Geniet van tijd voor jezelf met de wellness van Thermae 2000

Geniet van tijd voor jezelf met de wellness van Thermae 2000

De baden en sauna’s van Thermae 2000 zijn misschien wel de bekendste wellness baden van Nederland. Wist jij dat je hier dit voorjaar nog kunt genieten van een heerlijke #MEvakantie en tijd voor jezelf? Ik neem je mee in het vernieuwde wellness hotel van Thermae 2000.

Geniet van tijd voor jezelf met de wellness van Thermae 2000

Thermae 2000 is al jaren een begrip in wellness-liefhebbend Nederland. Het wellness center ligt in Valkenburg aan de Geul op de top van de Cauberg, met geweldig uitzicht over het glooiende Zuid-Limburgse Heuvelland. Je waant jezelf bijna in het buitenland! De ideale bestemming voor een paar dagen weg dus, waar je lekker kunt ontspannen en de stress en sleur van alledag van je af kunt schudden.

Het vernieuwde Wellness Hotel van Thermae 2000

Precies dat mocht ik doen in het vernieuwde Wellness Hotel van Thermae 2000. Het wordt mijn eerste kennismaking met het wellness center en de ontspanningsmogelijkheden die het hotel biedt. Wanneer we na een lange rit op zondagmiddag aankomen, wanen we ons dankzij het stralende zonnetje, strakblauwe lucht en uitgestrekte heuvellandschap bijna in het buitenland.

Eén van de 62 kamers is onze thuisbasis voor de komende twee nachten. In onze lifestyleroom staat een comfortabel Auping bed, een tafeltje voor onze roomservice maaltijden en een infraroodstoel, perfect voor pijnlijke spieren en ultieme ontspanning.

Lees ook: Dit zijn dé 10 Wellness Trends voor 2022

Beleef de wellness van Thermae 2000 en overnacht in een superior relax lifestyle kamer

‘s Ochtends wakker worden met een kleurrijke zonsopkomt over de Limburgse heuvels

We besluiten meteen van het lekkere weer te genieten en stappen het hotel uit voor een wellness wandeling. Deze wandeling start en eindigt op de Cauberg. Goed voor hoofd en lijf, want dankzij de steile heuvels mag je af en toe flink doorstappen.

Tijdens de wandeling van 4 of 6 kilometer – afhankelijk van welke route je volgt – loop je afwisselend langs groene velden en het centrum van Valkenburg. Wie zin heeft, kan tijdens de wandeling foto-opdrachten uitvoeren en zelfs een stukje op blote voeten wandelen, om zo je lijf extra te stimuleren.

Wellnesswandeling rond de Cauberg door Thermae 2000

Goed voor hoofd en lijf: de wellness wandeling rond de Cauberg, compleet met vitaliteitspakketje voor onderweg

Roomservice door Restaurant Pure

Dankzij de roomservice van Restaurant Pure kun je nog steeds lekker eten en drinken tijdens je verblijf. Van ontbijt tot viergangendiner, het is allemaal mogelijk. Na onze wandeling krijgen we een Limburgs borrelplankje op de kamer. Dat laten we volgen voor een viergangendiner van Restaurant Pure, het in-house restaurant van Thermae 2000.

Uit eten in je hotelkamer heeft weliswaar niet dezelfde ambiance als een restaurant, dankzij de roomservice lijkt het of er een privé-chef voor je kookt. We smullen vooral van de visgerechten en ploffen na vier gangen lekker in badjas op bed om uit te buiken. Dat is een voordeel van deze in-room dining experience!

Thermae 2000: In-room dining dankzij de roomservice van Restaurant Pure #mevakantie

In-room dining dankzij de roomservice van Restaurant Pure #mevakantie

Ontbijt bij Thermae 2000

De volgende ochtend wordt er om 9 uur aangebeld: goedemorgen, ontbijtservice. ‘s Ochtends lekker in badjas ontbijten met verse broodjes en beleg is toch wel het ultieme ontspannen begin van onze dag. Fijn, want er staat nog meer op de planning vandaag.

Wellness bij Thermae 2000

Je kunt bij Thermae 2000 terecht voor allerlei wellness behandelingen. Het wellness center biedt massages en schoonheidsbehandelingen aan; van stevige wellness massages om je spieren weer los te krijgen en gezichtsbehandelingen tot hoofdmassages, hypno-sessies en body wraps.

Voor alle beauty- en massage specials kun je contact opnemen met Thermae 2000.

Beleef de wellness van Thermae 2000Beleef de wellness van Thermae 2000

Beleef de wellness van Thermae 2000 tijdens een paar dagen weg

Er staat een duo-massage voor ons op de planning. Mijn door het thuiswerken gepijnigde rug wordt flink onder handen genomen; pittig maar mijn rug zal me dankbaar zijn. Ook fijn: na afloop kun je zo in je badjas weer terug lopen naar het hotel.

Ik vlij mezelf nog even in de infraroodstoel voor een korte powernap die tegelijk mijn spieren ontspant. Na twee dagen wellness in de heuvels van Limburg voel ik me weer helemaal opgeladen.

Over Thermae 2000 in Valkenburg

Thermae 2000 werd in 1989 opgericht als kuuroord. Twee fysiotherapeuten waren overtuigd van de heilzame krachten van een thermale bron onder de Cauberg en besloten hier – op bijna 400 meter diepte – hun eigen bron aan te boren. Het water dat omhoog gepompt wordt vanuit de bron is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Het thermale water van de binnen- en buitenbaden heeft een bijzonder heilzame werking op lichaam en geest.

In 1993 werd het kuuroord uitgebreid met een viersterrenhotel om ook toeristische gasten te kunnen ontvangen. In 2010 volgde een lifestyle afdeling die gasten adviseert en begeleidt op gebied van voeding, beweging en (geestelijke en lichamelijke) ontspanning. Anno 2021 is het wellness hotel vernieuwd en een goede bestemming voor een heerlijke mini-vakantie in eigen land.

Wist je dat…

  • het door Thermae 2000 gebruikte bronwater zo schoon is dat het zelfs het strenge Duitse keurpredikaat Ursprünglich rein mag voeren? Een cum laude voor water.
  • de puntige vorm van het wellness center niet zomaar is gekozen? De piramide – die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort – werd gebouwd met een volmaakte hoek van 52 graden met het maaiveld. De zijden van de piramide zijn daarnaast precies op de windrichting gebouwd dus oost-west en noord-zuid. Hierdoor zou binnenin de piramide een bijzondere energie ontstaan.
  • Thermae 2000 een podcast maakt over wellness, well-being, gezondheid en vitaliteit? Je beluistert de Well-cast via de website of bekende kanalen als Spotify.
  • je de skin- en bodycare producten van Thermae 2000 ook in huis kunt halen? Thermae for me laat je ook thuis in je eigen badkamer het wellness gevoel ervaren.

Zelf Thermae 2000 bezoeken?

Voor actuele mogelijkheden en reserveringen kun je het beste de website van Thermae 2000 bezoeken. Voor nu kun je in elk geval terecht voor wellness-behandelingen en overnachtingen in het hotel. Zo kun je alsnog even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en heerlijk ontspannen met de wellness van Thermae 2000. De ultieme #MEvakantie in eigen land (en het kan deze meivakantie nog)!

Ook leuk: vanaf 28 april 2021 is het dakterras op het gloednieuwe gebouw ‘Het Infinitum’ geopend voor gasten! Lees hier meer.

Adres: Cauberg 25-27, 6301 BT Valkenburg
www.thermae.nl

Beleef de wellness van Thermae 2000

De opening van het dakterras op Het Infinitum wordt gevierd met de presentatie van het speciaalbier CAUWE, dat werd gebrouwen met mineraalwater uit de bron in de Cauberg

Heb jij al plannen voor de meivakantie? En ben je al eens bij Thermae 2000 geweest?

Ik bezocht Thermae 2000 op uitnodiging.
Lees hier mijn disclaimer.
4 reacties
  1. Wow dat eten ziet er goed uit! Ondanks dat ik heel erg in de buurt woon ben ik er nog nooit geweest. Leuk om de foto’s te zien van hoe het er nu uit ziet :) Klinkt alsof je het heel erg fijn gehad hebt!

    1. Haha, gek he, hoe je soms de dingen in je eigen buurt dan weer minder opzoekt! Het was inderdaad echt heel fijn om er even tussenuit te zijn en zo te relaxen, fantastische omgeving ook!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen