Ziplinen in Navarra (deel drie van mijn reisverslag van Navarra)

Pintxos en ziplinen in Navarra: mijn Navarra reisverslag

Mijn kennismaking met Spaanse regio Navarra is nog niet ten einde. Na twee heerlijke dagen in deze veelzijdige regio gaan we weer op pad. Op het programma: ziplinen in Navarra en nog meer pintxos. Dag drie van mijn recente Navarra trip in foto’s.

Pintxos en ziplinen in Navarra

Wat krijg je als je een zestal bloggers op reis naar Navarra stuurt? Een hoop foto’s, tweets en andere social media updates én veel lol. Reizen met bloggers zijn vaak ontzettend leuk maar ook behoorlijk druk. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring maar vaak komt dat niet terug in de reisreportages die je na zo’n reis schrijft. Logisch, want het draait tenslotte om de bestemming. Toch geef ik je graag een kijkje achter de schermen met een ouderwets fotoverslag!

Deel drie van mijn Navarra reisverslag

12 september 2015

Dag drie van mijn verblijf in het Spaanse Navarra begint in een avonturenpark. Ik word er niet heel blij van, helemaal niet blij zelfs. Waarom niet? Omdat ik zo bijna 500 (!) meter over een honderden meters hoog ravijn moet zoeven, vastgesnoerd in een tuigje en hangend aan slechts twee kabels!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Do you know that girl that is about to go zip lining but is kinda afraid of heights? #DiscoverNavarra

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Ik roep al een dag dat ik dat dus écht, écht, écht niet ga doen. Ik heb de afgelopen jaren namelijk vaker gemerkt dat ik prima op hoge gebouwen kan staan, maar zodra ik op een onstabiel plateautje sta of in ergens vanaf in het luchtledige moet stappen, mijn lijf gewoon blokkeert. Een soort Oost-Indische hoogtevrees.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

She nearly shit herself but she did it! #DiscoverNavarra

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Maar ik ben ik niet als ik niet tóch al mijn moed bij elkaar raap, mijn verstand op nul zet en – na herhaaldelijk aandringen van de instructeur – toch gewoon ga. Whaaaaaa! Het heeft me een jaar van m’n leven gekost maar wat een ge-wel-dige ervaring!

Na de eerste keer zoeven we nog drie keer over het ravijn voor we weer bij het beginpunt zijn aangekomen. Adrenalinekick van hier tot aan de overkant, wauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Seen plenty of these pretty picturesque pictures in Navarra today #DiscoverNavarra

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Na zoveel actie is het tijd voor iets rustigers. We maken een korte wandeling door Elizondo, de charmante en fotogenieke hoofdstad van de Baztan-vallei, vol herenhuizen en paleizen. Het lijkt hier wel een grote ansichtkaart. Karakteristieke huizen, kleurrijke bloemen aan gevels, weerspiegelingen in het water, de camera’s klikken eindeloos.

Pintxos en ziplinen in Navarra: deel drie van mijn Navarra reisverslag

Natuurlijk staat er weer een uitgebreide lunch op tafel. Ik geloof dat ik straks tonnetje rond terug keer uit Spanje… Dat maakt niet dat ik er minder van geniet want when in Spain, eat!

Spaans Navarra: land van uitersten

Ik kan geen genoeg krijgen van de strijd die de zon en die regenwolken daarin de verte samen voeren. Prachtig!

Na een goedgevulde middag keren we terug naar Pamplona, waar we ‘s avonds even de tijd krijgen om zelf op pad te gaan. Pamplona is een fotogenieke stad. Zeker met de dreigende lucht en stralende zon die ons vanavond trakteert op prachtige plaatjes en uitzichten.

Pinxtos in Pamplona

En dan is het tijd voor een typische uitgaansavond in Pamplona, met wijn en pintxos natuurlijk!

Pinxtos in Pamplona Pintxos Pamplona Pintxos in Pamplona, Bar Gaucho

Dat betekent een wijntje hier, een hapje daar… Ik geniet van tonijn en ansjovis en waag me zelfs aan gevulde zee-egel. De inhoud dan, de stekels laten we natuurlijk liggen. Meer wijn en meer pintxos volgen, het gaat hard en het is leuk! En het bleef nog lang gezellig…

Meer lezen over Navarra?

Ben jij al eens in Navarra geweest?

Ik verbleef in Navarra op uitnodiging van Gobierno de Navarra.
Lees hier mijn disclaimer.
2 reacties
  1. Prachtige huizen!
    Brrrr wat eng en zo hoog dat jij van de ene naar de andere kant was gegaan toen je vast zat aan die kabel.
    Heerlijk eten en jullie hadden genoten van een avondje uit.
    Mooie foto’s!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Proef Valencia dit najaar tijdens deze culinaire events

Proef Valencia: 7x eten in Valencia

Valencia is niet alleen een Spaanse topbestemming voor strand & cultuur. Ook op gastronomisch vlak behoort ze tot de Spaanse top. Het meest bekende gerecht is ongetwijfeld paella. Maar er…