Bijzonder overnachten op de Veluwe: adresjes om te onthouden

Veluwe tips: 10x Bijzonder overnachten op de Veluwe

Wil jij uniek en bijzonder overnachten op de Veluwe? Bekijk dan deze hotels en accommodaties op de Veluwe eens, inclusief een paar van mijn persoonlijke favoriete adresjes!

Bijzonder overnachten op de Veluwe

Vakantie in eigen land was nog nooit zo populair! En de Veluwe, hét bekende en uitgestrekte natuurgebied van Nederland, is een absolute topper als het gaat om vakantiebestemmingen in eigen land. Met twee Nationale Parken, het prachtige Veluwemeer en een overvloed aan culturele uitstapjes, is de Veluwe geliefd bij natuurliefhebbers en cultuursnuivers. Je kunt er prachtig wandelen, fietsen en natuurlijk overnachten in bijzondere accommodaties!

10 unieke plekken om te slapen op de Veluwe

Ik woon op een steenworp afstand van de Veluwe en paar van de mooiste adresjes en bijzondere plekjes voor je uit om heerlijk te overnachten op de Veluwe. Van luxe hotels tot knusse vakantiehuisjes: 10 keer bijzonder overnachten op de Veluwe:

1. Landgoed Hotel Groot Warnsborn: luxe genieten

Dit bijzondere hotel ligt aan de rand van de Veluwe, vlakbij Arnhem. Uitgeslapen? Dan wandel je zo het bos in voor een frisse neus. Het Hotel wordt omringd door aangelegde Engelse tuinen én door meer dan 750 hectare bos! Heb je iets te vieren en wat meer budget beschikbaar? Dan is het hier gegarandeerd genieten.

Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem

*Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen >>

Overnachten op de Veluwe: Groot Warnsborn

In 2020 bereikte ik een mijlpaal-leeftijd. Uitgebreid vieren met vrienden en familie zat er helaas niet in. Een overnachting voor twee in een hotel gelukkig wel! Ik boekte een luxe suite in Hotel Groot Warnsborn en genoot van heerlijke luxe en een prachtige omgeving.

2. B&B ForRest: Bed & Breakfast in het bos

B&B ForRest is prachtig gelegen tussen Harderwijk en Ermelo, een dorpje op de Veluwe, op zo’n 15 kilometer van Landgoed Staverden. De Bed and Breakfast heeft twee kamers die van alle gemakken zijn voorzien: een BOS kamer en een RUST kamer, beiden voorzien van hemeldouche, gashaard en een privéterras. Ideaal als je wil genieten van rust en natuur en de drukte van de stad achter je wil laten.

Horloseweg 11, 3853 MH Ermelo

*Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

3. Boutique Hotel Beekhuizen

Nieuw en bijzonder sfeervol is Boutique Hotel Beekhuizen, aan de rand van de Posbank in Velp. Het boetiekhotel telt 21 kamers en suites en is daarmee lekker kleinschalig en intiem. Dat past ook prima bij de ligging, verstopt in de bossen aan de voet van Nationaal Park  de Veluwezoom.

Boutique Hotel Beekhuizen, Beekhuizenseweg 70-72, 6881 AM Velp – *Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen >>

4. Buitenplaats Beekhuizen

We blijven in de buurt want tegenover Boutique Hotel Beekhuizen ligt Buitenplaats Beekhuizen. De perfecte accommodatie voor wie van glamping houdt. Op het terrein, middenin het bos, staan luxe safaritenten voor 4 tot 7 personen. Daarnaast zijn er luxe pods om in te slapen, een soort vrijstaande hotelkamers gemaakt van hout. Of slaap in een van de gloednieuwe Forest Cabins.

Buitenplaats Beekhuizen, Bovenallee 1 6881 AJ Velp – *Bekijk hier beschikbaarheid en prijzen >>

5. Natuurhuisje in Nunspeet: met sauna en jacuzzi

Wil je genieten van ruimte en privacy? Dit vrijstaande natuurhuisje in Nunspeet ligt op een privé erf in een besloten, omheinde tuin middenin het bos. Veel groener kan haast niet. Het huisje heeft twee slaapkamers, twee woonkamers en veel buitenruimte: er is een eigen terras met een vuurplaats. In de tuin is een jacuzzi en er staat een huisje met een sauna. Van half april tot half oktober kun je ook gebruik maken van een verwarmd zwembad.

*Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

Natuurhuisje in Nunspeet

Overnachten op de Veluwe: slaap in dit natuurhuisje in Nunspeet

6. SonneVallei op de Veluwe: vrijstaand koetshuis

Bed and Breakfast SonneVallei is gevestigd in een vrijstaand koetshuis in een kleine villawijk in Harderwijk, verscholen in een prachtige parktuin van bijna 4500 m2. Je hebt keuze uit twee comfortabel ingerichte kamers: BosVreugde of Hemelsgeluk, elk voorzien van tweepersoonsbed en schitterende privé badkamer.

Wil je op pad? Het Leuvenumse bos ligt om de hoek en er zijn diverse wandel- en fietsroutes in de buurt. Harderwijk en Ermelo liggen in de buurt wanneer je toch even het stadse wil bezoeken.

*Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

7. Natuurhuisje in Putten: Bed & Wellness

Op zoek naar rust en heerlijke wellness? Dan wil je naar deze Plek onder de bomen, een luxe vakantiehuisje in Putten! Naast een woonkamer, kitchenette en slaapkamer is hier een luxe badkamer met bubbelbad en ruime inloopdouche – inclusief uitzicht over weilanden en bossages. Daarnaast kun je gebruik maken van een sauna en zelfs hottub, geheel volgens de laatste wellness trends. Het natuurhuisje ligt aan de rand van de Veluwe; je wandelt zo het Speulder- en Sprielderbos in.

*Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

Natuurhuisje in Putten

8. Wikkelhouse Apeldoorn: duurzaam huisje van karton

Het Wikkelhouse in Apeldoorn is een huisje van karton (!). Gerecycled karton om precies te zijn, en het is gebruikt om vier duurzame tiny houses van te maken. De huisjes staan op het terrein van Stayokay Apeldoorn en kunnen elk 4 personen kwijt. Elk huisje heeft een eigen keukentje, douche en toilet. Stayokay Apeldoorn ligt in het bos dus je kunt direct op pad om de Veluwe verkennen.

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier >>

9. Boswachterswoning Beekhul: buitengewone bungalow

Huisje Beekhul is een voormalige boswachterswoning aan de rand van Landal Greenpark Coldenhove en is met recht uniek te noemen. De houten boswachterschalet stamt uit begin 20e eeuw en is te vinden in Eerbeek. Er zijn twee slaapkamers, elk geschikt voor twee personen (kinderbedjes helaas niet mogelijk). Je wordt omringd door de natuur en de kans is groot dat je hier wild ziet rondscharrelen.

Boswachterswoning Beekhul, Boshoffweg 6, Eerbeek

*Bekijk prijzen en beschikbaarheid hier >>

Overnachten in Landal Coldenhove in een 4-persoonschalet 4A

10. Europarcs Bad Hulckesteijn: Tiny House 4

In Nijkerk vind je het spiksplinternieuwe vakantiepark Bad Hulckesteijn. Dit recreatiepark ligt direct aan het prachtige water vlakbij het Veluwemeer op de Veluwe. In dit Tiny House geniet je van comfort en sfeer, zowel binnen als buiten. Op het park zijn een zwembad en wellnessruimte aanwezig, er is een restaurant voor lunch en diner en in de minimarkt koop je (vergeten) boodschappen en je dagelijkse krant.

Droompark Bad Hulckesteijn, Hulckesteijn 3, 3861 MZ Nijkerk

*Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid >>

Bijzonder overnachten op de Veluwe: bijzondere adresjes op de Veluwe

Lees ook deze artikelen over de Veluwe:

Wat zijn jouw favoriete plekjes om te overnachten op de Veluwe?

1 reactie
  1. Het ziet er allemaal echt heerlijk uit.. dit moeten mijn man en ik ook eens snel gaan plannen, thanks for sharing!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen