A La Plancha visrestaurant in Rotterdam

Uit eten in Rotterdam: mijn persoonlijke favorieten

Wil je uit eten in Rotterdam en zoek je nog een leuke hotspot? Er zijn zoveel goede, toffe en geweldige restaurants dat het onmogelijk is niets naar je smaak te vinden. In de loop der jaren heb ik inmiddels bij flink wat Rotterdamse restaurants gegeten. Ga jij binnenkort ook uit eten in de Maasstad? Dit zijn mijn favoriete restaurants in Rotterdam!

Uit eten in Rotterdam: mijn tips

De afgelopen jaren kwam ik meer dan eens in Rotterdam. Ergens een hapje eten met vriendinnen was daarbij vaak onderdeel van mijn bezoek. Even snel voor we naar een voorstelling gingen of juist uitgebreid tafelen met lekker eten (en goede wijn). Inmiddels heb ik dan ook al aardig wat restaurants in Rotterdam bezocht. En hoewel er nog honderden restaurants in de Maasstad te bezoeken zijn, deel ik mijn favorieten van nu graag met je.

Dit zijn mijn favoriete restaurants in Rotterdam!

Van tropisch zwemparadijs tot pop-up visrestaurant aan de Maas, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in 010. Dit zijn mijn favoriete restaurants in Rotterdam: hier wil je uit eten in Rotterdam!

A La Plancha

Visrestaurant op de Maas

Over A La Plancha hoorde ik al veel. Deze zomer belandde ik er per toeval, eindelijk! Tijdens onze fietstocht door Rotterdam zien we het terras vanaf de Willemsbrug al liggen. A La Plancha begon ooit als pop-up restaurant op warme zomerdagen. Sinds dit voorjaar zijn ze druk bezig met een vaste locatie zodat je het hele jaar door van dit buurtrestaurant kunt genieten.

Hier ga je heen voor duurzame verse vis van de grill (plancha). Bestel ook vooral de Plato de Pescado (vanaf 2 personen), dé special van A La Plancha. Met een gegrilde vis, octopus en gamba’s een aanrader tijdens zowel lunch als diner.

Maaskade 74, 3071 NC Rotterdam (www.alaplancha.nl)

A La Plancha visrestaurant in Rotterdam

Visrestaurant op de Maas: A La Plancha is een aanrader deze zomer

Aloha

Low-waste foodbar

Restaurant Aloha heeft een missie: creatieve gerechten maken met onbewerkte, lokale ingrediënten die bij het seizoen passen en daarbij zo min mogelijk afval creëren. Een mooie missie wat mij betreft!

Dat het restaurant is gevestigd in het voormalige Tropicana zwemparadijs is een extra pluspunt: super nostalgisch voor iedereen die hier ooit zwom! Waar ooit het water door bochten en glijbanen stroomde, zit je nu met droge voeten aan tafeltjes in de voormalige Wildwaterbaan.

Maasboulevard 100, Rotterdam (alohabar.nl)

Voormalig Tropicana zwemparadijs huist nu restaurant Aloho (foto via Unsplash)

Voormalig Tropicana zwemparadijs huist nu restaurant Aloho (foto via Unsplash)

Ayla

Mediterrane shared dining

Restaurant Ayla ligt in hartje Rotterdam aan het Kruisplein. Hier moet je zijn voor Mediterrane gerechten om te delen, van Grieks tot Italiaans en Spaans. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en cocktails. De laatste twee kan ik uit persoonlijke ervaring in elk geval aanbevelen.

Kruisplein 153, Rotterdam (www.ayla.nl)

Eten bij Ayla in Rotterdam

Bird

Grootstedelijke free-style keuken

Bird is een podium, club én restaurant. De ideale plek voor de culturele alleseter, zoals ze zichzelf omschrijven. De keuken van Bird combineert wereldkeukens, van Aziatisch tot Arabisch en Italiaans en Zuid-Amerikaans. Ik at hier met vriendinnen lekkere pizzaiolo pizza’s terwijl we weer eens eindeloos bijkletsten.

Het restaurant van BIRD is van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur geopend, inclusief een nieuwe menukaart vol vlees, vis en vega(n) opties.

Raampoortstraat 24-28, 3032 AH Rotterdam (bird-rotterdam.nl)

17 mei 2019: Alweer eten in Rotterdam, dit keer bij Bird

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BIRD (@birdrotterdam)

Héroine Restaurant & Bar

Moderne keuken met gastronomische hoogstandjes

Wie iets wil vieren of gewoon eens super de luxe uit eten wil, is bij aan Héroine Restaurant & Bar aan het juiste adres. Ik kreeg het meermaals getipt voorafgaand aan mijn weekendje Rotterdam en alle verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Oesters vooraf, drie amuses en vervolgens zeven gangen heerlijkheid. Van hun signature dish – een 62º eidooier – tot zeebaars, kwartel, kalfswang, groene yuzu met kaviaar en een heerlijk dessert.

Voor een vijf- of zevengangendiner ben je 60 tot 75 euro per persoon kwijt. Een bijpassend wijnarrangement voor €7,50 per glas of €4 per half glas. Restaurant Héroine is dinsdag t/m zondag vanaf 17 uur geopend.

Kipstraat 12, 3011 RT Rotterdam (restaurantheroine.nl)

Uit eten in Rotterdam: eten bij Restaurant Heroine Rotterdam

Heerlijk dineren bij Restaurant Héroine in Rotterdam

De Kleine Ondeugd

Thaise bistro

Anders dan de naam je doet vermoeden, staan hier geen oer-Hollandse gerechten op de kaart. Nope, hier eet je wat de Thaise (!) pot schaft. En dat smaakt goed! Je kunt kiezen voor een drie- of viergangen dagmenu,  ⁠die chef cuisinier Kwan elke avond uit zijn keukentje tevoorschijn tovert. Aanrader, zelfs als je niet zo goed bent in spicy food zoals ik!

Oostzeedijk 348, 3063 CD Rotterdam (dekleineondeugd.nl)

De Pizzabakkers

Pizza’s en prosecco

Wat mij betreft een prima combinatie: pizza en prosecco! Bij De Pizzabakkers geniet je van allebei. De dunne pizza’s komen krokant uit de oven en worden gemaakt met verse echt Italiaanse ingrediënten. Antipasti en Italiaanse dranken – vergeet vooral de prosecco niet – maken je maaltijd compleet. De vestiging in Rotterdam ligt, hoe ironisch, aan de Pannekoekstraat.

De Pizzabakkers is dagelijks geopend. Ook leuk: Film e Pizza: voor €14,50 eet je van maandag tot en met woensdag een pizza bij De Pizzabakkers en bekijk je een film bij Cinerama.

Pannekoekstraat 68A, 3011 LJ Rotterdam (www.depizzabakkers.nl)

Ter Marsch & Co Rotterdam

Het eerste burger boetiek restaurant van Ter Marsch & Co opende in 2014 aan de Rotterdamse Witte de Withstraat. Inmiddels zijn ook in Amsterdam en Utrecht vestigingen van deze burgerketen te vinden.

Hier heb je een keuze aan ter plekke gemaakte verse hamburgers en dry-aged steaks, verschillende bijgerechten en een uitgebreide selectie wijnen, bieren en cocktails.

Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam (www.termarschco.nl)

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Waar ga jij het liefst uit eten in Rotterdam?

Lees ook deze artikelen over Rotterdam:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen