Augustus in beeld: van oost naar west

Augustus in beeld: Tour de Hollande

Augustus stond in het teken van wisselvallig zomerweer en eindelijk vakantie. Tijd voor uitstapjes in eigen land, familiedates en volop fotograferen met mijn nieuwe full-frame camera. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn augustus in beeld.

Maandoverzicht: augustus in beeld

Augustus duurde voor mijn gevoel eindeloos en toch ben ik verbaasd dat het nu alweer september is. Want hoe hard lijkt dit jaar te gaan, ondanks dat er nog steeds zoveel dingen op een laag putje lijken te staan? Augustus betekende hier vooral: eindelijk vakantie, tijd voor klusjes in en rond huis én regelmatig op pad waren. Mijn augustus in beeld, kijk je mee?

Mijn augustus in beeld

Mijn augustus in beeld: 2 augustus

We beginnen de maand bij diverse woonwinkels in Duiven. Tijd om wat geplande – en meer impulsieve – aankopen voor thuis te doen. Van lage bankjes voor de planten (en katten) tot een partij bloemen voor aan de muur (die gelukkig nog nèt in de auto past).

Rondje Veluwe

Mijn augustus in beeld: Apeldoorn

Ik twijfel al een tijdje over een nieuwe camera. Geen goedkope aanschaf en dus rijden we naar Apeldoorn zodat ik in een camerawinkel wat inspiratie kan opdoen. Na een enorme berg informatie over alle mogelijkheden rijden we even het centrum in om ergens te lunchen.

Mijn augustus in beeld: Apeldoorn

Er blijkt – onder toeziend oog van King Kong – een brocante markt te zijn. Heerlijk om even rond te snuffelen tussen antieke en vintage spullen. Het is warm en druk dus ik vind het al snel weer mooi geweest.

Mijn augustus in beeld: IJs van Co in Hoenderloo

Tijd om af te koelen! En als je dan toch enigszins in de buurt bent, ga je natuurlijk naar Hoenderloo voor IJs van Co! Ik kwam hier vroeger als kind al met mijn ouders en probeer nu elk jaar toch minstens een keer een ijsje te halen hier.

Eindelijk full-frame

Na mijn eerste bezoek aan de camerawinkel ben ik eruit… Na tien jaar fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera kies ik nu voor een full-frame systeemcamera. Nikon bleef ik wel trouw: vanaf dus prijkt er nu een Nikon Z5 in mijn handen wanneer ik op pad ga. Zo blij mee!

Tipje: de Nikon Z5 is nu tijdelijk in de aanbieding bij CameraNU.nl met €300,- kassakorting!

Mijn augustus in beeld: heide

Dat betekent ook dat er gefotografeerd moet worden! Op pad naar de hei dus, want die komt deze maand in bloei te staan. Ik word vooral blij van deze kleine details.

Mijn augustus in beeld: Planken Wambuis in Ede

Ons rondje Veluwe gaat verder en na een wandeling door het bos is het tijd voor een spontane lunch bij de Planken Wambuis in Ede.

Mijn augustus in beeld: Kasteel Doorwerth

Op de terugweg naar huis ligt Kasteel Doorwerth, perfect om het rondje Veluwe mee af te sluiten. Kasteel Doorwerth stamt uit de middeleeuwen en is een van de vele kastelen in Gelderland die je kunt bezichtigen. Het werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Vanaf de jaren ’50 werd het weer tot volle glorie hersteld tot het kasteel zoals het nu te zien is.

Lunchen bij de Wereld

Lunchen bij Hotel De Wereld

Op onze laatste vrije vrijdag besluiten we uitgebreid lunchen bij Hotel de Wereld om onze vakantie in eigen land in stijl af te sluiten. Een prima reden om eindelijk weer eens een fancy dress aan te trekken – die hangen namelijk al anderhalf jaar grotendeels werkloos in de kast dankzij al het vele thuiswerken.

Mijn augustus in beeld: lunchen bij Hotel de Wereld

Uitgebreid lunchen bij Hotel De Wereld

Er is wijn, goed eten en nog meer wijn. Gelukkig hoef je voor een vakantiegevoel echt niet per se naar het buitenland.

Op weg naar West-Friesland

De hurkende man op de Markerstrekdam in Lelystad

De volgende trip die we maken lijkt wel bijna buitenland: een ritje van anderhalf uur richting West-Friesland voor een familiebezoek. Deze hurkende man ligt langs de route en dit keer wil ik ‘m weleens van dichtbij zien. Het blijkt een enorm gevaarte als je eronder staat.

Door de harde wind waai ik bijna de dijk af en waan ik me met al die kitesurfers langs het strand even in het buitenland.

Lokale flora en fauna

Augustus: Lokale flora en fauna in de achtertuin

Nu ik mijn camera toch bij me heb, maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik om de lokale flora en fauna in de achtertuin op de foto te zetten.

Augustus: eten bij de Griek

Vrij spontaan belanden we doordeweeks op een terrasje en sluiten we de avond vervolgens af bij de lokale Griek.

Heide in bloei

Als er iets mooi is in augustus, is het de bloeiende heide! Na een gezellige barbecue bij mijn familie in de Achterhoek rijden we op de terugweg door de Veluwe langs het Rozendaalse Bos en maken daar een snelle tussenstop. Nog even snel de heide fotograferen vlak voor zonsondergang.

Augustus in beeld: muggen en katten

Zo’n bezoekje aan de hei is leuk, de nare muggenbeten en allergische reactie die ik erna krijg zijn wat minder. Hier heb ik echt al jaren last van maar het went nooit. Net als mijn twee katten die ineens naast elkaar op de bank liggen; een unicum dat ik uiteraard even moet vastleggen.

Bier en gin

Augustus in beeld: borrelen en diner bij Bisou

Tijdens een zonnige middag doe ik spontaan een wijntje op het terras met een vriendin. Er volgen bieterballen en als de bf later aanschuift blijven we meteen hangen voor diner.

Augustus: Holy Unicorn Gin

Na die spontane borrel doe ik (en met mij de katten) het de dag erna wat rustiger aan. Kost toch allemaal wat meer moeite tegenwoordig (kuch). De Holy Unicorn Gin – uit de culinaire koker van Susan Aretz – die ik bestelde blijft dan ook nog even dicht. Wel ontzettend benieuwd naar deze glorieuze gin; ik ga ‘m proeven in september.

Hoe was jouw maand? En heb jij nog leuke dingen in het  vooruitzicht de komende tijd?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

4 reacties
 1. Ah dat ziet eruit als een leuke maand :D Met heerlijk wat uitstapjes! Die rode jurk staat je echt prachtig.
  En fijn een nieuwe camera! Fullframe systeemcamera’s zijn fantastisch ja :)
  Krijg wel trek van dit dagboekje haha, ik ga snel lunchen ;)

  1. Ik had ‘m dus nog NOOIT aangehad?! Iets meen fijne met veel te rood en veel te veel voor zomaar een dag – en nu dacht ik eindelijk: hoezo too much, niet genoeg! En jaah, blij met m’n camera! (eet smakelijk nog :P)

 2. Wauw…
  Prachtige foto’s die jij had gemaakt met de mooie camara ;-)
  Maar dat mag ook wel met een flinke prijs.
  Fijn dat je goed genoten had van een welverdiende holiday.

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen