Vegetarisch eten in Gent

Vegetarisch eten in Gent: 10x vegetarisch resto Gent

Steeds meer restaurants zetten smakelijke vegetarische gerechten op de kaart. Zo ook bij onze zuiderburen, waar Gent zichzelf presenteert presenteert als Veggiehoofdstad van Europa. Bij deze restaurants kun je heerlijk vegetarisch eten in Gent.

10x Vegetarisch eten in Gent

Vegetariërs – en flexitariërs als ik – hoeven in restaurants allang geen genoegen meer te nemen met een simpele salade of tosti zonder ham. Bij steeds meer restaurants spelen groenten een hoofdrol op het menu en staan vegetarische & veganistische gerechten steeds prominenter op de kaart. Restaurants in Gent zijn daarin voorloper.

Lekkere én vegetarische restaurants in Gent

De stad startte in 2009 zelfs met ‘Donderdag Veggiedag’, waarbij ze haar inwoners aanmoedigde op donderdag geen vlees of vis te eten. Ze geeft zelf het goede voorbeeld door in de stadsdiensten en -scholen die dag een vegetarische maaltijd te serveren.

Ben jij in Gent en zoek je nog een leuk eetcafé of restaurant waar je lekker vegetarisch kunt eten? Deze (vegetarische) restaurants in Gent kan ik je aanbevelen:

1. De Appelier

Citadellaan 47

Eén van de eerste volledig vegetarische restaurants in Gent is De Appelier. Dit vegetarische dagschotelrestaurant serveert als sinds 1980 smakelijke dagsoepen, middagschotels en diverse salades en desserts. Sla ook hun als terras ingerichte stadstuin niet over.

Maandag t/m vrijdag geopend van 11:30 – 14:30 uur en 17:30 – 20:30 uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Appelier (@deappelier)

2. Balls & Glory

Jakobijnenstraat 6, Gent

De naam doet niet vermoeden dat je bij Balls & Glory vegetarisch kunt eten, toch kun je hier als vegetariër zes dagen per week terecht voor vega ballen. Deze vegetarische ballen worden gemaakt van aranci en groenten en worden geserveerd met stoemp of salade. Aanrader!

Lees ook: CITY GUIDE: 36 uur in Gent

Balls & Glory Gent

Bij Balls & Glory kom je ook als niet-vleeseter prima aan je trekken

3. De Groene Waaier

Schoonmeerstraat 25

Bij vegetarisch restaurant De Groene Waaier staan vaak kleurrijke en niet-standaard dagschotels op de kaart. Elke vrijdagavond wordt een speciaal menu geserveerd (let op: je moet vooraf reserveren en kunt niet zomaar binnenlopen).

4. Greenway Gent

Nederkouter 42

Zin in een snelle gezonde hap? Greenway Gent is een vegetarische fast food bar met een gezonde insteek. Ze maken veggie producten voor de flexitariërs en ‘de vleesliefhebbers, voor diegenen die elke vrijdag een hamburger eten en bij de eerste zonnestralen de barbecue bovenhalen.’ Inmiddels winnen ze regelmatig prijzen met hun vernieuwende concepten op vega(n) gebied.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Greenway (@greenway_foods)

5. Julie’s House

Bij de twee vestigingen van Julie’s House in Gent kun je terecht voor heerlijke taarten en een stevig ontbijt, dat ook zonder spek zorgt voor een goed begin van je dag.

Kraanlei 13/Elisabethlaan 26

Julie's House in Gent

Lekker ontbijten bij Julie’s House in Gent (Foto door Christian Mueller / Shutterstock.com)

6. Komkommertijd

Reep 14, Gent

Komkommertijd is helaas permanent gesloten.

7. Lepelblad

Bij Restaurant Lepelblad staan seizoensgerechten, streekproducten en de wereldkeuken centraal op zowel de vaste kaart als de dagelijkse suggesties. Lekker voor jezelf of om te delen met je tafelgezelschap. Restaurant Lepelblad is van dinsdag t/m zaterdag geopend.

Onderbergen 40, Gent

Heerlijk dineren bij Lepelblad Gent

8. Tasty

Walpoortstraat 38, Gent

Voor smoothies, verse sapjes & shakes en vegan burgers ga je naar Tasty. “Gent’s favoriete veganistische plek om van een ​​eerlijke hap te smullen”, zoals ze het zelf omschrijven. Met het vegetarische en veganistische menu streeft eigenaar Steve ernaar om een steentje bij te dragen aan minder afval en plastic en meer gebruik van lokale producten. Proef het zelf!

Maandag t/m zaterdag geopend tussen 11:00-21:00 uur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tasty World (@tastyworldgent)

9. Tuin van Eten

Kortrijksesteenweg 573, Gent

Biologisch-vegetarisch (en kindvriendelijk) restaurant Tuin van Eten was ruim 20 jaar lang een vegetarisch restaurant. Sinds nieuwe eigenaren de zaak in 2021 overnamen, is de kaart van De Tuin Van Eten diverser geworden. Nu worden uiteenlopende gerechten in de alom gekende grootmoeder-huisstijl geserveerd, inclusief vegetarische gerechten.

Maandag t/m vrijdag geopend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marta Comesaña (@meniata)

10. Warempel

Zandberg 8

Klein maar sfeervol flexitarisch restaurant De Warempel ligt in hartje Gent aan een rustig pleintje. Hier kun je terecht voor een gevarieerde dagschotel, soep en desserts. Warempel lekker eten afhalen kan er ook.

Woensdag t/m zaterdag geopend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Warempel (@dewarempel)

Meer inspiratie voor je citytrip naar Gent

Heb jij nog goede suggesties voor vegetarische restaurants in Gent?

3 reacties
  1. Leuke tips om ergens goed en heerlijk daar uit eten te gaan.
    Ik ben in die plaats lang niet meer geweest.
    Wil dat weer snel een keer gaan doen ;-)

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Hotspot: achtunddreissig Berlijn

In een stad als Berlijn is het culinaire aanbod groot. Nieuwe restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond en culinaire trends worden er niet alleen gevolgd maar gecreëerd. Tijdens mijn eerste…