Wat te doen in Tilburg:

Hotspots Tilburg: lekker eten en drinken in Tilburg

Ben je in Tilburg en zoek je nog een toffe hotspot voor een gezellig etentje? Bij deze eetcafés en restaurants kun je heerlijk eten en drinken in Tilburg.

Hotspots in Tilburg: dit zijn de leukste!

Tilburg maakte al lang geleden de succesvolle overstap van industriestad naar bruisende Brabantse stad. Ook op culinair vlak kun je hier volop genieten, of je nu zin hebt in een avondje gezellig borrelen, bijzonder uit eten wil of juist op zoek bent naar nieuwe smaken.

Hier wil je eten en drinken in Tilburg

Wil je weten waar je moet zijn voor een gezellig etentje in Tilburg, wat de nieuwste hotspots zijn en welke restaurants in Tilburg je echt niet mag overslaan? Hier ga je het lekkerst uit eten in Tilburg, van centrum tot Spoorzone en Piushaven.

De Burgerij

Brasserie De Burgerij is te vinden in hartje Tilburg en wil de sfeer van Frankrijk oproepen. Op de kaart vind je van alles, van boerenkool tot kaviaar, zoals ze zelf graag roepen. Geniet hier van een drankje, koffie met gebak of een van hun plateaus, met kaasjes, charcuterie en verfijnde olijfolies of juist zoet, met luxe patisserie en bonbons. Je kan ook overnachten in een van de bed & breakfast kamers.

Adres: Noordstraat 87, 5038 EH Tilburg

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Burgerij (@deburgerij)

Focus Foodbar

Bij Focus Foodbar is een 100% plantaardig restaurant waar goed eten centraal staat. Het is inmiddels een begrip in Tilburg en omstreken en dat is niet zomaar. Hier geniet je van Mylkshakes, Risotto-panko-croquettes en Zuiderzwam bitterballen. Sla ook de maandelijkse Burger Night niet over, elke eerste woensdag van de maand. Focus Foodbar is dinsdag t/m zondag geopend.

Adres: Heuvelstraat 122, 5038 AH Tilburg

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Focus Foodbar (@focusfoodbar)

Gastrobar RIX

Rix heeft een uitgebreide lunchkaart met originele gerechten die je nergens anders in Tilburg vindt. En zelfs de ‘klassiekers’ zoals tosti’s, zijn bij Gastrobar Rix vaak net even anders. Wat denk je bijvoorbeeld van een vegetarische Asian toastie met quorn? Of de RIX’ Special Toastie met truffel? Ook voor diner en borrel zit je goed bij RIX.

Adres: Piusplein 6a, 5038 WL Tilburg

Hotspots in Tilburg: ©Gastrobar RIX

Hotspots in Tilburg: ©Gastrobar RIX

Gin Fizz

Gin Fizz is een kleine cocktailbar midden in het centrum van Tilburg. Hier geniet je van old fashioned goede cocktails op een intieme, sfeervolle locatie. Ook leuk voor een avondje dansen! Donderdag t/m zaterdag open vanaf 18 uur.

Adres: Oranjestraat 6, 5038 WC Tilburg (www.gin-fizz.nl)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gin Fizz (@ginfizztilburg)

Stadscafé De Spaarbank

Middenin het hart van het Dwaalgebied, op zo’n vijf minuten lopen van het Centraal Station, ligt De Spaarbank, een bekend bouwwerk aan de vijfsprong in Tilburg. Het werd in 1910 gebouwd als bankgebouw met bovenwoning naar een ontwerp van de Tilburgse architect C.F. van Hoof. Sinds 2009 is het een stadscafé waar je de historische sfeer nog goed kunt proeven.

Ook heerlijke gerechten, met een focus op seizoensproducten, kun je hier goed proeven. De menukaart verandert elke maand en elk dag is er een nieuwe stadshap te verkrijgen. Dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner van 10:00 tot 23:00.

Adres: Noordstraat 125, 5038 EH Tilburg

T-Huis

Het T-Huis ligt middenin het Spoorpark in het centrum van Tilburg. Dit café-restaurant serveert naast koffie en thee, ook lekkere lunchgerechten en diner. In de zomermaanden kun je ook als passant even een snelle verfrissing halen bij de kiosk. Maandag t/m zondag open van 11 uur tot middernacht.

Adres: Spoorpark 12, 5038 LS Tilburg

Wat te doen in Tilburg:

Lekker zitten aan het water bij het T-Huis in het Spoorpark ©watzijzegt.com

Miss Mars

Iedereen moet van een glas wijn kunnen genieten, vinden ze bij Miss Mars (voorheen bekend als Wijnbar Cru). Daarom creëerden ze een hippe maar laagdrempelige horecazaak met een diverse en betaalbare wijnkaart. Je betaalt hier nooit meer dan 8 euro voor een glas. Kies voor wijntjes vna de kaart of laat je verrassen tijdens een wijnproeverij.

Adres: Heuvelstraat 139, 5038 AD Tilburg

Hotspots in de Spoorzone

De Spoorzone is een groot industrieel gebied in het midden van Tilburg en loopt langs het spoor en het station. De afgelopen jaren onderging het gebied grote ontwikkelingen en tegenwoordig vind je hier een mooie mix van oud en nieuw en tal van hippe hotspots waar je lekker kunt eten en drinken in Tilburg.

Doloris Rooftop

Doloris’ Rooftop is naar eigen zeggen de grootste rooftopbar van de Benelux. Op de kaart staan wereldse smaken: internationale street food gerechten waar je zowel tijdens de lunch als diner van kunt genieten.

Het dakterras bevindt zich op 20 meter hoogte dus fantastisch uitzicht over de skyline van Tilburg is gegarandeerd. ‘s Avonds zie je hier de zon ondergaan, terwijl een dj zomerse tunes verzorgt en jij van je cocktail sipt. Aanrader!

Adres: Spoorlaan 21, 5038 CB Tilburg

Hotspots in Tilburg: bezoek Doloris' Rooftop en Meta Maze

Hotspots in Tilburg: bezoek Doloris’ Rooftop en Meta Maze ©watzijzegt.com

De Houtloods

Het gebouw waarin De Houtloods is gehuisvest, stamt uit 1867 en is het oudste gebouw van de Spoorzone dat nog behouden is gebleven. Het gebouw heeft oorspronkelijk gefunctioneerd als houtopslag. De keuken vormt het kloppende hart van de zaak en staat midden in de ruimte. Zo kan iedereen meekijken met het koken.

Adres: Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

Eetbar de Wagon

De Wagon is een eetcafé in een bijzondere setting: het is namelijk gebouwd in twee oude treinwagons uit 1900! Je vindt De Wagon tegenover de noordzijde van het station in Tilburg.

Ook leuk: Eetbar de Wagon is het brutale broertje van Restaurant De Houtloods.

Adres: Burgemeester Brokxlaan 1041, 5041 RP Tilburg

Wat te doen in Tilburg deze zomer: bestel bijzonder softijs bij Softy's

Softy’s Ice Cream

Wie verzot is op softijs én wel zin heeft in gedurfde smaakcombinaties wil op dezelfde locatie naar Softy’s. Deze ijscobar serveert vers softijs van lokale melk met bijzondere toppings. Wat is bijzonder? Nou, heb jij al eens en softijsje met aardbeien en olijven geproefd? Of een met bacon, eggs & cornflakes?! Ook te vinden aan de Oude Markt 1.

Ik proefde hier al eens ijs met bijzondere toppings bij Softy’s in Tilburg ©watzijzegt.com

LOC Brewery

De Tilburgse Spoorzone heeft er sinds kort een nieuwe hotspot voor bierliefhebbers bij: de gloednieuwe Brew Pub in de Spoorzone. LOC Brewery behoort tot een van de beste craft brouwerijen van Zuid-Nederland en heeft nu een eigen brew bar geopend. Je kunt hier van dinsdag t/m zondag terecht voor lekkere biertjes.

Adres: Burgemeester Brokxlaan 18, 5041 SB Tilburg

RAW

Op de Spoorzone vind je ook RAW 013, een restaurant met een stoer industrieel interieur. Bij de flinke bar is het goed toeven met een goedgevulde ‘Rawplank’ en een bijzonder biertje. Heb je daarna nog steeds trek? Blijf dan hangen voor het diner. Raw serveert onder meer biefstuk en hotdogs.

Adres: Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Verken de Spoorzone en ontdek de hotspots in Tilburg

Ontdek de leukste hotpots Tilburg

Gourmet Market Central Station in Tilburg

Doet de naam Gourmet Market een belletje rinkelen? Dat kan, want Gourmet Market Central Station in Tilburg is het zusje van Down Town Gourmet Market Eindhoven. Deze grote foodhal ligt pal naast het station in de bruisende Spoorzone van Tilburg en is daarmee dé perfecte food-tussenstop in het centrum.

Gourmet Market Central Station in Tilburg

Dé plek waar je altijd binnen kunt lopen: Gourmet Market Central Station in Tilburg

Gourmet Market Central Station telt maar liefst 15 wereldkeukens onder één dak. Hier kies je uit 250+ verschillende gerechten, van een Braziliaanse Acai-bowl en Koreaanse Chimaek tot Woeste burgers, Pork & Potatoes of pizza. Dankzij de boba (ook wel bekend als bubble tea) en dessertbar van SugarMi stil je ook de lekkere trek.

Eten en drinken in de Piushaven

Deze oude industriehaven is anno 2020 een plek om gezien te worden: de Piushaven is een bonte verzameling van horeca en entertainment aan het water. De ‘culinaire boulevard’ van Tilburg is tegenwoordig thuishaven voor restaurants, koffiezaakjes en hippe winkels.

GOOD MOOD

Op het menu van GOOD MOOD staan vooral gerechten waar je blij van wordt. Van lunch en uitgebreid dineren tot lekker borrelen met oesters, een luxe borrelplank of bourgondische bitterballen. Donderdag t/m maandag open van 11:00 – 23:00 uur.

Adres: Kempenaarplaats 156, Tilburg

RAK

Bij Restaurant RAK (Hopliedenkade 249) kun je heerlijk zitten aan het water met een drankje en hapje van een internationale kaart.

Wat te doen in Tilburg: bezoek de Priushaven

Er zijn steeds meer hotspots te vinden rond de Piushaven in Tilburg ©watzijzegt.com

Stadsbrouwerij 013

Voor lekkere biertjes en gerechtjes met uitzicht op het water en de ketels ga je naar Stadsbrouwerij 013 (Piushaven 1). Bij deze lokale bierbrouwerij worden diverse biertjes gebrouwen die je vervolgens in het proeflokaal kunt proberen.

Albatros

Na jaren als vrachtschip is het 100-jarige schip De Albatros nu een prachtig restaurant met het grootste drijvende terras van Tilburg. Sinds oktober 2022 kun je bij De Albatros smullen van streetfood en cocktails. Dat betekent verrassende, maar herkenbare én betaalbare gerechten voor iedereen: alle gerechten zijn geprijsd tussen de €6,- en €13,-. Alleen op vrijdag en zaterdag geopend (vanaf het voorjaar weer dagelijks geopend).

Villa La Vida

Nog een nieuwe hotspot in Tilburg: Villa La Vida is na een flinke verbouwing geopend en stond voorheen bekend als Villa Pastorie. De chefkok verrast je hier graag met wereldse gerechten en kleurrijke, smaakvolle gerechten om samen te delen. In drie of vier rondes serveren ze 8 of 10 verschillende gerechten om met z’n tweeën te delen.

Voor een shared menu met 8 gerechten betaal je €42,- per persoon, voor 10 gerechten zijn de kosten €50,-. Ook leuk voor een uitgebreide borrel met vrienden en familie of een heerlijke cocktailavond.

Adres: Hoevenseweg 2, 5017 AE Tilburg

Hotspot in Tilburg: Villa la Vida aan de Piushaven

Hotspot in Tilburg: ©Villa la Vida aan de Piushaven

Koffie, ontbijt en lunch in Tilburg

Zin in goede koffie, uitgebreide lunch of lekker ontbijtje? Dat kan uitstekend bij deze plekjes in Tilburg.

Buutvrij

Bij koffiecafé Buutvrij kun je terecht voor lekkere ontbijtjes, lunch en goede koffie. Hier zit je lekker ontspannen in een gezellig zaakje waar huisgemaakte taartjes, tosti’s en borrelhapjes op de kaart staan.

Koppig Brunchcafé

Koppig is een gezellig brunchcafé waar je de hele dag kunt genieten van heerlijke ontbijt- en lunchgerechten, smoothies en natuurlijk koffie.

Adres: Tuinstraat 49-1, 5038DA Tilburg

Mr. Morris

Koffiebar en lunchroom is te vinden in het Dwaalgebied van Tilburg. Op het menu staan allerlei verantwoorde en gezonde verse sapjes, verse sandwiches, salades en natuurlijk koffiespecialiteiten.

Adres: Nieuwlandstraat 58a, Tilburg

Pig & Rye

Complicated French technique, trashy American fast food and making every single menu item from scratch‘, bij Pig & Rye draait het vooral om heerlijk brood en varkensvlees uit eigen zaak. Goedgevulde broodjes haal je af, of je reserveert een plek voor ontbijt of lunch.

Op donderdag en vrijdag is het noodle day. In het weekend is er steeds een ander menu met kleine gerechten om te delen. De bakkerij is woensdag t/m zondag open tussen 9 en 16 uur. De keuken is woensdag t/m zondag open tot 15 uur.

Adres: Nieuwlandstraat 28, Tilburg

Hotspot inTilburg: Pig & Rye breakfast lunch bakery

Hotspots Tilburg: ©Pig & Rye breakfast lunch bakery

Ontdek meer mooie plekken en hotspots in Brabant:

Wat zijn jouw favoriete plekjes om te eten en drinken in Tilburg?

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Hotspot: Ter Marsch & Co Rotterdam

Burgerrestaurants poppen als paddenstoelen uit de grond. In Rotterdam at ik een paar weken geleden bij Ter Marsch & Co, waar je nu officieel de beste hamburgers van Nederland kunt eten.