The world according to me - Natas verhuizen

The world according to me 75 over verhuizen en van hot naar her

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen maand lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me de laatste tijd bezig hield? De grote verhuizing!

The world according to me #75

Het is wat stil hier de laatste tijd. Niet vreemd, want hoewel ik online een stuk minder deel, ben ik offline al weken van hot naar her aan het rennen. Of eigenlijk van mijn ene huis naar de bouwmarkt, woonwinkel, via de stort en kringloop, langs mijn andere huis weer terug.

Over zo’n verhuizing

Zo’n verhuizing kost toch meer tijd dan je denkt. Want welke kleurtint wil ik op de muren en wil ik dat in een tintje meer of minder? In welk huis staat ook alweer dat handige trapje, zijn die gordijnen breed genoeg? En heb ik die adreswijziging en meterstanden wel doorgegeven voor het juiste adres?

Verhuizen en verven tijdens mijn verhuizing

Zo gingen de opties voor de woonkamer gingen van ‘ik wil mosterdgeel op de muur’ tot het uiteindelijke lichte mintgroen (ofwel kleur ‘deken‘). De slaapkamer werd uiteindelijk niet donker maar grijsblauw (kleur ‘magneet‘ voor de liefhebbers).

En natuurlijk kost zo’n verhuizing ook meer geld dan je denkt, want er is altijd wel een extra lamp, kabel of emmer verf nodig. Of nieuw fornuis, wanneer de keramische kookplaat van de vorige huurders geen sjoege meer geeft en je al twee weken niet kunt koken.

Gelukkig is de grote verhuizing inmiddels achter de rug (tip: schakel een verhuisbedrijf in, dat scheelt zoveel werk!). De sleutels van mijn oude flat zijn ingeleverd dus ik hoef niet meer heen en weer te rijden tussen twee flats.

En deze week werd ook een nieuw fornuis geleverd zodat ik na twee weken aanklooien met een bakplaat en ovengerechten ook eindelijk fatsoenlijk kan koken. Al is dat even wennen nu ik voor het eerst op inductie kook (en dus ook nieuwe pannen kon aanschaffen). Op de bank ploffen met Netflix kan dankzij een technisch handigheidje gelukkig ook al even.

Nu de inrichting nog

Tijd om te focussen op de verdere inrichting van mijn nieuwe huis. Waar nu vooral nog verhuispeertjes hangen omdat ik nog geen fatsoenlijke verlichting heb gekocht, mijn handdoeken en beddengoed nog geen kast hebben om in opgeruimd te worden en mijn tweede slaapkamer wordt bewoond door onuitgepakte verhuisdozen.

Meer dan genoeg te doen dus de komende tijd. Pinterest en Instagram draaien alweer overuren voor fijne wooninspiratie. Laat me ook vooral weten wat jouw favoriete woonwinkels zijn!

Zoek jij nog leuke stedentrip inspiratie? Deze artikelen geven je genoeg ideeën!

En verder? Verder ben ik vooral nog bezig met het afhandelen van allerlei administratieve zaken rondom mijn verhuizing en uitpakken van die laatste dozen. Ook het aftellen naar mijn verjaardag is weer begonnen, over krap twee weken is ‘ie alweer geweest!

Wat hield jou bezig de afgelopen tijd? Nog leuke dingen op de planning staan?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

7 reacties
  1. Je relaas over het verhuizen vond ik heel vermakelijk en herkenbaar. Ik kwam laatst van wereldreis terug en moest mijn spullen vanuit de berging naar mijn nieuwe adres verhuizen. En toen realiseerde ik me dat je hier pas meetelt als je weer een sleutelbos hebt. Het eerste, dat ik overigens geregeld heb, is internet.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen