The world according to me #64 Too hot to handle

The world according to me #64 Too hot to handle

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me deze maand bezig hield?

The world according to me #64 Too hot to handle

Als je vraagt wat Hollanders definieert, krijg je zonder twijfel een paar standaard-antwoorden. Kaas en bitterballen, fietsen, verjaardagen in een kringetje, altijd de gordijnen open en klagen, het liefst over het weer. Het is te koud, te nat… en nu, te warm!

Want ja, ik ben dus zo’n typische Hollander die weliswaar blij is met zonnige dagen maar deze tropische temperaturen niet zo goed kan handelen. En jammer voor mij, dat blijft de komende week – of zelfs weken – ook nog wel even zo. Zomers warm en dus too hot to handle!

The world according to me #64 Too hot to handle

Ook heel Hollands: het Nationale Hitteplan dat deze week van kracht zal zijn, met daarin tips als dat je toch echt genoeg water moet drinken en moet proberen je huis koel te houden. Fijn dat de overheid het zo goed met ons voor heeft en er vanuit gaat dat we wel wat advies kunnen gebruiken om deze on-Hollandse temperaturen te overleven… Ik weet niet, persoonlijk zou ik meer hebben aan een verschafte airco of andere hypotheekregels.

“Zat voordat het plan bestond iedereen nog met dikke winterjassen bij 33 graden warme chocolademelk te drinken, tegenwoordig zie je dat amper meer.”

Hardop lachen om deze hilarische column over het Hitteplan!

Gelukkig leveren deze zonnige zomerdagen me – naast lamlendige dagen en slapeloze nachten, een brein als een gesmolten kaa(r)s en hoofdpijn – ook fijne momenten op. Even uitwaaien op de dijk tijdens een wandeling. Spontane terrasavonden met koude wijntjes en planken vol lekker eten. Een balkon vol nieuwe plantjes die de zon en mijn allesbehalve groene vingers hopelijk zullen overleven. En lang leve de airco op kantoor!

Kom jij deze tropische dagen een beetje door?

Over Nieuw-Zeeland en andere bestemmingen

Het is vandaag trouwens exact een jaar geleden dat ik samen met mijn zusje in het vliegtuig stapte voor onze droomreis naar Nieuw-Zeeland. Dat land heb ik sindsdien in mijn hart gesloten (en inmiddels ook op mijn lijf vereeuwigd) en er zijn nog steeds verhalen die wachten om de weg vanuit mijn hoofd naar het scherm te vinden.

Lees ook: Rondreis door Nieuw-Zeeland: in 3 weken van Auckland naar Christchurch

Ook mijn recente trip naar Hannover zit nog in m’n hoofd, daarover kun je binnenkort ook meer lezen. En hoewel ik mijn reiskalender bewust vrij leeg hou, staat er volgende maand een bijzondere bestemming op de agenda waarvoor ik graag een uitzondering maak.

Dan reis ik – samen met een Finse vriendin die al jaren in Nederland woont – namelijk af naar Fins Lapland! Ik kijk nu al uit naar mijn meest noordelijke reis ooit, wat minder naar de beruchte Finse muggen misschien.

Ben jij al eens in Lapland geweest?

Hoe breng jij deze tropische zomerdagen door?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen & on the road stories.

6 reacties
  1. Ik zie nu pas dat je mijn artikel in je post hebt verwerkt. Wat lief, thanks!! En wat tof dat je naar Lapland gaat, ben super benieuwd naar je ervaringen.

  2. Oeh, Lapland staat nog op mijn verlanglijstje. Finland sowieso. Het noorden Noorwegen en Zweden ben ik vaker geweest dat is zo heerlijk rustig en uitgestrekt!

    1. Haha, vooral qua weer is het inderdaad niet snel goed! Maar vind het lastig om niet te klagen over deze hitte! :’)

  3. Fins Lapland, wat gaaf! Zolang ik gewoon ga werken vind ik het weer prima uit te houden, want na werktijd is het heerlijk (en een beetje afgekoeld). Helaas staat er een verhuizing op de planning deze week, en daar kijk ik iets minder naar uit.

    1. Oef, geen ideaal weer om te verhuizen! Ik ben ook blij met de airco op kantoor, beter uit te houden dan in mijn huis ?

      Succes met de verhuizing!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
8x Wat zij zegt over solo-reizen en handige reistips

Waarom alleen reizen eigenlijk heel tof is

Veel mensen vragen waarom alleen reizen nou zo bejubeld wordt en anderen zullen je vol enthousiasme kunnen vertellen waarom alleen reizen eigenlijk heel tof is. Ik behoor tot die laatste…