The world according to me - Natasja

The world according to me 78 over normaal (maar dan anders)

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen maanden lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me de laatste tijd bezig hield? 

The world according to me #78

Normaal schrijf ik elke maand nieuwe inspiratie over stedentrips en alles was het leven leuk maakt. Publiceerde ik een maandoverzicht met veel foto’s en elke paar weken een persoonlijke post over wat me verder bezig houdt. Normaal heeft mijn blog elke maand minstens net zoveel bezoekers als er in die grote concert dome passen. Normaal ga ik vier dagen in de week naar kantoor en eindelijk twee, drie dagen per week naar de sportschool.

Over het nieuwe normaal

Normaal is dit jaar alleen allesbehalve normaal. Tenminste, niet het ‘normaal’ dat we met z’n allen tot negen maanden geleden waren gewend. Bijna elke dag vol met zakelijke en persoonlijke afspraken, boodschappen, sporten en tussentijds genoeg tijd doorbrengen met partner, vrienden en familie. Regelmatig een hapje of drankje buiten de deur eten, gezellig met mensen rond de tafel of zij-aan-zij bij een concert of festival. En elke dag honderden bezoekers op mijn blog die op zoek zijn naar de leukste stedentrip-bestemmingen en restaurant-tips.

… maar dan anders

Sinds half maart is het ineens allemaal anders. En hoewel we afgelopen zomer weer wat meer konden – hallo terrasjes en restaurants, hallo vrienden in het park – zitten we nu weer met z’n allen massaal thuis. Horeca is alweer maanden gesloten en sinds afgelopen week zijn zelfs alle niet-essentiële winkels dicht (ik ga niet eens beginnen over de commotie en discussie die erop volgde). Kerstmis is nog net niet gecanceld, maar met alle beperkingen voelt dat ook niet zo vanzelfsprekend als normaal.

The world according to me - Natasja

Mijn laatste The world according to me schreef ik eind maart, toen nog vol goede moed en onwetend over hoe lang alles nog zou gaan duren

Hoewel ik niet mag klagen qua gezondheid en die van de mensen om me heen, laat deze crisis me niet onberoerd. Ik ben weliswaar niet ziek (geweest) maar door het vele thuiszitten en werken aan de eettafel, kraakt mijn lijf aan alle kanten. Sessies in de sportschool werden vervangen door stilzitten, bankhangen en coronakilo’s. Het verjaardagsfeest dat ik voor mijn veertigste (!) verjaardag vorige maand wilde geven, was natuurlijk al helemaal niet meer aan de orde… (al had ik alsnog een heerlijke verjaardag!).

Ook mijn blog kreeg een klap. Eerst direct na de eerste persconferentie. Na een kleine opleving in de zomer, is mijn blogverkeer sinds dit najaar gekelderd tot een nieuw dieptepunt. Mijn blog is ‘gelukkig’ niet mijn broodwinning, er zit wel jaren werk en liefde in – pijnlijk en weinig motiverend om nu nog tijd in te investeren…

Over 2020

Nee, 2020 is niet het jaar zoals we voor ogen hadden. Is het dan alleen maar dramatisch en ellendig? Zeker niet. Ik mis het onbezorgd samen zijn met vrienden, familie en collega’s enorm. De haast, drukte en verplichtingen die erbij kwamen kijken mis ik juist helemaal niet. Ook het samenwonen dat samen viel met het begin van de eerste maatregelen gaat goed: de bf en ik gaan prima in onze lockdown bubbel. En ik ben blij dat ik een vaste baan heb die ik ook prima in m’n eentje vanuit huis kan uitoefenen. Ook al kijk ik af en toe scheel van het vele videobellen en kunnen ook virtuele koffiepauzes en borrels het face-to-face contact niet vervangen.

Oktober in beeld: Zoom (Wat zij zegt)

Mijn uitzicht dit jaar… wanneer je weer eens in je eentje in een online team meeting zit

2020 blijkt bij uitstek het jaar voor reflectie, zelfzorg en ontspanning. Liever voor onszelf zijn en niet bang zijn te kiezen voor onszelf. Iets dat we hopelijk met z’n allen kunnen vasthouden zodra alles weer ‘normaal’ wordt. Ook al hebben we nu nog geen idee wat dat ‘nieuwe normaal’ dan precies gaat zijn…

Wat zij keek

Okay, tijd voor een luchtiger noot! Ik keek de afgelopen weken eindelijk wat Netflix-series af:

 • The Good Place (2016-2020) – Tranen met tuiten bij de laatste aflevering van deze fijne feelgood serie over het leven na de dood.
 • Fuller House (2016-2020) – Voor fantastische acteerprestaties hoef je niet te kijken, toch heb ik me prima vermaakt met het vervolg op tv-klassieker Full House, waarin bijna alle hoofdpersonages en acteurs weer terug kwamen.
 • The Home Edit – Voor liefhebbers van Marie Kondo en opgeruimde huizen is The Home Edit een must-see! Ik raak door dit soort programma’s altijd meteen weer geïnspireerd om op te ruimen en weer meer systeem aan te brengen in het opbergen. De dames achter het home edit principe zijn wat hysterischer dan Marie Kondo maar wedden dat jij na het zien hiervan ook gaat opruimen?
 • Sugar Rush Christmas – Wie van zoetigheid en geweldige baksels houdt, wil de kersteditie van bakwedstrijd Sugar Rush niet missen.
 • Nailed It! Holiday! – En wie van zoetigheid en misbaksels houdt, kan weer ongegeneerd – I don’t mean to laugh but… – lachen om de slechtste thuisbakkers in deze holiday editie van Nailed It!

Naast het bingen van series luisterde ik voor het eerst naar wat podcasts en las ik ook eindelijk weer eens wat boeken! Ik deed mezelf na lang twijfelen eindelijk een e-reader cadeau. Ondanks mijn goede voornemen dit jaar weer meer te gaan lezen, kwam het daar helemaal niet van en zat ik tijdens avonden op de bank vooral met mijn telefoon in m’n handen. Mijn boekenkasten staan nu al zo vol dat er amper meer een boek bijpast. Een digitale reader leek me dus een mooi alternatief. Ik stofte meteen mijn Goodreads account af en heb er inmiddels al bijna 24 uur aan leestijd op zitten!

Wat kijk of lees jij momenteel?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug wil zien op Wat zij zegt? Of heb je prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat hield jou bezig de afgelopen tijd? En hoe gaat het gaat het met je?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

4 reacties
 1. Wel blijven updaten hoor :D
  Mijn blog is weer van een heel ander kaliber dan de jouwe, ook al ging dat vroeger ook over reizen. Ik heb ‘m juist weer opgepakt tijdens de eerste lockdown en ik merk weer groei. Merk sowieso een opleving in blog-land, superleuk! Denk dat veel mensen hun ei kwijt willen ergens…

  Dus blijf vooral lekker doorgaan! Ook al valt er niet meer zoveel te vertellen, het is wel fijn om van mensen te blijven horen :) Dat creëert toch een soort saamhorigheid denk ik.

  1. Het suffe is ook dat ik al die week- en maandoverzichten bij anderen juist zo leuk vindt om te lezen! Lees bijvoorbeeld trouw jouw overzichten :) Maar als ik dan naar mijn eigen foto’s kijk, komt het steeds neer dezelfde foto’s van mijn eten, katten of wandeling over de dijk… en dan denk ik automatisch: wie wil dat nu zien? :’) Heb mijn maandoverzichten wel weer opgepakt. We moeten dit absurde jaar toch ergens vastleggen!

 2. Op mijn blog en Goodreads deel ik regelmatig wat ik lees. Veel daarvan lees ik via Kobo Plus, een abonnement waar ik nog steeds blij mee ben. Ik vind het boek Zondagskind van Judith Visser een aanrader. Er is nu ook een vervolg: Zondagsleven. Gek hoeveel er veranderd is in ons leven. Een virus dat de wereld zo in zijn greep zou houden, had ik niet kunnen voorspellen. Als ik erover nadenk dan blijft het bizar.

  1. Bedankt voor de tip, die ga ik opzoeken! Ik heb mijn Goodreads account ook weer afgestoft en driftig lijstjes aan het maken! En nee, bizar is inderdaad wel een goede omschrijving voor dit jaar… denk niet dat iemand dat had verwacht :O

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen