Lekker uit eten en drinken

Eten en drinken in Culemborg: 8x restaurant tips

Zin in een hapje en drankje in Culemborg en omgeving? Bij deze hotspots en restaurants in Culemborg kun je heerlijk eten en drinken.

Eten en drinken in Culemborg: 8 restaurant tips

Als je op zoek bent naar een leuke plek voor een hapje en drankje in Culemborg heb je genoeg keuze. Laat je verrassen door lokale restaurants, cafés en brasseries. En tijdens de zomer? Dan is er niets fijner dan neerstrijken op een gezellig terras ergens in de historische binnenstad of aan het water.

Ontdek de leukste plekken om te eten en drinken van Culemborg!

1. Andermaal

Ontdek Andermaal: dé plek waar je terecht kunt voor een goede kop koffie met heerlijke taart, een lekkere lunch, gezellige borrel of verrassend diner. Tijdens het diner kun je kiezen van het a la carte menu of je laten verrassen door een wisselend chefsmenu van 3-, 4,- of 5-gangen. Ook leuk voor een high tea of high wine!

Adres: Markt 12,  Culemborg

2. Brownies & downieS

Voor lekkere koffie en smakelijke lunch met een bijzondere boodschap zit je goed bij Brownies&downieS. De Culemborgse vestiging is maandag t/m zaterdag open van 9:30 uur (op zaterdag vanaf 10:30 uur) tot 17 uur.

Adres: Markt 17, 4101 BW Culemborg

3. Caatje aan de Lek

Het restaurant van Caatje bevindt zich in het Forthuis, op Werk aan het Spoel. Vanuit het restaurant en de serre kun je genieten van een prachtig uitzicht op de uiterwaarden en de spoorbrug van Culemborg, terwijl aan de andere kant het groene Amfitheater te bewonderen is. Op zonnige dagen is het heerlijk vertoeven op het terras, en ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken met volop speelruimte op het fortterrein.

De menukaart wisselt met de seizoenen en biedt eigentijdse gerechten voor zowel lunch als diner. Tussen 12.00 en 14.30 uur kun je genieten van een smakelijke lunch, terwijl de dinergerechten van donderdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur verkrijgbaar zijn.

Adres: Goilberdingerdijk 40a, Culemborg

4. Lekkers aan de Lek

Het koffiezaakje Lekkers aan de Lek begon ooit als zomerterras met een vrolijk gekleurde pipowagen. Inmiddels kun je voor hun lekkere koffie en heerlijke taartjes terecht aan Varkensmarkt 14. Vrijdag t/m zondag open tussen 10:00 en 17:00 uur.

5. La Trottola

Zin in echt authentiek Italiaans eten? Dan wil je naar La Trottola, te vinden in de Tollenstraat in de binnenstad van Culemborg. Hier kun je terecht voor à la carte Italiaans eten met producten van de beste kwaliteit. Woensdag tot en met zaterdag geopend van 17:30 – 24:00 uur.

Adres: Tollenstraat 26, Culemborg

6. una Volta

Restaurant una Volta is gevestigd in de Gelderlandfabriek aan de Stationsweg in Culemborg en wordt gerund door dezelfde mensen als Andermaal. Bij una Volta worden in de open keuken heerlijke gerechten bereid met een Italiaanse oorsprong. Het restaurant maakt gebruik van ingrediënten uit Italië maar ook dichter bij huis. Zo komen de groenten rechtstreeks van de stadsboerderij Caetshage in Culemborg. Dé blikvanger in una Volta is de houtgestookte pizzaoven.

Zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur (keuken open vanaf 12.00 uur) tot 23.00 uur.

Adres: Stationsweg 7, Culemborg

In de Gelderlandfabriek in Culemborg vind je café/restaurant: una Volta.

In de Gelderlandfabriek in Culemborg vind je café/restaurant una Volta ©De Gelderlandfabriek

7. Brasserie Tapperij de Poortwachter

De Poortwachter brengt het orginele Belgian Beer Cafe® concept naar Culemborg. Het concept brengt je terug naar de charmante volkscafés die in België bloeiden tussen de jaren ’30 en ’50. Beleef een authentieke Belgische avond met culinaire hoogstandjes en die typische Vlaamse gezelligheid. Met de uitgebreide selectie van meer dan 50 Belgische bieren, zowel van de tap als op fles, moet dat wel goed komen.

De Poortwachter is te vinden naast de laatst overgebleven stadspoort, de Binnenpoort. Woensdag t/m zondag geopend voor lunch, diner en borrel.

Adres: Everwijnstraat 27, 4101 CE Culemborg

Brasserie Tapperij de Poortwachter; Het orginele Belgian Beer Cafe® concept in Culemborg

©Brasserie Tapperij de Poortwachter in Culemborg

8. Tante Zas en Co

Last but not least: Tante Zas en Co is misschien wel de leukste plek in hartje Culemborg voor een goede koffie, taart en lunch. Bij deze lunchroom en cadeauwinkel staat lekker eten en drinken centraal. Ook voor high tea ben je hier op de goede plek trouwens.

Adres: Tollenstraat 5, Culemborg

Meer restaurants in Gelderland ontdekken?

Wat zijn jouw favoriete plekjes om te eten en drinken in Culemborg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen