Januari 2021 in beeld

Januari in beeld: (h)om(e)

Januari staat vaak voor een nieuw begin, een frisse start en verse voornemens. Maar ook voor lange, grijze dagen en een eindeloze maand. Zéker in deze tijd… Hoe zag mijn begin van 2021 eruit? Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn januari in beeld.

Maandoverzicht: januari in beeld

Volgens velen de meest deprimerende maand van het jaar: januari. Dat we inmiddels al bijna een jaar in een eindeloos voortdurende maand lijken te zitten waarin elke dag hetzelfde is, helpt dit keer niet mee. En hoewel er nu helaas geen sprake is van gezellige avondjes met vrienden in de kroeg of me in het zweet werken in de sportschool, was januari zo slecht nog niet. Ik wandelde veel, er werd geklust in huis en we sloten de maand af met een heerlijk verjaardagsdiner. Mijn maand in foto’s!

Mijn januari in beeld

Na een jaarwisseling thuis op de bank is er dit jaar eens géén kater op 1 januari. Heerlijk! Perfect ook voor een frisse wandeling om het jaar mee te beginnen.

Mijn januari in beeld: werken, wandelen en koffie

Na anderhalve week vakantie is het weer tijd om aan het werk te gaan. Veelal vanuit huis maar er is ook eindelijk wat afwisseling van werkplek, wanneer ik eindelijk weer eens een paar uur op kantoor werk en een halve dag bij een collega vanuit huis werk. Gezellig en tegelijkertijd eindelijk weer eens wat rumoer uit de kamer naast je!

Koffiecorner

Thuis is er nu ook eindelijk goede koffie: na jarenlange trouwe dienst van een good old filterkoffieapparaat prijkt er nu een glanzend nieuwe Solis Barista espressomachine op het aanrecht, compleet met piston en stoompijpje! Even een investering, maar het was deels een verjaardagskado en ik vond ergens een goede deal.

Nu hebben we dus onze eigen koffiecorner en ook al kost een kopje koffie nu haast langer dan een hele pot koffie zetten: het smaakt fantastisch! Nog even oefenen op het melk opschuimen en ik word gewoon een heuse home barista!

Mijn januari in beeld: wandelen en ommetjes

Met het nieuwe jaar kwamen toch ook wat goede voornemens. Meer naar buiten bijvoorbeeld, om het vele zitten te onderbreken en me fitter te voelen, zowel fysiek als mentaal. Dat levert soms ook prachtige plaatjes op, wanneer aan het eind van de dag de zonsondergang ineens voor dramatisch mooie luchten zorgt.

Mijn januari in beeld: klussen in huis

Nu we toch nergens heen kunnen, is er genoeg tijd om in huis nog wat te klussen. Ik verfde in een opwelling nog een stukje witte muur naast het keukenblok met een restje verf van de muur ernaast. Helemaal into diagonale vlakken in dit huis en ik vind het tof!

Dankzij een nieuw schoenenrek hebben we nu een inloopkast voor onze schoenen. Vervolgens bedacht ik dat ik mijn kledingkast eigenlijk ook wel wilde uitbreiden. Het kostte drie dagen proberen voor ik eindelijk een bestelling kon plaatsen bij die geelblauwe woongigant en een halve zondag voor ‘ie in elkaar stond. Toen kon mijn inner-Carrie Bradshaw eindelijk alles in te richten en op kleur en lengte hangen. Ben ik echt zo’n persoon geworden die gelukkig wordt van opruimen, laatjes en sorteren op kleur?! (Spoiler: ja!)

Sneeuwpret

Mijn januari in beeld: sneeuwpret

En toen lag er ineens sneeuw! Een paar uur, want de volgende ochtend was alles alweer verdwenen… Dus toog ik op zaterdagavond laat nog naar buiten om even te genieten van een witte wereld en krakende sneeuw onder mijn schoenen. Het was al twee jaar (!) geleden dat er voor het laatst sneeuw viel in Gelderland dus een momentje om te koesteren.

Happy birthday to…

Mijn januari in beeld: verjaardag

Kon er in november maar weinig toen ik mijn verjaardag vierde, nu eind januari konden we helemaal nergens heen om de verjaardag van de bf te vieren. Een afhaalmaaltijd eten op je hotelkamer is ook weinig gezellig. Gelukkig kon dat laatste wel thuis!

Dus ik leefde me uit met ballonnen (ben je nooit te oud voor wat mij betreft) en regelde – naast lekkere borrelhapjes en een uitgebreid ontbijt – een driegangendiner bij een van onze favoriete lokale restaurants. Heerlijk om weer even te kunnen genieten van een goede maaltijd (en goede wijn) zonder daarvoor al te lang in de keuken te hoeven staan!

Wat zij schreef

Was januari vorig jaar nog een recordmaand qua bezoekers, durf ik nu amper naar mijn statistieken te kijken… want hoewel er heel langzaam herstel in zit, lijkt het nog in de verste verte niet op waar mijn blog een jaar geleden stond. Lang leve de crisis en het gebrek aan perspectief om te kunnen reizen of buiten de deur te eten…

Gelukkig trek ik me er steeds minder van aan, hoop ik dat het ooit weer aantrekt en schrijf ik gewoon wanneer ik daar zin in heb. Dat is minder dan voorheen – ik werk immers al hele dagen thuis en heb dan meestal weinig zin om nog langer naar m’n laptop te staren. Terug lezen wat ik schreef afgelopen maand? Deze drie artikelen verschenen in januari:

Hoe was jouw maand? En heb jij nog plannen voor 2021 of leef je ook van dag tot dag?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

10 reacties
 1. Ja dat van dag tot dag leven, daar ben ik dus niet zo’n ster in haha.
  Leuk maandoverzichtje, op naar een mooi februari!

 2. Fijn dat je zoveel buiten bent geweest! En wat een lekker kleurtje op de muur, krijg spontaan zin om hier ook te gaan schilderen :)

  1. Haha, mijn vriend gelooft het ook echt niet meer als ik zeg ‘dat ik nu echt wel even klaar ben met schilderen’ :’) Maar met deze kleur op de muur ben ik wel echt ontzettend blij!

 3. Is er tegenwoordig nog een andere optie dan van dag tot dag leven? Fijn dat je weer eens op andere locaties kon werken en die koffie thuis zorgt misschien toch ook voor een dagelijks lichtpuntje.

 4. Yesss Januari is voorbij!
  Je koffie ziet er goed uit hoor, slim dat je er zo’n uitklapbak bij hebt gedaan :) Scheelt weer zooi ;)
  Als je nog tips nodig hebt… je weet me te vinden :D

  1. Haha yes, die hebben we er vrij snel bij besteld (al zit nu alsnog af en toe de koffie tegen de muur, iets met lekker hard rammen :’))

   En als je nog tips hebt om melk echt goed op te schuimen… ik neem me steeds voor om YouTube filmpjes te zoeken maar het is er nog niet van gekomen!

 5. Prachtige koffiezetapparaat.
  Fijn om in huis te klussen.
  Wauw diezelfde mooie garderobekast staat al meerdere jaren op mijn wishlist.
  Leuke foto’s.

  Xoxo

  1. Ah dank je wel! Ben ook zeker blij met mijn koffiemachine en nieuwe kast, ruimt heerlijk op! (in de kast dan, niet de koffie)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Mei in beeld | 2019

Mei in beeld | 2019

Mei was een maand waarin geluk en verdriet dicht bij elkaar lagen en ik het leven vierde en herdacht. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s, mijn mei…

5 tekenen van een snapshot verslaving

Hallo, ik ben Natasja en ik ben snapshot verslaafd. En nu allemaal in koor: Hallo Natasja! Goed, verslaafd is wellicht een tikje overdreven maar als social media fanaat en blogger…