Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, Duitsland

#Wintergram in Duitsland: ontdek de mooiste plekken in Duitsland deze winter

Vol wanderlust en altijd op zoek naar het perfecte plaatje voor je Instagram feed? Soms hoef je niet ver te reizen om prachtige fotogenieke plekken te vinden. Ontdek deze winter de mooiste ‘grammable’ bestemmingen in Duitsland! 

Ontdek de mooiste fotogenieke plekken in Duitsland deze winter

Van #perfectviews in de natuur tot verborgen stadsschatten en foodies heaven, bij onze Oosterburen zit je prima voor prachtige fotogenieke bezienswaardigheden. Dat wordt gegarandeerd een feestje voor je Instagram feed.

Instagram-hotspots net over de grens: Medienhafen in Düsseldorf

Düsseldorf is Instagram heaven, o.a. door de ‘dansende’ Gehry-gebouwen in de Medienhafen met hun gekantelde wanden. Minstens zo spectaculair is de kunstinstallatie ‘In Orbit’ waar je een surrealistisch, wit landschap beklimt tussen enorme transparante bollen. Voor een kleurexplosie ga je naar de Kiefernstrasse, die compleet bedekt is met graffiti.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door designboom magazine (@designboom) op

#CelebratingBauhaus

In 2019 staat Duitsland in het teken van architectuur en design! 100 Jaar geleden werd namelijk kunstschool Bauhaus opgericht in Weimar. Sindsdien is het via Dessau naar Berlijn verhuisd en kun je de geboorteplek van het modernisme daar bezoeken.

In Weimar, waar het Staatliche Bauhaus door Walter Gropius in 1919 werd opgericht, opent op 6 april een nieuw Bauhaus-Museum. Het laat de oudste Bauhaus-collectie ter wereld zien, terwijl bezoekers een tijdreis maken door de turbulente jaren ’20.

Een nieuwe permanente expositie Van de Velde, Nietzsche und die Moderne um 1900 in het Neue Museum geeft kijk op de voorlopers van het Bauhaus en de grote maatschappelijke veranderingen in deze tijd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lakáskultúra (@lakaskultura) op

Ben je ook gek op strakke lijnen? Volg dan #CelebratingBauhaus en laat je inspireren om zelf in Duitsland op zoek te gaan naar de mooiste invalshoeken.

Sprookjes bestaan in Duitsland: de mooiste kastelen in Duitsland

Sprookjeskastelen, in Duitsland bestaan ze nog! Hier vind je tientallen mooie kastelen die nog te bezoeken zijn. Van het wereldberoemde Beierse Slot Neuschwanstein zijn al meer dan 300 duizend foto’s te vinden op Instagram. En er zijn nog veel meer sprookjesachtige taferelen te vinden.

#burgeltz

Burg Eltz ligt in Wierschem, op zo’n drie uurtjes rijden van de Nederland. Deze meer dan 850 jaar oude burcht is ook mateloos populair onder Instagrammers. Met ieder seizoen een andere look, is dit kasteel vanaf het voorjaar weer geopend en goed voor likes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Straight out of a fairytale! 🏰🇩🇪✨Photo by @sofikulin #burgeltz #germany #prettylittletrips

Een bericht gedeeld door Travel Inspo (@prettylittletrips) op

Ook de 360 meter lange Geierlay hangbrug boven de heuvels van de Hunsrück – goed voor meer dan 21 duizend foto’s op Instagram – kan op je ‘wanderlist’ voor een fenomenaal uitzicht. Foodies smullen in Wilma’s Wunder in Mainz van picture perfect food (wel netjes je bord leeg eten hoor!) en dito interieur.

#Wintergram in Duitsland: ontdek de mooiste grammable plekjes in Duitsland

Dromerige landschappen in Zuid-Duitsland

Zuid-Duitsland blijft een geweldige bestemming, met indrukwekkende natuurfenomenen en urban eyecatchers waar jij als insta-lover helemaal los kunt. Wacht op het ultieme #goldenhour, of vang de reflecties van Regensburg by night in de Donau (check #jungedonau voor fotografen die je al voor gingen). Fashionista’s gaan naar de Walhalla-tempel in Donaustauf voor hun catwalk momentje.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bayern – Bavaria (@bayern) op

Op je bucketlist: Meckpomm

Zomerse stranden, havensteden en kastelen: Mecklenburg-Vorpommeren in Noord-Duitsland heeft het allemaal. Maak een morning run langs de krijtrotsen op het eiland Rügen en geniet in Rostock van de colorblocking huisjes als decor voor je #ootd.

Wie op zoek is naar allure én het ultieme trap-foto reist naar het veertiende-eeuwse Slot Schwerin. Het Schweriner Schloss staat op een eiland in het meer tussen Schwerin, hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, en Wismar. Waar het vroeger hertogen en groothertogen huisde, biedt het tegenwoordig onderdak aan het parlement van de deelstaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Castle Guide (@castleguide) op

Ontdek #meckpomm zelf en vergeet niet je ontdekkingen te delen op Instagram.

Thüringen: 100% insta-proof

Thüringen in het midden van Duitsland, is één groot decor voor je Instagram feed. Van de knalgroene kloof Drachenschlucht – op het smalste punt slechts 70 centimeter breed – voor wandelaars tot de indrukwekkende Herzogin Anna Amalia bibliotheek in Weimar – inclusief rococozaal en trappenhuis voor interieur-liefhebbers.

Meer sprookjestaferelen vind je in Erfurt, met de Krämerbrug als bijzonder fotogenieke bezienswaardigheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Klassik Stiftung Weimar (@klassikstiftung) op

Bezoek zeker de Hertogin Anna Amalia Bibliotheek in Weimar

Genoeg fotogenieke plekken te ontdekken in Duitsland dus! En de echte uitdaging? Zorgen dat je een angle of pose vindt die nog niet iedereen op Instagram heeft gezet. Ga jij de uitdaging aan?

Wat is jouw favoriete fotogenieke bestemming in Duitsland?

Lees ook: Stedentrip in de winter: 15 bestemmingen voor een winterse stedentrip in Europa

1 reactie
  1. Nooit geweten dat daar zulke prachtige plekken zijn om schitterende foto’s als deze te kunnen maken…

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen