The world according to me 77 over de coronacrisis en thuisblijven

The world according to me 77 over coronacrisis en thuisblijven (+de leukste thuisblijf-tips)

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen maand lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik schreef en tegenkwam. Wat me de laatste tijd bezig hield? Hetzelfde wat de hele wereld in zijn greep houdt.

The world according to me #77

Zo schrijf je over steden die nog op je verlanglijstje staan en die sport-flow die je eindelijk hebt gevonden. En zo staat ineens de hele wereld zo goed als stil dankzij de coronacrisis.

Over de coronacrisis

Berichten over een onbekende griep in China waren begin van het jaar nog een ver-van-ons-bedshow. Fast-forward naar nu eind maart: horeca en sportscholen zijn gesloten, evenementen afgelast, winkels en supermarkten laten nog maar beperkt mensen winkelen en op bezoek bij familie en vrienden zit er voorlopig niet in. Net als naar kantoor om te werken.

In plaats daarvan werk ik alweer twee weken thuis en duurt misschien nog wel twee maanden voor ik mijn familie weer kan omhelzen. Naar de sportschool kan om te kickboksen. Borrelen aan de bar met vrienden. Of mijn collega’s weer face-to-face spreek in plaats van via virtuele vergaderingen.

The world according to me 77 over de coronacrisis en thuisblijven

Thuiswerken aan de keukentafel

En hoewel ik prima kan thuiswerken en me ook alleen daarop hoef te focussen (katten vereisen gelukkig geen thuisonderwijs) gaat me niet altijd even goed af. Zelfs mijn eigen thuiswerktips maken het vooruitzicht dat ik misschien wel tot eind mei, begin juni aan mijn eettafel werk niet per se leuk.

Slechte film

De afgelopen twee weken leken wel een slechte film waarin we ineens zelf de hoofdrol spelen. Een eindeloze stroom aan coronanieuws dat elk (social) media kanaal over heeft genomen. Talloze berichten over hamsteren bij supermarkten. Letterlijk afstand houden van iedereen die niet bij je gezin hoort en ‘blijf toch vooral binnen en ga mensenmassa’s uit de weg’ waarschuwingen. Familie die in een vitaal beroep werkt of juist binnen blijft. Bekenden in de horeca die ineens thuis zitten of hun zaak gesloten moeten houden. ZZP-ers die hun blogverkeer en inkomsten weg zien vallen.

Ook mijn blogverkeer is drastisch gedaald sinds half maart. Mijn blog is (gelukkig) niet mijn broodwinning, toch doet het best een beetje pijn om iets waar je jarenlang aan hebt gewerkt zo in te zien storten. Om zorgen om naasten, veroorzaakt leed en alle geraakte sectoren nog maar niet te spreken. Dat het over een tijdje allemaal weer aantrekt, kunnen we alleen maar hopen.

Thuiswerken en saamhorigheid

Er kan gelukkig een heleboel via online tools als Skype en Zoom, zelfs koffie drinken met 70+ collega’s tegelijk. En ik ben allang blij dat ik mijn werk überhaupt thuis kán doen en grotendeels gedaan krijg. Extra blij dat ik in oktober verhuisde naar een nieuw appartement. Kleine, voorheen vanzelfsprekende dingen, krijgen nu ook extra waarde.

2020-03-25 Magnolia in bloei - natas

Genieten van een enorme magnolia die fantastisch staat te bloeien ♥

Zoals het dagelijkse wandelingetje buiten, waar de natuur zich niks aantrekt van een lockdown en de lente volop is losgebarsten. Van videobellen met familie (inclusief mijn neefje die met zijn anderhalf jaar al precies weet waar hij moet kijken). Van de saamhorigheid van mensen, nu we met z’n allen niet meer zomaar bij elkaar langs kunnen gaan en toch contact blijven houden. Collega’s die een keer extra (video)bellen om te vragen hoe het met je gaat. Virtueel borrelen met collega’s en vriendinnen en online spelletjes spelen nu het niet meer samen aan de keukentafel kan.

Het geeft hoop en vertrouwen dat we er met z’n allen wel doorheen komen zo. Ook al gaat dat waarschijnlijk langer duren dan we fijn vinden…

Zoek jij nog leuke (lees)inspiratie om deze binnen-zit-weken beter door te komen? Leuke boeken om te lezen, podcasts om te luisteren of een nieuwe hobby? Dit zijn de leukste links die ik online vond:

Bingewatch-alert

Nu er veel meer tijd is om op de bank te hangen, slingerde ik geregeld Netflix aan de afgelopen weken. Naast dat ik eindelijk The Blacklist heb ontdekt (ja ja, spuit elf hier hoor), keek ik behoorlijk wat culinaire en crimi-series:

Wat kijk jij momenteel?

Heb jij nog leuke thuis-tips of artikelen die je wil delen? Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug wil zien op Wat zij zegt? Of heb je prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat hield jou bezig de afgelopen tijd? Kom jij deze lastige tijd een beetje door? Stay safe (en blijf binnen)!

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

2 reacties
 1. Blij dat we in het internettijdperk leven! Dat virtueel kontakt houden en een digitale knuffel tot de mogelijkheden behoren. Vervelen is een woord dat we niet kennen, maar we missen de IRL knuffels wél. Volhouden maar. Het komt een keertje goed! XX <3

 2. Zulke fijne tips om de tijd te vullen als men zich verveelt.
  Ik kijk eigenlijk geen films.
  Luister naar muziek, lees graag boeken, kijk tv quiz programma’s, woonstijlen progamma’s, de aankoop van een droomhuis etc….
  Dit laatste is om zelf ook ideeën te krijgen hoe men het eigen huis kan stylen….
  Leuke foto’s. Mooie woonkamer.

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen