Hotspots in Eindhoven: Down Town Gourmet Market Eindhoven (©VisitBrabant)

Hotspots in Eindhoven: hier wil je eten en drinken

Ben je in Eindhoven en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een snack of borrel in de Brabantse lichtstad? Bij deze restaurants & hotspots in Eindhoven wil je eten en drinken!

Hotspots in Eindhoven: hier wil je eten en drinken

Eindhoven staat bekend als de stad van innovatie, licht(kunst) en bijzonder design. Als het gaat om lekker eten en drinken, kun je in Eindhoven ook prima terecht. Van een vroeg ontbijtje tot uitgebreid lunchen en dineren of een late avond snack, het kan in Eindhoven. Ook je dorst stillen lukt hier prima, met heerlijke koffies en lokaal gebrouwen biertjes.

De lekkerste hotspots in Eindhoven

Ontdek wat Eindhoven te bieden heeft als het gaat om lekker eten en drinken: maak kennis met deze restaurants en foodie hotspots in Eindhoven.

Berlage Kitchen & Bar

Voor lunch en (sharing) diner ben je bij Berlage Kitchen & Bar aan het juiste adres. Berlage is te vinden in het centrum van Eindhoven op de Kleine Berg, één van de oudste (en misschien wel gezelligste) wijken van de stad. Deze sfeervolle wijk herbergt karakteristieke panden en straatjes, speciaalzaken, vernieuwende concepten én gezellige cafés en restaurants

Op het menu staan gerechten van nu: verantwoord (met producten uit de stree), eigentijds en vooral erg lekker. Ook leuk: Berlage heeft een grote stadstuin waar je lekker kunt zitten bij goed weer.

Woensdag t/m zondag geopend.

Adres: Kleine Berg 16, Eindhoven – www.berlage.nl

Berlage Kitchen & Bar vind je in het centrum van Eindhoven ©Berlage

Meneer De Boer

Bij Meneer de Boer kun je de hele dag door terecht voor ontbijt! Dit Breakfast all day-concept is te vinden aan de Keizersgracht in een prachtige pand uit 1931. Bestel aan de bar: heerlijke koffies, ontbijt met uitsmijters, wentelteefjes of een Anti-Katerontbijt wanneer de avond ervoor wat te laat werd. Ook voor heerlijke lunches en huisgemaakte taartjes (al komt de carrot cake Pinkie Patisserie). Dagelijks geopend van 8:00 – 15:00 uur.

Adres: Keizersgracht 20, Eindhoven – meneerdeboer.nl

DENF Coffee

Bij DENF Coffee bestel je heerlijke (zelf gebrande) koffie en espresso in een kunstzinnig café met een industriële sfeer. De lekkere trek stil je met kleine gerechten, zo staan op de kaart onder meer Danish dishes en taartjes, pannenkoeken, broodjes, salades en tosti’s. Ook voor de borrel! Doordeweeks dagelijks geopend vanaf 9 uur, in het weekend vanaf 10 uur.

Adres: Clausplein 4 (in “De Witte Dame”), Eindhoven

Down Town Gourmet Market

Een beetje stad heeft tegenwoordig een food market of foodhal en ook Eindhoven blijft niet achter. Down Town Gourmet Market is zo’n foodmarkt in het centrum van Eindhoven en huist 19 unieke food concepten onder één dak. Hier kun je kiezen uit een breed scala aan street food, comfort food en authentieke gerechten uit de hele wereld.

Adres: Smalle Haven 2-14, 14a, 24, 5611 EJ Eindhoven (Foto ©VisitBrabant)

Down Town Gourmet Market Eindhoven (©VisitBrabant)

De Frietaire

Bij De Frietaire vind je geen frituur maar wordt alles gebakken in gigantische op maat gemaakte airfryers (what’s in a name). Een primeur, deze airfryer friettent. Dankzij het retro interieur meteen een fotogenieke plek voor je semi-fastfood maaltijd.

Adres: Nieuwe Emmasingel 42, Eindhoven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Frietaire (@de.frietaire)

Houben Worstenbrood

Niet te missen Brabantse hotspot voor lunch is Houben Worstenbrood. Al generaties lang staat Bakkerij Houben garant voor (h)eerlijke worstenbroodjes en de zaak is al bijna 80 jaar een begrip in Eindhoven én omstreken.

Hier bakken ze – naar authentiek recept van opa – de enige echte Brabantse worstenbroodjes. Probeer ze zoals ze zijn of kies een van de specials als vegetarisch worstenbroodje of worstenbroodje met truffel(!).

Adres: Willemstraat 39, Eindhoven

Kazerne

In een oude marechaussee-kazerne in de Bergen huist sinds een paar jaar bar-bistro Kazerne, een echt Eindhovens pareltje waar wine & dine, kunst & design en innovatie & technologie samenkomen. Onderdeel van de restaurantruimte is de designtentoonstelling, wat zorgt voor een inspirerende setting. Je eet en drinkt hier terwijl je aan alle kanten wordt omringd door design.

In het restaurant geeft de Italiaanse chef een authentiek modern Italiaans tintje aan zijn menu. Samen met zijn team serveert hij robuuste gerechten, no-nonsense, met vis of vlees, of vegetarisch of vegan voor wie dat liever heeft.

Lekker slapen na je diner? Het Kazerne Hotel biedt 8 suites en lofts – allen in gericht door jonge Dutch designers – voor een heerlijke overnachting.

Adres: Paradijslaan 8, Eindhoven

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kazerne (@kazerneehv)

Lutz Gastrobar

Lutz Gastrobar maakt luxe en verfijnd dineren toegankelijk voor iedereen. Het is een plek waar iedereen een terrasje kan pakken, aan de bar kan borrelen en tussen de middag een heerlijke croque monsieur kan eten. ‘s Avonds laat je je verrassen met een van de Chef’s menu’s of kies je favoriete gerechten van de kaart.

Adres: Markt 19, Eindhoven

Café 100 Watt | Stadsbrouwerij Eindhoven

Speciaal bier is hip en stadsbrouwerijen ook! In Eindhoven ga je daarvoor naar 100 Watt, het proeflokaal van 100 Watt Brewery, de Stadsbrouwerij Eindhoven. Hier staat alles in het teken van bier en de ultieme beleving die daarbij hoort.

Hier staan maar liefst 14 taps met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen. Lekker met bijpassende gerechten van de chef die veel gebruikt maakt van lokale ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld 150 watt, verkozen tot beste bier van Nederland 2020.

Wie een kijkje achter de schermen wil nemen, boekt een rondleiding of bierproeverij bij de brouwerij. Dinsdag t/m zondag geopend.

Adres: Bleekweg 1, Eindhoven – cafe100watt.nl

Hotspots in Strijp-S

Strijp-S is een voorbeeld van vernieuwing in steden. Dit voormalige bedrijventerrein in het stadsdeel Strijp was ooit in handen van Philips maar heeft sindsdien een grondige make-over ondergaan. Het industriële gebied is tegenwoordig een bruisende wijk vol culinaire en culturele hotspots.

CoffeeLab Strijp-S

Bij hotspot CoffeeLab in Strijp-S kun je terecht voor allerhande gezonde lunchmaaltijden. Van belegde boterhammen en huisgemaakte soepen tot verse sapjes en salades. En natuurlijk koffie.

Ook voor  kookboeken, mooie kookspullen en de lekkerste producten met een goed verhaal trouwens, want deze mini bio-supermarkt verkoopt het allemaal. Zeven dagen per week geopend tussen 10:00 – 17:00 uur.

Adres: Leidingstraat 45, Eindhoven www.coffeelab.nl/strijp-s/

Intelligentia Taste Rooms

Wie echt iets bijzonders wil meemaken, mag Intelligentia niet overslaan! INTELLIGENTIA is een creatief food concept dat al sinds 2014 mensen verrast met Haute-Couture Ice-Cream: huisgemaakte, bijzondere smaken ijs. Na een verhuizing naar een groter pand op Strijp-S pakken ze nu nog breder uit met hun Intelligentia Taste Rooms. Hun visie: ‘Mensen verrassen en stimuleren om anders naar eten en drinken te kijken’.

In hun Taste Rooms willen ze alle zintuigen op hoog culinair niveau prikkelen en volwassenen weer zo onbevangen als een kind laten voelen. In verschillende ruimtes wordt telkens een product in de schijnwerpers gezet. Zo is er een Frozen Room, een Coffee Room en een Wonder Room, waar fans van Harry Potter nu bijvoorbeeld kunnen genieten van een heuse magische Wizard Afternoon Tea!

Rete-populair dus zorg dat je op tijd reserveert!

Adres: Leidingstraat 27, Eindhoven – www.intelligentia.nl

Radio Royaal

Radio Royaal is te vinden in de voormalige machinekamer op Strijp-S, naast het ketelhuis en het klokgebouw, tegenover Station Strijp-S, het tweede treinstation van Eindhoven. Hier dineer je in een ultieme industriële setting! Bestel een 3- gangen menu voor €39,- of kies uit de gerechten van de kaart. Dinsdag t/m zaterdag vanaf 17 uur geopend.

Adres: Ketelhuisplein 10

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio Royaal (@radioroyaal)

Stories

Feel-good-hotspot van Strijp-S, zo omschrijft Stories zichzelf. Hier ga je heen voor lunch, borrel & diner. In een ongedwongen sfeer – zittend onder de groene hangplantjes – geniet je hier van de typische Brabantse gastvrijheid en laat je je verrassen door de chef (of kies je voor a la carte). Check ook de Stories Signature borrelplank, lekker met een cocktail, speciaalbiertje of lekker wijntje! Woensdag t/m zondag geopend.

Adres: Torenallee 22-02, Eindhoven – stories-eindhoven.nl

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stories (@stories_eindhoven)

Meer restaurant tips voor Nederlandse steden?

Wat zijn jouw favoriete restaurants en hotspots in Eindhoven?

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Uit eten bij Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker…