Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, Duitsland

Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Sprookjesachtige bestemmingen, ik zet ze altijd graag op mijn bucketlist. Fijn om inspiratie op te doen voor een volgende reis of om gewoon even weg te dromen in de hoop ooit zelf rond te lopen op deze bestemmingen. 

Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Maar een beetje dromen en in sprookjes geloven kan soms geen kwaad. Zeker niet als het plekken zijn die je niet alleen in sprookjes maar ook in het echt kunt tegen komen! Dat wil toch iedereen? Deze bijzonder sprookjesachtige bestemmingen wil jij ook op je bucketlist zetten!

Colmar (Frankrijk)

Lieflijke gekleurde huisjes in net zo lieflijke straatjes, bloemen langs het water. Het pittoreske Colmar in Frankrijk wordt door sommigen wel de mooiste stad van Europa genoemd. Door deze straatjes van la Petite Venise wil ik best een middagje of twee wandelen. Zeker na mijn vorige bezoek aan Frankrijk, waar ik voor het eerst kennis maakte met de Franse gastronomie.

Het pittoreske Colmar in Frankrijk

Het pittoreske Colmar in Frankrijk is een sprookjesachtige bestemming (foto via Shutterstock)

Kasteel Neuschwanstein (Bavaria, Duitsland)

Een enorm kasteel op een heuvel in prachtig heuvelland! Dit kasteel in het Duitse Bavaria laat je bijna zeker een prinses te voelen, denk ik zo. En zeg nou zelf, daar droomde je toch vroeger als meisje van?

Slot Neuschwanstein ligt in het Duitse Beieren, in het dorp Hohenschwangau, en werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw, in opdracht van koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. Het werd zijn beroemdste bouwwerk en is met zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar tegenwoordig een van de populairste toeristische attracties van Duitsland.

Meer sprookjesachtige bestemmingen in Duitsland:

Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Bavaria, Duitsland

Hallstatt (Oostenrijk)

Dit pittoreske bergdorp in Oostenrijk ligt ingeklemd tussen de Halstättersee en de Dachsteinbergen en staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst. Dankzij de fotogenieke setting is het een prachtige bestemming voor onder meer fotografen (al heeft het dorp inmiddels behoorlijk te lijden onder de enorme toestroom aan toeristen).

Sprookjesachtige bestemmingen: Hallstatt in Oostenrijk

Sprookjesachtige bestemmingen: Hallstatt in Oostenrijk (foto via Unsplash)

The Dark Hedges in Ballymoney (Ierland)

Fans van Game of Thrones zal deze sprookjesachtige plek in Ierland bekend voorkomen: deze laan van beukenbomen werd gebruikt als decor in de populaire tv-serie. De laan staat ook wel bekend als The Dark Hedges en is te vinden langs Bregagh Road, een weg tussen Armoy en Stranocum in County Antrim, Noord-Ierland. Door de kromme groei van de bomen is een sfeervolle tussen ontstaan en mede dankzij GoT nu een populaire toeristische attractie.

Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Giant’s Causeway (Noord-Ierland)

Ook de Giant’s Causeway ziet eruit alsof het zo uit een sprookjesboek is gestapt. Deze indrukwekkende rotsformatie ligt aan de noordoostkust van Noord-Ierland in Bushmills. Zo’n 40 duizend basaltzuilen zijn waarschijnlijk meer dan 60 miljoen jaar geleden ontstaan bij een vulkaanuitbarsting.

Giant's Causeway in Noord-Ierland (foto via Unsplash)

Giant’s Causeway in Noord-Ierland (foto via Unsplash)

Cappadocië (Turkije)

Cappadocië is een bijzondere streek in het midden van Turkije. Het gebied staat bekend om de talloze bijzondere rotsformaties, die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Je vindt er haast sprookjesachtige puntige rotsen, die ook wel feeënschoorstenen worden genoemd. Er zijn zelfs ondergrondse steden en grottencomplexen.

Het gebied is razend populair bij toeristen en elke dag zweven hier honderden heteluchtballonnen door de lucht vanuit waar je dit unieke landschap perfect kunt bewonderen.

Sprookjesachtige bestemmingen voor je bucketlist

Welke sprookjesachtige bestemmingen staan op jouw bucket list?

Foto’s via Unsplash en Shutterstock

16 reacties
 1. Wauw, dat straatje in Frankrijk is echt gaaf joh! Mooooi! Wij willen misschien een week (of twee) rondreizen door Frankrijk, met dit soort plaatjes krijg ik er nog veel meer zin in. Ziet er gaaf uit!

 2. Wat een leuk artikel zeg! Op mijn bucketist staan sowieso nog

  1. Krakau
  2. Jekaterinenburg
  3. Peking
  4. Gambia

  en waarschijnlijk nog veel meer waar ik nu niet op kan komen

 3. Dat kasteel in Duitsland is alleen mooi van veraf! Echt een toeristenplekje helaas. De rest zijn wel plekjes wat ik zou willen bezoeken!

 4. Ik ben in Colmar geweest en het is inderdaad een sprookjesachtige plaats. Het was bij ons ook nog eens prachtig weer en we hebben lekker genoten van het gemoedelijke karakter van dit kleine stadje. Vooral al die bootjes door de grachtjes. Het is inderdaad net Venetië (denk ik! nooit geweest!)…

 5. Mooie tips! Wat ook zeker in het rijtje past is de Schotse hoofdstad Edinburgh. Veel oude gebouwen, steegjes en kastelen en een echt Harry Potter-sfeertje!

 6. Ik volg je al een hele tijd maar reageer bijna nooit, misschien moet ik daar maar eens verandering in brengen ;-)

  Wat een inspiratie! Dat dorpje in Frankrijk, prachtig!
  Nueschwanstein is mooi, als je het kan zien.

  Tijdens onze zomervakantie 2 jaar geleden in Oostenrijk besloten wij om de rit richting Fussen te maken (4u heen, 4u terug). Eenmaal aangekomen, bleek het kasteel in de steigers te staan inclusief doeken haha. De dag hadden we beter anders in kunnen delen want er was dus helemaal niets te zien van het kasteel zelf!

   1. Ik kon het niet laten om even te reageren haha. De omgeving van Fussen is trouwens ook wel erg mooi hoor en het is een leuk dorp om doorheen te wandelen dus een weggegooide dag was het zeker niet. Alleen wel een beetje een domper van het kasteel idd :-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen