Reistip: Haal meer uit je vakantiedagen met de vakantieplanner

Wij Nederlanders zijn een reislustig volk. De meesten van ons werken echter ‘gewoon’ voor een baas en zijn daardoor gebonden aan gemiddeld 25 vakantiedagen per jaar. Toch kun je met een beetje slim plannen meer uit je vakantiedagen halen dan je denkt!

Haal meer uit je vakantiedagen met de vakantieplanner

Nee, geen #spon maar een handige reistip van één van mijn favoriete reiszoekmachines die ik graag met je wil delen! Voor Nederlanders die vaker op reis willen, maar tegen de limiet van hun vakantiedagen oplopen, heeft Skyscanner namelijk een handige tool bedacht.

Dat Nederlanders er graag op uittrekken, is algemeen bekend. Werknemers die meer vrije dagen zouden krijgen van hun werkgever, zeggen dat ze met deze extra dagen ook vaker op reis zouden gaan (64%). Dat blijkt uit recent onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner*. De meeste ondervraagden verwachten dit jaar één (23%), twee keer (38%) of zelfs drie keer (36%) met vakantie gaan.

*online poll in maart 2017 onder 518 Nederlanders

Haal meer uit je vakantiedagen met de vakantieplanner

Slim omgaan met feest- en vakantiedagen

Als er in een maand veel vrije dagen vallen, dan kun je op een slimme manier een langere vakantie plannen zonder dat je daar veel van de kostbare vrije dagen voor hoeft in te leveren. Want ook al krijg je niet meer vrije dagen van je werkgever, door slim te plannen rondom onze nationale vrije dagen kun je méér vakantietijd creëren.

Een overzicht van feestdagen in Nederland dit jaar:

  • Vrijdag 14 april 2017: Goede Vrijdag
  • Zondag 16 april 2017: 1e Paasdag
  • Maandag 17 april 2017: 2e Paasdag
  • Donderdag 27 april 2017: Koningsdag
  • Donderdag 25 mei 2017: Hemelvaartsdag
  • Zondag 4 juni 2017: 1e Pinksterdag
  • Maandag 5 juni 2017: 2e Pinksterdag
  • Maandag 25 december 2017: 1e Kerstdag
  • Dinsdag 26 december 2017: 2e Kerstdag

Twee ervan vallen weliswaar op zondag maar lang leve onze Nederlandse gewoonte om naast een eerste feestdag óók een tweede feestdag te hebben! Een lang weekendje weg plannen rondom deze feestdagen, hoeft je dus nauwelijks tot geen vakantiedagen te kosten. Om je rekenwerk te besparen, creëerde Skyscanner de vakantieplanner.

Hoe werkt de vakantieplanner?

De vakantieplanner van Skyscanner geeft door middel van groene bolletjes in een kalender aan wanneer de nationale vrije dagen vallen. Met blauwe bolletjes selecteer je de gewenste reisperiode.

Reistip: Zo werkt de Skyscanner vakantieplanner

Stel: je wilt rond de meivakantie gedurende twee weken op vakantie. Je selecteert de data van zaterdag 15 april t/m zaterdag 29 april. De vakantieplanner rekent dan voor je uit hoeveel vrije dagen je daarvoor nodig hebt** en toont gelijk een aantal mogelijkheden qua reisbestemmingen.

**uitgaande van een 5-daagse werkweek

Je kunt dan 16 dagen met vakantie, terwijl je maar 8 of 9 vrije dagen hoeft op te nemen, (afhankelijk van het feit of je van een werkgever een vrije dag krijgt op Goede Vrijdag). Door je vakantie om Tweede Paasdag en Koningsdag heen te boeken, kun je langer weg zonder veel vakantiedagen in te leveren. Slim met vakantiedagen omgaan loont dus behoorlijk!

Beste moment om je ticket te boeken

Naast slim omgaan met je vakantiedagen, is het natuurlijk ook fijn zijn om zo voordelig mogelijk op vakantie te gaan. Een voordelig ticket boeken is afhankelijk van een aantal factoren. De maand waarin je vliegt, is een belangrijke factor, maar ook de periode waarin je boekt.

Zo blijk je gemiddeld 8 weken voor vertrek de beste prijs voor een ticket krijgt. Ook kan het vliegveld waarvan je vertrekt invloed hebben op de prijs. Het kan dan ook zeker interessant zijn om eens te kijken naar een andere luchthaven van vertrek, bijvoorbeeld vanuit België of Duitsland. Verder zijn er natuurlijk steden die meerdere vliegvelden hebben; bekijk de prijsverschillen daartussen ook eens.

Meer reistips en reisinspiratie nodig?

eacties

  1. Wat een handige tips. Vooral die van 8 weken voor vertrek. Wij zijn standaard te laat met boeken en dan is het lastig om nog iets leuks voor een leuk prijsje te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: