Oktober 2020 in beeld

Oktober in beeld: Happy herfst

En toen was ook oktober voorbij en zijn er nog maar twee maanden van dit jaar over! Niet dat iemand dat erg zal vinden, want 2020 blijkt niet echt het jaar zoals we hadden verwacht. Tijd om terug te kijken naar afgelopen maand: mijn oktober in beeld.

Maandoverzicht: oktober in beeld

“Morgen is het 1 november en vandaag over een week ben ik jarig. Waar is het afgelopen jaar gebleven?!” Een jaarlijks terugkerende uitroep op 31 oktober. Vandaag zit oktober er alweer op, zijn er nog maar twee maanden te gaan dit jaar en is daarmee mijn laatste week als dertiger (!) ook begonnen.

Mijn blog staat al een tijdje op een lager pitje. Eerst dankzij de crisis, die ervoor zorgde dat mijn blogverkeer drastisch kelderde (want tja, wie ging er nog op reis of uit eten?). Daarna merkte ik dat ik na een dag thuis werken aan de eettafel weinig puf had ‘s avonds nog aan mijn eigen blog te werken.

Er viel ook steeds minder te beleven en elke keer weer foto’s van je katten of bordje eten delen, is nogal saai. Sinds de zomer verschenen hier dus geen maandoverzichten meer.

Mijn oktober in beeld: Happy herfst!

Waarom nu wel? Omdat terug kijken op deze dagen eigenlijk helemaal geen slecht idee is. Sterker nog, het is juist nu belangrijk om terug te kijken op de leuke dingen die nog wel gebeuren! Tijd voor een terugblik op mijn laatste maand als dertiger en dus terug van weg geweest: mijn oktober in beeld.

Wat zij zegt: Mijn oktober in beeld

De maand begint met een nieuw okergeel vest, waar ik sinds de aanschaf zo ongeveer in woon. Tijdens een van mijn thuiswerkdagen maak ik weer eens een ouderwetse tosti in de grillpan. Die blijven toch het lekkerst, nietwaar?

Wat zij zegt: Mijn oktober in beeld (Culemborg)

Deze dame blijft een trekpleister wanneer ik in Culemborg een vriendin bezoek. Ik hou wel van opgeknapte oude straatversiering en reclames. Het is ook fijn om eindelijk weer eens wat vriendinnen te zien, ook al kunnen we elkaar geen knuffel geven nu.

Wat zij zegt: Mijn oktober in beeld

Dat de tijd vliegt wist ik al: mijn neefje is alweer twee! En de hond van mijn zusje inmiddels al een grijze dame op leeftijd (maar niet minder nieuwsgierig ♥)

Wat zij zegt: Mijn oktober in beeld

Met een mondkapje en pony wordt de nadruk wel lekker op je wallen gelegd… 

Als we dan toch met mondkapjes moeten lopen, dan wel met een leuk printje! Meteen een stuk duurzamer en fijner dragen dan die wegwerp-dingen. Al is ‘fijn’ niet het juiste woord: comfortabel zal het nooit worden en wanneer je zoals ik een pony hebt, blijft er ook wel erg weinig gezicht over.

Mijn oktober in beeld: herfst in Wageningen

Heerlijke herfstplaatjes tijdens een korte wandeling door de buurt! Ik werk inmiddels al een half jaar vooral thuis aan de eettafel en merk de laatste weken dat ik echt te weinig de deur uit ga. Terwijl een frisse neus halen juist nu zo belangrijk is. Dit soort taferelen maken het meteen een stuk leuker.

Herfst in beeld

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WATZIJZEGT.COM | BLOG (@watzijzegt) op

Tijdens een bezoek aan Bergen om Zoom maak ik heel kort even kennis met de mooie binnenstad en kom daar dit prachtige plaatje tegen! Zo’n gevel wil ik ook ooit wel!

Oktober in beeld: kringloop (Wat zij zegt)

Kringloopvondsten

Rondneuzen in kringloopwinkels is sinds een paar jaar een nieuwe hobby. En een feest van herkenning, want ik weet zeker dat mijn grootouders deze soepkommen en kopjes vroeger ook hadden!

Overigens nam ik geen van de producten op de foto mee naar huis. Te duur of toch echt te kitsch.

Oktober in beeld: Zoom (Wat zij zegt)

Wanneer je weer eens in je eentje in een Zoom-meeting zit… En nee, dat is niet mijn eigen woonkamer als achtergrond, al zou ik het graag zo willen! Je kunt in de meeste online vergadertools zelf een achtergrond instellen. Handig, want anders kijken mijn collega’s steeds tegen mijn keuken en drogende vaat aan. Niet heel zakelijk.

Mijn oktober in beeld: herfst in Wageningen

Ik kan maar geen genoeg krijgen van dit soort kleurrijke herfsttaferelen! Eigenlijk zou ik ook vaker mijn Nikon mee op pad moeten nemen, zelfs tijdens een korte wandeling door de buurt.

Oktober in beeld: paddenstoelen fotograferen in het bos

Tijdens een wandeling door het bos op jacht naar paddenstoelen! De befaamde rood-met-witte-stippen paddenstoel spot ik helaas niet, wel deze mooie exemplaren. Ze fotograferen blijkt nog niet eens simpel, nog een goede reden om er vaker met camera op uit te gaan!

Oktober vraagt om verwarmende soep

Wanneer de bf vervolgens de koelkast induikt en van alle restjes een heerlijke soep maakt!

Oktober 2020: opnieuw schilderen

Na een jaar vond ik het wel tijd voor een nieuw kleurtje in de woonkamer. Niet goed te zien (lang leve deze donkere dagen) maar het mintgroene Deken werd verruild voor het diepere Dromenvanger.

Ik wilde al langer een warmere kleur maar was bang dat het te donker werd omdat ik hier minder licht binnen krijg dan in mijn vorige huis. Deze kleur bleek een mooie !

Oktober in beeld: vrijdagborrel

Tijd om het weekend in te luiden (en de maand af te sluiten) met wijn en kaas!

Dag oktober, hallo november. Hallo herfst en verjaardagsmaand! Begin dit jaar was ik nog van plan om mijn verjaardag goed te vieren; je wordt immers maar één keer veertig (ik snap ook nog steeds niet hoe dat kan… de jaren negentig zijn toch pas 20 jaar geleden?)

Nu lijkt het erop dat zelfs borrels of etentjes met vrienden en familie amper kunnen omdat horeca dicht is en je thuis ook nauwelijks bezoek kunt ontvangen. Hopelijk gaat onze hotelreservering wel door, zodat er in elk geval nog iets feestelijks gebeurt. Duim je mee?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende tijd graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat was jouw hoogtepunt van oktober?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en dagelijkse stories.

3 reacties
  1. Ik duim zeker mee! Enne: dat je in kringloopwinkels dingen van je grootouders herkent, dat heb ik ook! De kleur op je muur vind ik heel tof. Maakt het ook warmer op een of andere manier.

  2. Die maandoverzichten tijdens corona worden later museumwaardig. Ik raak zelf wel heel inspiratieloos van al dat binnenzitten. Ik heb vaak niet eens discipline om naar buiten te gaan. Met mijn werk gaat het wel lekker, dat geeft me gelukkig ook wat structuur. Alvast een fijne verjaardag! Ik hoop dat je hotelovernachting doorgaat.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen

5 tekenen van een snapshot verslaving

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger…