Winter Wonderland, Hyde Park, London

10 kerstmarkten in Groot-Brittannië die je wil bezoeken

De kerstmarkten van België en Duitsland mogen populair zijn, de Britten kunnen er ook wat van. Dit zijn 10 kerstmarkten in Groot-Brittannië die je wil bezoeken dit najaar, zodat je flink kunt inslaan voor de feestdagen.

10 kerstmarkten in Groot-Brittannië die je wil bezoeken

Nu de herfst is begonnen en ik de eerste chocoladepepernoten alweer op heb, kan er wat mij betreft ook weer over de aankomende kerstdagen worden gesproken. En daar horen kerstmarkten natuurlijk bij. De kerstmarkten in deze Britse steden wil je zeker bezoeken!

Kerstmarkt van Cardiff

De jaarlijkse kerstmarkt van Cardiff bevindt zich in het hart van het stadscentrum. Meer dan 190, voornamelijk Welshe exposanten verkopen hun kunst, handgemaakte producten en lekkernijen aan. Verken zeker de Victoriaanse galerijen en kijk uit naar Troutmark Books en Coffee Barker in de Castle Arcade en Hobo’s in de High Street Arcade.

Hoe kom je er? Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuiden. Je vliegt er in 1 uur en 20 minuten rechtstreeks vanaf Amsterdam naartoe.

Christmas in Cardiff, foto via British Tourist Authority // Kerstmarkten in Groot-Brittannie

Christmas in Cardiff, foto via British Tourist Authority

Kerstmarkten in Edinburgh

Als iemand weet hoe men iets moet vieren, dan zijn het de Schotten. Breng dus vooral een bezoek aan de hoofdstad van Schotland en dompel je onder in de feestelijkheden van Kerstmis.

Op St. Andrews Square vind je de Spiegeltent waar je kan kijken naar kerstshows, naast een Schotse markt, een prachtige cirkelvormige schaatsbaan en uiteraard diverse bars waar je terecht kunt voor een warm of koud drankje.

Kerstsfeer op St Andrew's Square, Edinburgh, Scotland

Kerstsfeer op St Andrew’s Square, Edinburgh (foto via Shutterstock)

Wandel ook naar de East Princes Street Gardens waar je een rondje kunt draaien met het Big Wheel en de Star Flyer. Of breng een bezoek aan Santa Land. Wie graag gaat shoppen, kan terecht op de traditionele European Market.

Hoe kom je er? Edinburgh ligt in het westen van Schotland, op 1,5 uur vliegen van Amsterdam.

Kerstmarkt van Lincoln

De kerstmarkt van Lincoln is te vinden in de middeleeuwse kathedraalwijk en op het sfeervolle burchtplein. Loop door de geplaveide straatjes van Steep Hill, waar leuke boetieks en cafés verrijzen en vervolg je weg naar de markt.

Ontdek meer dan 250 chalets in de historische straatjes vol live amusement en leef je uit op de openlucht-schaatsbaan. Vergeet niet de ‘fayre’ te bezoeken voor wat ouderwets kermisvermaak.

Hoe kom je er? Lincoln ligt in het hart van Engeland. Je bereikt de stad na ruim een uur rijden vanaf de ferry terminal in Hull of na een treinreis van 2 uur vanuit Londen.

 

Kerstmarkten in Londen

Londen heeft er niet slechts één, het barst er van de kerstmarkten en -braderieën in de aanloop naar de kerstdagen. Dit zijn slechts een paar van de winterse kerstfestivals en -markten die er vanaf deze maand te bezoeken zijn:

  • Christmas in Leicester Square (11 november 2016 t/m 8 januari 2017) – Deze traditionele kerstmarkt waar je je voorraad kerstversiering kunt aanvullen wordt afgewisseld met de Belgische spiegeltent, waar theatergroep La Soiree’s spetterende optredens belooft.
  • Winter Festival at Southbank Centre (11 november 2016 t/m 25 januari 2017) – Speciale kerstmarkt en kerstshows bij het Southbank Centre, om vast in de kerstsfeer te komen.
  • Tate Modern Christmas Market (19 november t/m 23 december 2016)
  • Greenwich Market at Christmas (23 november t/m 24 december 2016)
  • Christmas By The River bij London Bridge City (30 november 2016 – 3 januari 2017)

Winter Wonderland, Hyde Park, London

Foto door Christine Matthews (CC BY-SA 2.0)

Kerstmarkten in Manchester

Manchester is een eclectische stad vol eigenzinnige cafés, luxe restaurants, winkels en allerlei vormen van amusement. De organisatie van een kerstmarkt is hier verheven tot kunst. De bijna 350 chalets – verspreid over tien verschillende locaties – bieden een overvloed aan geschenken, snuisterijen en kerstversieringen. Ook culinaire stands ontbreken niet, genoeg mogelijkheden om je (zoete) trek te stillen dus.

Hoe kom je er? Manchester ligt in het noordwesten van Engeland. Je bereikt de stad via een rechtstreekse vlucht van ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Bezoek de kerstmarkt van Manchester

Foto via Shutterstock

Kerstmarkt in Winchester

Winchester, in lang vervlogen tijden de hoofdstad van Engeland, heeft een kerstmarkt die als een van de beste van Europa wordt beschouwd. Het succes ligt onder meer in de unieke locatie: de houten chalets die opgesteld staan op het historische plein rond de kathedraal, en de openluchtschaatsbaan. De exposanten worden nauwkeurig geselecteerd en de markt zelf is geïnspireerd op de traditionele Duitse kerstmarkten.

Hoe kom je er? Winchester ligt in het zuiden van Engeland. Je bereikt de stad na een treinreis van 1 uur vanuit Londen.

Heb jij al eens kerstmarkten in Groot-Brittannië bezocht?

6 reacties
  1. In Duitsland en België heb ik wel al eens vaker een kerstmarkt bezocht, maar in Groot-Brittanië ken ik eigenlijk alleen het Winterwonderland in Hyde Park, Londen. Die is leuk om eens gezien te hebben. De andere markten lijken me erg leuk, maar ik zou er niet speciaal voor de Noordzee oversteken. Ik heb altijd het idee dat als je er een gezien hebt, je ze allemaal hebt gezien.

  2. Vorig jaar in Londen was Winterwonderland in Hyde Park net geopend. We hebben onze ogen uitgekeken: echt een gigantische kermis in wintersfeer! Alleen zijn we allebei niet zo’n kermisfan en hadden we wat meer op een soort kerstmarkt gehoopt, maar het was toch wel een heerlijk winters sfeertje!

    Verder ben ik niet zo’n Engelandfan, maar die in Edinburgh lijkt me wel echt heel gaaf! Vind Edinburgh sowieso een prachtige stad dus dan zal een kerstmarkt wel extra mooi uitkomen!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen