Stedentrip Parijs

Stedentrip in april: hier wil je op citytrip in april

Wil jij er in april even lekker tussenuit? Het voorjaar is vaak een fijne tijd voor een korte break. Deze Europese bestemmingen voor een stedentrip in april zijn de moeite waard!

Stedentrip in april: waar moet je heen?

April staat hoog op mijn lijstje wanneer het gaat om de ideale tijd voor een stedentrip. De prijzen zijn in deze periode nog aantrekkelijk en de drukte in de steden valt reuze mee. Wat zijn nu de beste steden voor een citytrip in het voorjaar? In april begint een groot deel van Europa eindelijk weer wat warmer te worden.

Zoek je nog wat inspiratie voor een leuke bestemming om een citytrip in april te maken? Lees gauw door voor mijn tips, zowel binnen als buiten Europa!

Athene, Griekenland

Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden is het in april al goed toeven in Griekenland. Bezoek het vaste land en ga op stedentrip naar Athene of ontspan lekker in een kustplaatsje op een van de vele eilanden mocht je liever een weekend buiten een stad doorbrengen.

Stedentrip Athene in het voorjaar (foto via Unsplash)
Stedentrips.nl naar Athene

Stedentrip Athene in het voorjaar gaat bijna altijd samen met lekker weer

Parijs, Frankrijk

Parijs in de lente is altijd een goed idee. De stad wordt langzaam warmer én groener: je ziet bomen in bloei staan waar je maar kijkt en dat levert geheid prachtige plaatjes op. Bezoek vooral de Jardin du Luxembourg, aan de oevers van de Seine, en de Tuileries, vlakbij het Louvre.

In het tweede weekend van de maand staat de marathon van Parijs op het programma en tal van musea openen in deze maand hun nieuwe voorstellingen.

Meer weten wat er in april te doen is in Parijs >>

Stedentrips.nl naar Parijs

Maar een stedentrip Paris dit voorjaarStedentrip in april: waar moet je heen? Parijs is altijd een goed idee!

“Paris is always a good idea” zei Audrey Hepburn al eens (onderste foto via Shutterstock)

Basel, Zwitserland

Met de lentezon komen ook de buvettes langs de Rijn in het Zwitserse Basel weer tevoorschijn. Deze openluchtcafés zijn de ideale plek om de lente in te luiden. Basel is daarnaast een leuke stad voor een stedentrip: niet goedkoop, wel afwisselend en levendig. De stad ligt op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. Er zijn veel musea en galerijen en genoeg restaurants en cafés voor elke smaak.

Buiten eten & drinken bij een van de buvettes

Lissabon, Portugal

Je hebt kans op regen in Portugal maar zeker in het midden en zuiden van het land kunnen de temperaturen al bijzonder aangenaam zijn in april! Bezoek Lissabon, waar je je zeker een paar dagen kunt vermaken met mooie musea, smakelijke restaurants en populaire wijken als Bairro Alto en Belém, waar meer dan genoeg te zien is.

4x Waarom Lissabon als stedentrip-bestemming op mijn verlanglijstje staat

Foto Porto via Shutterstock

Stedentrips naar België

België is een fijne bestemming voor een stedentrip, want relatief dichtbij en goed bereikbaar met de auto en trein. Ik bezocht inmiddels al flink wat steden in België en word nog altijd enthousiast van een citytrip naar onze Zuiderburen.

Gent, België

Gent is een van mijn favoriete steden in België. Hier kun je terecht voor historische gebouwen en godsdienstige kunst, maar ook hippe street art.

Leer meer over Gent:

Bezoek GentDoen in Gent: volg de Concrete Canvas Tour, Street Art Gent

Ontdek street art met de Concrete Canvas Tour in Gent

Leuven, België

Nog een Belgische bestemming voor een leuke stedentrip in april: bourgondische studentenstad Leuven is een fijne mix van cultuur, cuisine, geschiedenis en moderne wetenschap. Er wordt flink vernieuwd in de stad de afgelopen jaren en er valt genoeg te ontdekken.

15x Wat te doen in Leuven (een Leuven city guide)

Wat te doen in Leuven

Bekijk Leuven ook vooral van bovenaf

Antwerpen, België

Om dit Belgische trio af te sluiten, mag Antwerpen niet ontbreken. Deze fijne stad blijft favoriet als stedentrip-bestemming en is zeker in het voorjaar de moeite waard. Er vinden allerlei activiteiten plaats. Zoals het Antwerp Spring Festival (15 t/m 21 april 2024) , een muzikaal festival voor liefhebbers van klassieke muziek met een verrassende twist.

Meer lezen over Antwerpen:

Vanaf het panoramadak van het MAS heb je een prachtig uitzicht over Antwerpen, gratis en voor niets

Stedentrips naar Italië

Persoonlijk ga ik het hele jaar door graag naar Italië maar in april vind je hier al heerlijk weer en kun je in het hele land al aardig droog vakantie vieren. Bezoek het Toscaanse hart van het land waar steden als Florence, Sienna en Lucca prima bestemmingen voor een stedentrip zijn.

Of reis zuidelijker en maak een roadtrip door Puglia, in de hak van de Italiaanse laars, waar je tal van historische stadjes kunt verkennen. Plaatsen als Gallipoli, Ostuni en Martina Franca zijn stuk voor stuk de moeite waard.

10 redenen om Puglia als volgende reisbestemming te kiezen: altijd ijs

Altijd een goed idee: ijs eten in Italië ©watzijzegt.com

Milaan: modestad

Modestad Milaan is een prima bestemming in maart en wil je niet missen als je een fashion-fanatic bent. Hier hebben beroemde ontwerpers als Armani, Versace en Dolce & Gabbana hun modehuizen staan en wordt elk jaar de Milan Fashion Week georganiseerd.

Ook vind je hier nog tal van bezienswaardigheden, musea, en het klooster Santa Maria delle Grazie, waar da Vinci’s beroemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal zich bevindt.

Bezoek Milaan in het voorjaar (foto via Unsplash)

Stedentrip Rome: romantisch openluchtmuseum

Een reisje naar Rome in april ligt binnen handbereik: binnen 2,5 uur vliegen ben je in Italië, waar je je winterdip vervolgens kunt bestrijden met Italiaanse pizza en pasta. Wie wil dat nu niet?

Lekker struinen langs de Romeinse historie en kunst – Rome is een groot openluchtmuseum dat je in de lentezon kunt ontdekken. Hou er wel rekening mee dat Rome tegenwoordig bijna altijd druk is, dus ook in het voorjaar.

Wat te doen in Rome: tips en bezienswaardigheden in Rome

Stedentrips naar Spanje dit voorjaar

Sevilla, Spanje

Sevilla kan ‘s zomers te heet zijn, in het voorjaar is het er eigenlijk altijd zonnig en aangenaam. De temperaturen stijgen dan tot meer dan 20°C. Heerlijk weer om uitgebreid door de stad te slenteren en te genieten van het Spaanse goede leven.

Citytrip Sevilla - Wat zij zegt

València, Spanje

Ook Valencia is een mooie bestemming in het voorjaar. Dankzij de ligging aan de oostkust en het mediterraan klimaat is het vaak aangenaam vertoeven (al zijn er in de herfst soms overstromingen wanneer de rivier de Turia teveel water opvangt uit het binnenland). Er zijn veel bezienswaardigheden in Valencia en zowel binnen als buiten genoeg dingen te doen.

Ciudad de las Artes y las Ciencias, oftewel de Stad van de Kunst en de Wetenschap, is een van Valencia's meest toonaangevende bezienswaardigheden

Ciudad de las Artes y las Ciencias – ofwel de Stad van de Kunsten en de Wetenschap – is bijzondere bezienswaardigheid in Valencia (foto via Unsplash)

Meer zin in een stedentrip met sneeuw en wintersport?

Les Deux Alpes, Frankrijk

In veel skigebieden worden de pistes papperig of gaan de deuren dicht in paril. In het Franse Les Deux Alpes heb je daar niet zo snel last van! Het wintersportseizoen duurt hier tot eind april en er ligt zo’n 225 kilometer aan skipistes voor je klaar, inclusief zo’n 20 kilometer cross country routes.

Voor je vertrekt zeker weten dat er sneeuw ligt? Check de pistes zelf via de webcams!

Val Thorens, France

Op 2300 meter hoogte is Val Thorens het hoogste wintersportdorp van Europa. Het ligt ook nog eens in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld én het is ontzettend sneeuwzeker in april. Het skigebied van het aansluitende Trois Vallees sluit pas aan het einde van de eerste week van mei, dus in april kun je hier nog prima een last-minute skivakantie boeken!

Meer bestemmingen voor een last-minute (steden)trip in april

Buiten Europa zijn er tal van bestemmingen voor een toffe stedentrip met lekker weer. Wellicht niet je eerste keuze voor een stedentrip, toch wil je deze internationale bestemmingen in gedachten houden wanneer je een toffe stedentrip in april wil maken!

  • New York City is altijd een goed idee, zeker in het voorjaar wanneer het vaak aangenaam weer is. Lees ook mijn tips voor een lang weekend New York.
  • Willemstad op Curaçao is een heerlijke combinatie van stad en strand. Ontdek leuke hotspots of ga voor een paar dagen strand.
  • In Tokyo staat de kersenbloesem in bloei. Vooral eind maart en begin april schitteren hier duizenden kersenbomen met hun roze bladeren.

Lees ook deze artikelen voor meer leuke citytrip-ideeën

Wat is jouw favoriete bestemming voor een stedentrip in het voorjaar?

Ook zo’n fan van stedentrips? Sluit je dan vooral aan bij de Citytrippers groep op Facebook! Hier vind je de beste reistips & inspiratie voor de leukste stedentrips van reisbloggers en mede-stedentrippers!

4 reacties
  1. Aaahhh het kriebelt enorm haha! Japan zou ik echt wel in het voorjaar willen bezoeken, maar dat zit er voor dit jaar niet meer in haha. Ik ga eens naar die FB-groep kijken! Die kende ik nog niet

  2. Ik wil ook heel graag naar Puglia.. lijkt mij zo mooi daar! ik ben ook verliefd op dit land. Ik ben er nu ruim 9 keer geweest en de mensen zijn daar zo lief en enthousiast! Het eten, de make-up, alles is daar zoveel mooier en lekkerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen