Best in Europe 2019: Kasteel Vaduz in Liechtenstein (via Unsplash)

Fotografiereizen voor vrouwen: ga op pad met Rocky Roads

Ben jij dol op fotografie en reizen? Wil je je fotografievaardigheden verbeteren of vind je het tof om met een groep vrouwen prachtige bestemmingen te ontdekken? Dan zijn de fotografiereizen voor vrouwen van Rocky Roads voor jou!

Rocky Roads: Fotografiereizen speciaal voor vrouwen

Fotoreizen speciaal gericht op avontuurlijke vrouwen, dat is ROCKY ROADS, een nieuwe online reisorganisatie opgericht door fotografe Sabrina Gaudio. Dit bijzondere concept in de reisbranche wil gelijkgestemde vrouwen samenbrengen via de pracht van fotografie en de kracht van de natuur.

‘Ik weet uit eigen ervaring dat er veel vrouwen zijn die best solo op pad willen gaan, maar daar vooralsnog wat huiverig voor zijn’, aldus oprichtster Sabrina Gaudio.

Travelling solo together

‘Er bestaan uiteraard al organisaties die fotoreizen aanbieden, maar ik richt mij op een niche in de markt: fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen organiseren waarin ik alleen vrouwen de kneepjes van het vak leer. Ik weet uit eigen ervaring dat er veel vrouwen zijn die best solo op pad willen gaan, maar daar vooralsnog wat huiverig voor zijn’, aldus oprichtster Sabrina Gaudio. ‘Met ROCKY ROADS wil ik deze doelgroep een veilige en inspirerende omgeving bieden met voldoende ruimte voor individualisme: travelling solo together.’

Fotogenieke plekken in binnen- en buitenland

ROCKY ROADS biedt zorgvuldig samengestelde fotoreizen en educatieve retraits aan, alléén voor vrouwen. Zij reizen af naar de meest fotogenieke plekken en sprookjesachtige bestemmingen in binnen- en buitenland en combineren dit met avontuurlijke outdoor activiteiten zoals hiken, surfen, mountainbiken, kajakken en rots klimmen. Ter plekke leren de deelneemsters dankzij de intensieve begeleiding en onderricht de mooiste foto’s te schieten.

Sabrina Gaudio reist al sinds haar tienerjaren met een backpack en camera de wereld over. De samensmelting van haar passies fotograferen, reizen én ondernemen resulteerde in de oprichting van ROCKY ROADS. De naam van haar bedrijf symboliseert de keuze om niet altijd de geijkte en geplaveide wegen te bewandelen, maar ook soms the road less travelled te nemen.

Met met haar fotoreizen wil ze horizonnen verbreden, door middel van het leren van nieuwe fotografievaardigheden en het ontdekken van nieuwe plekken. Haar reizen en fotoworkshops zijn zeer geschikt om contacten te leggen met andere vrouwen met overeenkomstige ideeën en interesses, in een inspirerende omgeving.

Duurzaam voor/door vrouwen

ROCKY ROADS brengt veel tijd door in de natuur en wil ook iets teruggeven aan onze aardbol. Alle fotoreizen ondersteunen ondernemingen die gerund worden door vrouwen. Ook de tours die zij aanbieden tijdens de reizen worden voor het overgrote deel samengesteld en begeleid door (lokale) vrouwen.

Daarnaast wordt zo duurzaam mogelijk rondgereisd. De CO2-uitstoot van vluchten van en naar de bestemmingen worden gecompenseerd middels bosprojecten van Trees for All.

Ik ging op fotografieworkshop met Rocky Roads Travel

Na maanden twijfelen stapte ik in 2021 zelf ook eindelijk buiten mijn comfortzone en boekte een fotografieworkshop bij Rocky Roads. Op een typische maartse lentedag liep ik samen met fotograaf Sabrina en een medecursist urenlang over de hei van het Deelerwoud. Zon en hagel wisselde elkaar af terwijl wij handige fototips direct in de praktijk brachten. Super gezellig, en die prachtige Schotse Hooglanders maakten de dag helemaal af.

Ook met mijn foto’s was ik tevreden. Ik worstelde regelmatig met onscherpe beelden omdat ik weer eens nèt niet de juiste instellingen had. Dat was soms zo frustrerend dat ik mijn camera soms maanden aan de kant liet liggen. Door deze workshop heb ik eindelijk weer zin en plezier in het fotograferen. Grote kans dus ook dat ik nog eens een fotografieworkshop bij Sabrina boek. En dat kan ik jou ook van harte aanraden!

Over Rocky Roads en oprichter Sabrina

In 2006 studeerde zij af als fotograaf aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en begon niet lang daarna te werken als fotojournalist. Een aantal jaren later behaalde zij haar diploma als eerstegraads docent in de kunsten en startte als parttime fotografiedocent op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ook was zij betrokken bij het realiseren van de fotografieopleiding De Fotoschool in Amsterdam.


ROCKY ROADS is gevestigd in Amsterdam. Informatie over en prijzen van de aangeboden buitenlandse fotoreizen, fotoworkshops in eigen land en België, privécursussen en algemene informatie is te vinden op de website www.rockyroads.nl.

Dit wil je wellicht ook lezen
Natasja (door LauraVL // Perfect Portret)

Waarom jij awesome bent

Het lijkt er op sommige dagen misschien helemaal niet op, stiekem zijn we allemaal geweldig. En dan bedoel ik ook echt geweldig, op awesome rainbow unicorn level. Waarom jij awesome bent?…