trein afgelegd kan worden, geniet van het rijke culturele aanbod en het beste wat de steden in Noord-Engeland te bieden hebben.

Van Newcastle…

Ontdek Newcastle, de industriële voetbalstad in het noordoosten die veel meer te bieden heeft dan alleen sport en uitgaan. Duik onder met de Victoriaanse tunnel tours onder de rivier de Tyne in Newcastle en de vele bruggen die de stad verbinden. Of shop een nieuwe garderobe in een van de vele winkels en boetieks in deze heerlijke winkelstad.

Lees ook: Wat te doen in Newcastle: 11 tips

Wat te doen in Newcastle: bekijk de bruggen van NewcastleBeleef de North of England City Experience: Humber Street in Hull

Beleef de North of England City Experience: ontdek Hull

Hull en Leeds…

Ga naar havenstad en voormalige Britse Culturele Hoofdstad Kingston upon Hull. Een levendige universiteitsstad gelegen aan de kust en twee rivieren: de Humber en de Hull. Een stad met een rijke geschiedenis en geweldige bezienswaardigheden, waar je de geheimen van een backstage theaterproductie in het Hull Truck Theatre kunt ontdekken.

Of ontdek Leeds, waar historische industrie zich razendsnel ontwikkeld heeft tot moderne stad. Waar je kunt winkelen in hypermoderne winkelcentra met glazen daken en heerlijk kunt eten en drinken in Leeds’ voormalige Corn Exchange.

Ook de Town Hall van Leeds is een architectonisch hoogstandje, van buiten en binnen. Het is meer dan 150 jaar oud wordt geregeld gebruikt voor culturele en historische evenementen en tentoonstellingen. Voor een geweldig uitzicht over de stad beklim je de ruim 200 traptreden van de klokkentoren.

Beleef Leeds // Fan van Engelse steden? Beleef de ‘North of England City Experience’

Bezoek de Cross Arcade in Leeds (Foto door Hannah Webster)

… tot Manchester

Uiteraard kun je Manchester ook niet overslaan. Manchester staat bij de meeste mensen vooral bekend als industriële voetbalstad. De stad komt op de tweede of derde plek na Londen en bij weinig mensen direct to mind als stedentrip-bestemming.

Ik werd in twee bezoeken best een beetje verliefd op de stad. Met een Skyliner street art tour door Manchester’s Northern Quarter maak je kennis met een de leukste wijken van de stad. Net als in Leeds is ook hier de voormalige Corn Exchange omgebouwd tot hippe verzamelplek van restaurants en terrasjes. Een prima plek om te genieten van de vele keukens die Engeland inmiddels telt.

Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn Exchange

Manchester’s Corn Exchange huist tegenwoordig tal van restaurants en cafés

… en Liverpool

Liverpool is de stad bij uitstek om je muzikale kennis te verfijnen, aangezien het door UNESCO is uitgeroepen tot ‘City of Music’ en het thuis is van de ‘British Music Experience’ dat gevestigd is in de iconische Cunard Building. Niet vreemd voor een stad waar hedendaagse Britse band als Kaiser Chiefs, Alt-J en  zangeres Corinne Bailey Rae hun muzikale roots vinden.

Liverpool Radio City

Radio City toren in Liverpool

Met de trein door Noord-Engeland

Met makkelijke verbindingen naar diverse Britse luchthavens en havens in de buurt van de steden en ieder uur een vertrek van de Transpennine Express is het een toegankelijke en voordelige manier om Noord-Engeland te ontdekken.

De ‘Experience’ wordt mede mogelijk gemaakt door een makkelijk te verkrijgen ‘North of England City Experience’ treinticket, aangeboden door Transpennine Express. Met het ticket kan je in een willekeurige stad beginnen om vervolgens 4 dagen naar andere steden te reizen binnen een tijdsbestek van 8 dagen. Dit is voordeliger dan het aanschaffen van verschillende individuele tickets. Reisorganisatie House of Britain voegt bovenop het ticket ook nog accommodatie en een ferry-overtocht toe aan de te boeken reis.

Fan van Engelse steden? Beleef de ‘North of England City Experience’

Alle steden liggen dichtbij elkaar, zijn goed te voet te ontdekken en bieden een scala aan accommodaties, winkelmogelijkheden en een lokaal culinair aanbod. Waarom nog wachten om de transformatie met eigen ogen te zien en de cultuur, het erfgoed, de geschiedenis, de vernieuwing en transitie van de Noord-Engelse steden zelf te ontdekken?

Wil je deze vijf Engelse steden zelf beleven? Bekijk dan hier de aanbiedingen van House of Britain.

2 reacties
  1. Het ziet er zo mooi uit.
    Weer een fijne tip om daar eens op holiday naar toe te kunnen gaan…

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen