Juli in beeld | 2020

Juli in beeld: welkom terug

Roerig maar rustig, zo waren de afgelopen maanden wel samen te vatten. Hoe fijn om er in juli juist weer eens op uit te gaan en dingen te doen en ontdekken. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s, mijn juli in beeld.

Maandoverzicht: juli in beeld

Sinds de zomer is begonnen, kunnen we gelukkig weer wat meer ondernemen – al houden we nog steeds zoveel mogelijk afstand en is elkaar om de nek vliegen er nog steeds niet bij. Juli bestond uit werken, klussen en ontdekken. Zo fijn na een paar maanden vooral weinig anders doen dan werken vanuit huis en amper mensen zien. Het was dan ook geen verkeerde maand en ik word blij als ik mijn foto’s terug kijk. Welkom terug!

Mijn juli in beeld

Welkom (terug) in… Barneveld

4 juli

Als ambassadeur van de campagne #WelkomteruginNL – bedoeld om bewustwording te creëren voor de toerisme- en recreatiemogelijkheden in Nederland – werd ik uitgenodigd om in eigen regio op avontuur te gaan. En dat betekende een dagje rondtoeren in Barneveld en omgeving! Super leuk, want hoewel ik inmiddels alweer een half leven in Gelderland woon, kwam ik daar geloof ik nog niet eerder.

Op pad in Barneveld en omgeving

Op een regenachtige zaterdagochtend starten we bij deze fotogenieke oranjerie op Landgoed Schaffelaar in Barneveld, waar we met koffie en veel ganzen op de achtergrond welkom worden geheten.

Restaurant De Oranjerie vind je op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, midden op de Veluwe.

Een prachtige locatie waar ik best nog eens een hapje en drankje wil doen. Want zeg nou zelf: dit ziet er toch fantastisch uit?!

Wat te doen in Barneveld: lunchen bij Gasterij ’t Hilletje in Kootwijk

Na een ochtendje toeren over de Veluwe schuiven we in pittoresk Kootwijk aan tafel voor een oer-Hollandse lunch in het pittoreske Kootwijkerbroek.

Juli in beeld: Barneveld

Lees hier meer over mijn ontdekkingen in Barneveld en omgeving >>

Het is oprecht leuk om eens in eigen regio rond te rijden en nieuwe plekjes te ontdekken. We nemen ons meteen voor dat vaker te gaan doen!

Donderdag

2020-07009 Kees op schoot

9 juli

Thuiswerken met deze op schoot. Handig of niet: Kees eist haar dagelijkse dosis knuffels wel op.

Dinsdag

Van wit naar Schorpioen blauw op de muur in 3, 2, 1…

Wanneer ik iets in mijn hoofd haal, wil ik het vaak het liefst meteen! Dus stap ik tijdens mijn lunchpauze in de auto, rij naar de kluswinkel en voilà, aan het eind van de dag prijkt eindelijk die donkere kleur die ik afgelopen najaar al wilde op de muur!

Terug naar Alphen aan den Rijn

Juli in beeld: weekendje Alphen aan den Rijn

Even een weekendje terug naar mijn oorspronkelijke woonplaats! Voor wie het niet weet: ik kom oorspronkelijk uit Alphen aan den Rijn. Half juli ben ik weer even terug én overnacht ik in een hotel. Een bijzondere ervaring want dat deed ik daar nog nooit.

Juli in beeld: weekendje Alphen aan den Rijn

We slapen in Hotel Avifauna. Dat betekent de volgende ochtend dus wakker worden met dit uitzicht en een ochtendwandeling door Vogelpark Avifauna! Ik herken eigenlijk niks van vroeger, dat maakt het jeugdsentiment er niet minder om.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

De grootse lol hebben we eigenlijk nog om het voeren van de kleurrijke lori’s die je bestoken zodra je de volière binnen loopt.

Maandag

Juli in beeld: maandag mood

We sluiten ons weekendje af met nog een laatste bezoekje aan Avifauna (inbegrepen bij je hotelovernachting, zo leuk). Ik moet nog steeds lachen om deze aap die een (maandag)ochtendhumeur lijkt te hebben.

Vrijdag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

24 juli

Wanneer je even de stad inloopt voor iets noodzakelijks en het uitverkoop blijkt te zijn… Fijn ook: een paar jaar geleden zou ik nooit een rok met zo’n ‘strakke’ pasvorm hebben gekocht. Nu denk ik: die heupen, buik en billen heb ik nu eenmaal en deze pasvorm staat eigenlijk stukken beter dan een vormeloze soepjurk!

Zaterdag

Op weg naar West-Friesland. Onderweg worden we getrakteerd op lange wegen, prachtige uitzichten en stevig noodweer. Scheelt weer een ritje naar de wasstraat, denk ik altijd maar.

Zondag

Juli in beeld: zondagmiddagborrel

26 juli

Ons eerste weekje vrij van deze zomer zit er helaas alweer op. Dat moeten we natuurlijk even afsluiten met een laatste witbiertje op een zonnig terras.

Juli in beeld: project gang schilderen

Nu er nog allerlei potten met verf staan, besluit ik in een opwelling aan ‘Project Gang’ te beginnen en wat restjes op te maken. Met deze kleurrijke creaties als resultaat. Het projectje is nog lang niet af maar ik ben er nu al blij mee!

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende tijd graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat was jouw hoogtepunt van juli?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en dagelijkse stories.

5 reacties
  1. Ha wat leuk, die nieuwe muren :) Mooie kleuren!
    En wat grappig dat je in Kootwijkerbroek was, mijn tante en oom wonen daar al mijn hele leven en het enige wat ik daarvan ken is hun straat haha!
    Die foto met de vogels is zo leuk :D

    1. Jaaaah dank je wel! Was even een klus met dat afplakken en die vlakken (en er moeten nog een paar muurtjes) maar zo blij met het resultaat!

  2. Wat leuk Avifauna. Dat was ook mijn kindertijd, ben in Leiderdorp opgegroeid. Zou het ook niet meer herkennen. Er was een grote speeltuin, maar verder….? Mijn hoogtepunt in Juli… nu het was erg mooi weer… er is veel gelezen…. en ik heb me voor een cursus ingeschreven. Maar verder…. eigenlijk niets speciaals. Wel waardeer ik het erg, dat we nog steeds rust hebben, maar meer mogen. Zo kan het voor mij door gaan. Vakanties… ja, die moeten even wachten. Is hier in eigen land (Zwitserland) genoeg te doen.

    1. Haha wat grappig! Ik herkende er ook niets van, en de speeltuin mochten we niet in omdat we geen tijdslot hadden gereserveerd :’) (iets met corona) Toch was het wel echt leuk om er weer eens te zijn! En die rust met iets meer vrijheid is inderdaad fijn! Een vakantie zit er voor ons deze zomer verder ook niet in en eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg. Genoeg te zien hier ‘thuis’. Geniet ervan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Over kerstvakantie en luie dagen

Over kerstvakantie en luie dagen

Ineens bedacht ik dat ik wel zin had in een weekje vrij zo voor de kerst. Ik was moe, had nog genoeg vakantiedagen over en zonder er verder over na…

December in beeld: fijne feestdagen

En toen was ook de laatste maand van het jaar alweer aangebroken én voorbij. Een maand vol feestelijkheden en fijne dagen. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s:…