Romantiek ten top in Lille

Stedentrip in december: Sfeervolle bestemmingen in december

Het is inmiddels alweer bijna december en dat betekent dat de feestdagen bijna voor de deur staan. Wil jij er voor het eind van het jaar nog even tussenuit? Dit zijn de meest sfeervolle bestemmingen voor een stedentrip in december!

Sfeervolle bestemmingen voor een stedentrip in december

De laatste maand van het jaar staat vaak in het teken van de aankomende feestdagen. De donkere dagen voor kerst kun je prima gebruiken voor een stedentrip! Want wat is er nu leuker dan vast sfeer opsnuiven op een gezellige kerstmarkt en je kerstinkopen doen in een toffe stad?

Leukste citytrips in december

Zoek jij nog een sfeervolle bestemming voor een tripje aan het eind van het jaar? Deze grote steden zijn favoriet bij citytrippers die graag hun persoonlijke tips met je delen!

Berlijn, Duitsland

December is bij uitstek de maand van de kerstmarkten, iets waar onze Oosterburen bekend om staan. Berlijn heeft tientallen kerstmarkten waar je in december vast in de sfeer kunt komen voor de feestdagen.

Reisblogger Saskia: “Berlijn is een favoriete bestemming vanwege de Duitse kerstmarkten waarvan een deel er ook nog na kerst staat. Extra lang kerstsfeer dus! Ik vind het fijn dat je er met de trein heen kan en er is in de stad zelf zoveel te zien en te doen, daardoor ben ik er nooit uitgekeken.

Stedentrip in december: Kerstmarkt in Berlijn

Loop langs verlichte kraampjes op de kerstmarkt, proef lokale specialiteiten en vergeet niet een glaasje glühwein te drinken om weer op te warmen. Meer kerstmarkten in Duitsland vind je in dit artikel!

Reis naar Berlijn met NS International

Op stedentrip of voor zaken naar Berlijn? Met Intercity Berlijn reis je vanaf Amsterdam Centraal rechtstreeks naar de Duitse hoofdstad, waar je uitstapt op Berlin Hauptbahnhof.

Düsseldorf, Duitsland

Düsseldorf is het hele jaar door een populaire bestemming voor een stedentrip. Of je nu gaat voor de jaarlijkse kerstmarkten, de Duitse bierbrouwerijen, lokale musea of om uitgebreid te winkelen, er is meer dan genoeg te doen in Düsseldorf.

Dit jaar worden er weer voorbereidingen getroffen om de jaarlijkse kerstmarkten in Dusseldorf in de binnenstad te laten verijzen. Vanaf 18 november zullen er 8 kerstmarkten verspreid door de Altstadt te vinden zijn.

Stedentrip in december: Kerstmarkten in Dusseldorf

Stedentrip in december: Brugge en Gent, België

Persoonlijk vind ik veel steden bij onze Zuiderburen uitblinken in sfeer en gezelligheid. Brugge en Gent zijn twee van mijn favorieten als het aankomt op eindejaars-gezelligheid in België.

In Brugge wordt de binnenstad vanaf eind november omgetoverd tot wintermarkt, inclusief ijspiste. Ook in Gent wordt de stad in de aanloop naar de feestdagen steeds gezelliger: winter in Gent betekent kerstmarkten, Gentse winterfeesten en winterse pop-up bars! En vergeet sowieso de restaurants in Gent niet.

Stedentrip in december: De Grote Markt in Brugge is UNESCO erfgoed

De Grote Markt in Brugge in kerstsferen (Foto door Felix Catana, via Shutterstock)

Lille, Frankrijk

Het Franse Lille hult zich in december in haar feestgewaad om je zo in een sprookjesachtige sfeer te verwelkomen. Er is een kerstmarkt met ruim 80 kraampjes waar je meer dan genoeg leuke cadeau-ideeën vind, van miniaturen tot kerstversiering en feestartikelen.

Voor de culinaire breaks vind je er streekspecialiteiten en ambachtelijke producten uit binnen- en buitenland. Nagenieten doe je uiteraard met een heerlijk Frans wijntje, of twee.

Met de trein naar Lille: boek je ticket bij NS International.

Romantiek ten top in Lille

Romantiek in Lille (Foto via Unsplash)

Londen, Engeland

Londen is wat mij betreft altijd een goede bestemming voor een stedentrip, in welk seizoen je er ook komst. Tegen het eind van het jaar heeft het wel een extra sfeervol tintje.

Ook Janine – reisblogger op Cities ‘n Stories – is fan van Londen in de winter: “Begin december hangt de stad al vol met kerstdecoratie en dit geeft de stad zo’n leuke sfeer!

Lees meer over Londen >>

Winter Wonderland in Hyde Park in London

Proef de kerstsfeer tijdens Winter Wonderland in Londen

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s Christmas time, according to London’s festive Oxford Street

Een bericht gedeeld door N A T A S J A – WAT ZIJ ZEGT (@natasjadb) op

Napels, Italië

Italië-expert Saskia van Ciao Tutti tipt Italiaanse havenstad Napels voor een stedentrip in december. Waarom Napels?

quoteVanwege de vele kerststallen met naast de bekende figuren ook popsterren, politici en pizzabakkers, heel veel speciale gebakjes en koekjes voor kerst en stapels panettones, een megakerstboom en veel sfeervolle versiering. Met daguitstap naar Salerno voor Luci d’Artista!

Napoli è Natale dus, op naar Italië voor het eind van het jaar!

Luci d’Artista in Salerno (via Unsplash)

Het beroemde lichtjesfestival Luci d’Artista in Salerno wil je ook zeker eens bezoeken! (foto via Unsplash) Meer tips voor een stedentrip naar Napels lees je hier >>

New York City, Verenigde Staten

New York in december bezoeken is koud én bijna sprookjesachtig, want de hele stad staat in het teken van feestelijkheden in december. Hotels, restaurants en winkels gaan allemaal voor de mooiste kerstversiering en er zijn tal van leuke eindejaarsdeals en activiteiten.

Schaatsen bij Rockefeller Center, je vergapen aan de etalages bij Macy’s… Beleef de kerstmagie van New York; de sfeer daar is fantastisch rondom kerst, aldus Kimberly. Ik kan het alleen maar beamen, als ik mijn eigen ervaringen tijdens een ijskoud bezoek in november herinner!

Op stedentrip naar New York City? Check mijn handige New York City Guide!

Winter in New York City

Winter in New York City

Valletta, Malta

Liever naar een warmere bestemming in december? Tikva tipt Valletta in Malta, waar je lekker in je T-shirt en op slippers tussen de uitbundige kerstversiering loopt. Weer eens wat anders dan dik ingepakt wandelen over een kerstmarkt!

Malta is sowieso een goede bestemming voor winterzon-liefhebbers en vakantiegangers die cultuur en wandelen graag combineren. Laat je inspireren voor een zonvakantie in Malta

Sfeervol Valletta in Malta (foto via Unsplash)

Sfeervol Valletta in Malta (via Unsplash)

Genoeg mogelijkheden voor een leuke trip voor het eind van het jaar dus. Of je nu wil kerstshoppen, jezelf culinair wil laten verwennen of nog wat zon en warmte wil meepakken voor de winter, er zijn legio opties voor een toffe stedentrip in december.

Meer reisinspiratie nodig voor een stedentrip deze herfst of winter?

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor je vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Maak jij nog een stedentrip in december? Waar ga jij het liefst heen?

3 reacties
  1. Dit jaar niet, maar vorig jaar was ik in december in Ibiza-stad en andere jaren was ik in december in Las Palmas, Istanbul en Dubrovnik (Oud & Nieuw). Allemaal mooi!

  2. Leuk!! Londen is bij mij favoriet in de kerstperiode! Parijs staat ook nog wel op mijn lijstje om een keer in de kerstperiode te bezoeken. En voor volgend jaar november staat New York op de planning, enorm veel zin in!!

  3. Zulke leuke city’s omgeving gaan bezoeken voor de leukste x-mas markten…

    Een fijne dag ?

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen