The world according to me #35 over de Hoge Veluwe en Flevoland

The world according to me #35 over de Hoge Veluwe en Flevoland

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken in een nieuwe The world according to me, waarin ik aandacht besteed aan dingen die me bezig hielden of opvielen en interessante of opmerkelijke links deel.

The world according to me #35

Terwijl ik dit schrijf, geniet ik van een extra dagje weekend en is de lucht eindelijk weer eens blauw in plaats van grauw en grijs. Fijn, want voor mijn gevoel heeft het de afgelopen weken echt alleen maar keihard geregend. Of het was meteen 30+ graden, want zo is het Nederlandse weer tegenwoordig ook.

Over Duitsland op de Hoge Veluwe

Toen ik een uitnodiging kreeg voor een Duits midzomernachtfeest op de Hoge Veluwe was ik direct enthousiast. Duitsland betekent voor mij jeugdsentiment – wij gingen er vroeger altijd op vakantie – en de Hoge Veluwe is voor mij daarnaast zo’n beetje om de hoek. Op de betreffende dag zelf was het typisch Hollands zomerweer: zonnig en 30 graden, afgewisseld met stevige onweersbuien.

Dat mocht de pret niet drukken en dus hoorde ik alles over de speciale fototentoonstelling Wildes Deutschland van bekroonde National Geographic fotograaf Norbert Rosing.

Ik wandelde langs enkele van de op groot doek gedrukte foto’s die vanaf het bezoekerscentrum in Otterlo te bezichtigen zijn en sloot de avond af met een glas Duitse bubbels, kartoffelsalat, heerlijke gegrilde zalm en een ijsje van schapenmelk toe.

Een vleugje Duitsland vanaf de Hoge Veluwe

Groeten uit Duitsland… Nederland!

Overweeg jij trouwens naar Duitsland op vakantie te gaan, maar heb je geen idee waar je heen moet? Duitsland Toerisme introduceert de Destination Finder, waarmee je aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren ontdekt wat jouw ideale vakantiebestemming in Duitsland is. Toll!

Op avontuur in Flevoland

Afgelopen week was ik twee dagen op ontdekking in eigen land. Ik verkende Flevoland, een provincie waar ik eigenlijk nooit kom en dus ook weinig van weet. Des te leuker om hier samen met een gezellige club bloggers op pad te gaan.

We verkenden Fort Pampus, scheurden met een supersnelle RIB over het water naar Almere en zagen daar een bijzondere theatervoorstelling, buiten, terwijl de acteurs bij tijd en wijle in de stromende regen stoïcijns en gepassioneerd verder speelden.

Ik sliep als een roos in een heerlijk hotelbed, zo goed zelfs dat ik de volgende ochtend ontwaakte en letterlijk even geen idee had waar ik was en waarom.

Groeten uit Flevoland!

En wie denkt dat ‘ie voor een safari naar het buitenland moet, heeft het mis. Ook onze eigenste Oostvaardersplassen laten zich prima lenen voor een safari. Ik zag herten, paarden, runderen, talloze vogels en waande me bijna op een exotische vlakte.

Lees hier meer over mijn (wilde) avonturen in Flevoland!

Fijnste films

Ik zag een paar fijne films de laatste tijd:

 • The Fundamentals of Caring (2016) – Ultiem fijne Netflix Original met Paul Rudd, Craig Roberts en de verrassend leuke Selena Gomez in de hoofdrollen. Heerlijke feelgood film, te zien op Netflix!
 • Seven Psychopaths (2012) – Hysterisch als altijd: Sam Rockwell (Billy) die als beste vriend van scenarioschrijver met writer’s block Colin Farrell (Marty) probeert mee te schrijven aan een script over psychopaten en iets te goed uit eigen ervaring blijkt te kunnen putten. Ook Christopher Walken, Woody Harrelson en zelfs Tom Waits komen voorbij. Ook te zien op Netflix.
 • Zootopia (2016) – Schattige animatiefilm over kleine dieren met grote dromen.
 • A Walk in the Woods (2015) – Minst leuk van de vier, maar gebaseerd op het boek van Bill Bryson (wiens boek over Australië mij deed schateren van het lachen) en Robert Redford en Nick Nolte in de hoofdrollen als oude mannen (echt).
 • Volg jij de regels van Google omtrent no-follow? Blogaholic’s Laura schreef een duidelijke post over wanneer en vooral waarom je dat moet doen.
 • Millennial Traveller Report – Millennials gaan liever op reis dan dat ze een huis kopen en vinden likes op hun Instagram foto’s net zo belangrijk als de reis zelf; zo blijkt uit onderzoek. Herkenbaar?
 • Why Saving Things Might Be As Bad As Throwing Them Away – Een paar maanden geleden las ik The Happiness Project van Gretchen Rubin. Sindsdien volg ik haar updates met interesse. Ik bekende vorige week al een hoarder-in-spe te zijn en dit artikel sluit daar prima bij aan.

En deze week? Er staan onder meer een workshop filmen met een smartphone en mijn allereerste APK op de planning. Spannend!

Fijne week!

Wat ga jij doen komende week?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram en Snapchat (watzijzegt.com).

1 reactie
 1. Wat leuk dat je zoveel fijne dingen had gedaan!
  Eindelijk eens mooi en zonnig weer.
  Duitsland is prachtig!
  Het ziet in mijn bloed.
  Ging er al kind altijd op vakantie ;-)
  Geweldig dat men ook in ons land zoveel mooi landschap en prachtige dieren kan zien.
  Leuk artikel en mooie foto’s.

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen