Appartementen in New York City

FUN TRAVEL FACTS: 11x leuke weetjes over New York City

Heerlijk vind ik het, om dingen te leren over steden waar ik heen ga of ben geweest. En dan niet per se voor de hand liggende feitjes als aantal inwoners en spreektaal maar fun facts, die je verrassen. Elf leuke en verrassende weetjes over New York City die je waarschijnlijk nog niet kent.

11x verrassend leuke weetjes over New York City

fun travel facts New York City

Over New York en haar mooiste plekken heb ik al talloze keren geschreven. Vooral over mijn eigen bezoeken aan de stad kan ik je eindeloos blijven vertellen. Toch vond ik een paar leuke reis-weetjes over deze wereldstad die ik – en waarschijnlijk jij ook – nog niet kende. Verrassend ook, want wist jij bijvoorbeeld deze dingen over New York al?

1. De volledige naam van het Vrijheidsbeeld is Liberty Enlightening the World en de zeven punten van haar kroon vertegenwoordigen de zeven oceanen en zeven continenten.

2. In 1626 kocht toenmalig Nederland Manhattan Island voor een luttele 60 gulden[1]. Veertig jaar later pakten de Engelsen het af en werd New Amsterdam omgedoopt tot New York.

3. In tegenstelling tot de meeste metrolijnen in grote steden, rijdt de New York Subway 24/7.

4. Straatmuzikanten en artiesten die optreden in de subway stations hebben auditie gedaan om dat te mogen doen.

5. Maar liefst 4000 food trucks voorzien de inwoners van Manhattan en omstreken van hotdogs, pretzels, kebab en andere snacks. Afhankelijk van de locatie moet een verkoper tot wel een half miljoen (!) dollar betalen om $2 hotdogs te kunnen verkopen[2].

6. Waarzeggerij is verboden[3] in New York City.

7. De allereerste pizzeria in de Verenigde Staten werd in 1895 geopend[4] in New York. Deze trendsetter – Lombardi’s – is nog steeds te vinden op 32 Spring Street, op de hoek van Mott Street in Nolita.

8. Door heel New York staan nep-huizen die gebruikt worden als ventilatieschachten voor de ondergrondse metro. Ik kwam er eentje tegen tijdens onze fietstocht door Brooklyn en had geen idee gehad als onze gids ons er niet op had gewezen!

9. Bryant Park, Madison Square Park, Union Square Park, Washington Square Park: stuk voor stuk prachtige parken in Manhattan en stuk voor stuk voormalige begraafplaatsen[5].

10. Times Square werd vernoemd naar de beroemde krant New York Times. Tot 1904 werd het Longacre Square genoemd.

11. Door heel Central Park staan zo’n 9.000 bankjes en meer dan 19 duizend bomen. Altijd wel een plekje om te zitten dus.

Bewaar deze reis weetjes over New York City op Pinterest

Bronnen fun travel facts New York City: 1, 23, 4, 5

Welk weetje over New York verrast jou het meest?

6 reacties
    1. Ik kan het je van harte aanraden! Ik dacht even dat ik na 4 bezoeken wel een beetje NYC moe zou zijn maar stiekem kriebelt het gewoon alweer :’)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen