Op Sardinie vind je prachtige stranden en azuurblauwe zee (©guenterguni)

BUCKETLIST: 10 eilanden die je moet bezoeken

Dromen van prachtige eilanden met parelwitte stranden, diepblauwe baaien, omringd door rotsen en tropische palmen… we dromen er allemaal weleens van. 10 eilanden die je ooit eens zou moeten bezoeken.

10 eilanden die je wil bezoeken

Zeker nu het buiten koud, wit en nog eens koud is, zal de gedachte aan een tropisch (of minder tropisch) eiland vast weleens door je hoofd spoken. 10 eilanden die je ooit eens zou moeten bezoeken, mocht je daar de kans voor krijgen. Ze staan in elk geval op mijn inmiddels bijna oneindige bucketlist.

De mooiste eilanden voor je bucketlist

1. Bali

Groene rijstterrassen, betoverende tempels en ceremonies, lange witte stranden en surfen tot je een ons weegt. Bali biedt het allemaal. Dit bekendste eiland van Indonesië is een populaire bestemming onder reizigers. Er zijn toeristische trekpleisters waar je kunt feesten of juist heerlijk kunt ontspannen. Ook de natuur is hier prachtig: van groene bossen tot uitgestrekte rijstvelden.

Eilanden voor je bucket list: Bali, Indonesie

2. IJsland

De meest noordelijke hoofdstad van de wereld staat bekend als een hip dorp, met zo’n 180.000 inwoners. Ik ben vooral benieuwd naar de prachtige IJslandse natuur, de warmwaterbronnen van de IJslandse Lagoons en het indrukwekkende noorderlicht.

10 eilanden voor je bucketlist: Blue Lagoon op IJsland

3. Bora Bora

Het klinkt bijna als een eiland in een stripboek maar Bora Bora bestaat echt. Diepblauw helder water, prachtige stranden en palmbomen waar je kijkt. En als je onderstaande foto’s ziet, wil je er toch direct heen?

Mijn ultieme bucketlist: wat wil ik ooit nog zien en doen?

10 eilanden voor je bucketlist: Bora Bora

10 eilanden voor je bucketlist

4. Sardinië

Ik hou van Italië. Toch kwam ik nog nooit op een van haar eilanden. Sardinië staat voor ruige landschappen, gemoedelijke middeleeuwse dorpjes als Cagliari, authentieke cuisine en eigen Italiaanse culturen. Genoeg redenen voor een vakantie op Sardinië dus!

Castelsardo in Sardinie

5. Sicilië, Italië

Ook Sicilie staat nog op mijn bucketlist, vanwege zo’n beetje dezelfde redenen als ik hierboven al noemde.

Sardinië of Sicilië, welke van de twee zou jij bezoeken?

Cefalu, Sicily, Italie

Sardinië (boven) en Sicilië (onder) staan op mijn bucket list! Foto’s via Shutterstock.

Toch liever naar Griekenland? Dit zijn de mooiste eilanden van de Cycladen

6. Fiji Eilanden

Deze tropische archipel staat op menig droomreis-lijstje en ook op de mijne. Lange stranden, prachtige landschappen en vriendelijke mensen. Lonely Planet laat je in deze prachtige video kennis maken en direct verliefd worden:

7. Galapagos Eilanden

Beroemdste bezoeker Charles Darwin reed hier op de inmiddels beroemde Galápagos schildpadden (hij at ze zelfs), wat inmiddels ondenkbaar is. De Galapagos eilanden zijn inmiddels een van de laatste nauwelijks door mensen aangetaste plekken op aarde. Misschien reden om er juist niet heen te gaan, maar dromen kan altijd toch?

10 eilanden voor je bucketlist: Galapagos Sea Lion Beach

Foto door Max Ruckman ((CC BY-NC-ND 2.0))

8. Hawaii

De Hawaii-eilanden klinken als een paradijs en mogen dan ook niet ontbreken op je lijstje. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong: de vulkanen Kilauea en Mauna Loa op het grootste eiland Hawaï zijn nog steeds zeer actief en een bijzondere trekpleister voor toeristen.

10 eilanden voor je bucketlist

9. Nieuw-Zeeland

Een enorm eiland dat in z’n volledigheid op je bucketlist mag: Nieuw-Zeeland is wat mij betreft een van de mooiste landen ter wereld! Het land heeft alles, van prachtige stranden tot hoge bergen, uitgestrekte vlaktes en regenachtige wouden. Een aanrader.

Lake Tekapo, Canterbury, South Island

10 eilanden voor je bucketlist: Nieuw-Zeeland mag niet ontbreken!

10. Tasmanië

Hoog op mijn verlanglijstje en nog steeds jammer dat ik er tijdens mijn trip Down Under niet heen ben gevlogen: Tasmanië.

10 eilanden voor je bucketlist

Bay of Fires-15” by Diego Delso. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons

Welke van deze 10 eilanden staan op jouw bucketlist?

2 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen