Heerlijk overnachten bij Fletcher Hotel Mooi Veluwe in Putten

Hotel Mooi Veluwe: genieten van comfort, wellness en natuur

Een paar dagen in alle rust genieten van comfort, wellness en prachtige natuur om je heen? Geen stadse drukte en het geluid van ronkende motoren ‘s ochtends en in plaats daarvan wakker worden van het geluid van tsjirpende vogels? Dat kan prima op de Veluwe!

Mooi Veluwe: genieten van comfort, wellness en natuur

Ik woon inmiddels al bijna twintig jaar in Gelderland en een van de mooiste dingen daarvan vind ik toch wel de nabijheid van natuur. Toch maak ik er veel te weinig gebruik van. Toen ik onlangs een paar dagen weg wilde, werd het idee van een stedentrip al snel ingeruild voor een paar dagen relaxen op de Veluwe.

De keuze viel op een hotel bij Putten, gelegen midden in de Veluwse bossen. Rustig, betaalbaar én comfortabel en ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Lange wandelingen door een uitgestorven bos in plaats van zij aan zij door een drukke winkelstraat. Na een paar roerige maanden door mijn verhuizing en een groot werkproject keek ik uit naar de rust van het bos.

Hotel in de Veluwse bossen

Hotel Mooi Veluwe wordt omringd door een van de oudste bossen van Nederland. Het Speulder- en Sprielderbos heeft ook wel de naam een van de mooiste bossen van ons land te zijn. Deze titel dankt het onder meer aan de ‘dansende bomen’: eeuwenoude eiken die zichzelf in bochten – en rond elkaar – hebben gewrongen.

Sommige delen van het bos krijgen nauwelijks daglicht. In andere delen lijken de bomen in de heiige nevel haast te dansen. Niet alleen fijn voor boswandelingen, het vormt ook een ideaal thuis voor herten, dassen en wilde zwijnen. Met een beetje geluk zie je die zelfs – net als ik – overdag door het bos rennen.

Solse Gat, Speulder- en Sprielderbos.JPG

Het Solse Gat in het Speulder- en Sprielderbos (foto door K.vliet (CC BY-SA 4.0))

Na je boswandeling puf je uit bij Restaurant Het Boshuis in Drie

Overnachten in Hotel Mooi Veluwe

4-sterren hotel Mooi Veluwe heeft zoals ik al schreef een heerlijke ligging op de Veluwe, omringd door bossen. We boekten een luxe tweepersoonskamer met fantastisch bed (hoe krijg ik mijn eigen boxspring net zo fijn thuis?!) en (gerenoveerde) badkamer. Niet heel hip of trendy, wel comfortabel en prima om er even helemaal tussenuit te zijn.

Zodra je voet buiten de deur zet, snuif je direct de verse boslucht op. Heerlijk, het doet me denken aan vroegere vakanties op de Veluwe.

Heerlijk overnachten bij Fletcher Hotel Mooi Veluwe in Putten

‘s Ochtends ontbijten van het smakelijke ontbijtbuffet is een van mijn favorieten tijdens een paar dagen weg. Een goede bodem om de dag mee te beginnen is belangrijk, zeker wanneer je een lange wandeling door het bos gaat maken! Je kunt er doordeweeks tussen 7 en 10 uur terecht, in het weekend tussen 7:30 – 10:30 uur. Toch fijn als je een beetje wil uitslapen.

Borrelen bij Fletcher Hotel Mooi Veluwe Borrelen bij Fletcher Hotel Mooi Veluwe

Ook ‘s avonds borrelen en dineren kan er prima. Lekker aan een tafeltje of lekker warm bij de open haard. Lang (na)tafelen hoort wat mij betreft ook steevast bij een paar dagen weg. Geen dagelijkse beslommeringen of een wekker die de volgende ochtend weer vroeg gaat. Een wijntje meer of minder maakt dus ook niet uit.

Wellness in Mooi Veluwe

Overdag genieten van de sauna kan al voor €7,50 per persoon (foto via Mooi Veluwe). Zo’n 10 kilometer verderop ligt het bekende Sauna Drôme.

In de buurt van Mooi Veluwe

Heb je toch genoeg van de natuur om je heen? Putten ligt op zo’n 10 minuten rijden. Iets verder weg vind je Amersfoort, Apeldoorn (beiden op zo’n 30 minuten afstand) en Harderwijk (20 minuten rijden). Zo kun je ook prima stad en natuur combineren tijdens een paar dagen weg.

Over Fletcher Hotel Mooi Veluwe

Hotel-Restaurant Mooi Veluwe, Garderenseweg 154 (3881 NC) Putten

Het hotel telt ruim 80 kamers, verdeeld over verschillende gebouwen. Wi-Fi en parkeren zijn gratis en je kunt fietsen & e-bikes huren om mee op pad te gaan. Vooraf las ik in hotel reviews dat (waarschijnlijk) de goedkopere kamers in het oudere gedeelte door minder comfortabel en gehorig zouden zijn. Persoonlijk heb ik hier tijdens mijn (doordeweekse) verblijf geen last van gehad.

Ook zin gekregen in een midweek of weekendje Mooi Veluwe? Je boekt al een luxe comfortkamer in Mooi Veluwe vanaf 37,50 per persoon per nacht.

Hoe kom jij het liefst tot rust? En zoek jij liever stad of natuur op?

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen