November in beeld: feestelijk verjaren en vintage vibes

November in beeld: feestelijk verjaren en vintage vibes

Tijd vliegt en daarmee vliegen ook de maanden voorbij. Een persoonlijke terugblik op de afgelopen maand in foto’s: mijn november in beeld.

Maandoverzicht: November in beeld

Net als vorig jaar vliegen de maanden sneller voorbij dan soms fijn is. Waar blijft de tijd?! Na een maandje stilte op persoonlijk blogvlak is het nu tijd om toch nog een keer terug te blikken op november. De maand waarin ik jarig was en dit vierde met een diner en nacht buiten de deur in Deventer. Waarin ik ook eindelijk weer wat meer stappen probeerde te zetten (vrij letterlijk) maar ook behoorlijk moest wennen aan de grijze korte dagen.

Mijn november in beeld: feestelijk verjaren en vintages vibes

Het was op sommige vlakken een pittige maand en juist daarom goed om de leuke dingen nog eens te belichten. Ik blik nog een keer terug op afgelopen maand, dit was mijn november.

7 november

Ook dit jaar is groots vieren nog niet echt aan de orde. En eigenlijk was het vorig jaar ook best leuk om er een nachtje tussenuit te gaan met mijn verjaardag. Dit jaar valt de keuze op Deventer.

We slapen in Hotel FINCH dat ik al vaak voorbij zag komen op Instagram. Ik kreeg het vorig jaar al getipt maar toen viel de keuze op een hotel in de buurt van Arnhem. Nu was de keuze snel gemaakt. FINCH ligt in het centrum van Deventer en blijkt inderdaad net zo fotogeniek als verwacht.

Instant verjaardagsgevoel

Super leuk wanneer ik op de hotelkamer wordt verwelkomd met ballonnen en een platenspeler die uit zichzelf muziek begint te spelen zodra het licht aan gaat. Ballonnen en verjaardagskaartjes zorgen voor een instant verjaardagsgevoel (en ja, ik heb geschaterd van het lachen toen drie van de vier kaartjes hetzelfde bleken te zijn)!

Brink in Deventer

Na het inchecken wandelen we door het centrum van Deventer, waar de herfstkleuren zorgen voor mooie plaatjes.

Na wat rondwandelen door de stad is het tijd voor een ‘formidabele’ lunch, de voorzet voor een dagje culinair genieten.

Zondagavond in Deventer

‘s Avonds staat namelijk een diner op de planning bij The Lemon Tree. Dit restaurant laat zich inspireren door de Deense cuisine en gaat voor culinaire verrassingen, zonder menukaart.

Het wordt een smakelijke avond waarbij we maar liefst 8 gangen voor ons neus krijgen, van kleine amuses tot heerlijke gerechten waarin groentes, vis of juist vlees centraal staan.

Na 8 gangen nog net plek voor een laatste feestelijke cocktail in de bar van Hotel Finch. Cheers to life en het bereiken van een nieuw level!

De volgende ochtend is het tijd voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ik blijf echt dol op dit soort ontbijtbuffetjes, jij ook? Na het ontbijt checken we uit en rijden we nog even naar de andere kant van de rivier zodat ik nog wat mooie foto’s van Deventer kan schieten.

Een paar dagen later is het even gedaan met de pret: ik moet twee vullingen laten vervangen bij de tandarts. Ik kijk er vooraf enorm tegenop (eek, dat gedoe in m’n mond) en het gaat ook niet zo soepel als gehoopt. Een uur, drie spuiten met verdoving en een gevoelloze linkerkant van m’n gezicht later loop ik eindelijk weer naar buiten. Gelukkig staat dit niet elke maand op de agenda.

Ik werk nog steeds veel thuis en dat betekent ook dat deze dame regelmatig pontificaal op mijn bureau gaat zitten en voor mijn neus (en beeldscherm) langs blijft lopen. Ze is inmiddels een veel geziene gast in online teamvergaderingen.

Intussen heeft de andere dame onze nieuwe stoel geconfisqueerd en hebben ze er allebei ruimschoots meer tijd in doorgebracht dan wijzelf. Niet verrassend natuurlijk.

Hoewel de dagen duidelijk korter zijn en ik behoorlijk moet wennen aan de donkere ochtenden, was het nog vaak prachtig weer afgelopen maand. En dus maakte ik af en toe de nodige wandelingen en genoot van een koud zonnetje, de laatste herfstkleuren en lange schaduwen.

November in beeld: vintage vibes

Bij de kringloop vond ik deze fantastische retro typemachine. Misschien moet ik daar voortaan mijn verhalen maar op tikken… geen gedoe met dalende bezoekersaantallen, wel of niet verschijnen in zoekresultaten en andere blog-frustraties maar in plaats daarvan lekker offline in plaats van online… (insert thinking emoji here)

Bijna 10 jaar Wat zij zegt

Nee, ik stop niet met mijn blog maar na bijna 10 jaar werken aan Wat zij zegt vraag ik me de laatste tijd wel vaker af of alle tijd en energie die ik erin stop, nog wel opweegt tegen wat het me oplevert… Mijn blog is niet mijn werk en draait niet per se om cijfers of inkomsten, toch frustreert het wel dat alle inspanning maar weinig (of zelfs geen) groei op lijkt te leveren.

Toen vorig jaar de pandemie begon, kelderde mijn blogverkeer enorm. Logisch wanneer je vooral schrijft over stedentrips, vakanties en uit eten gaan. Maar inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en heb ik het niveau en de groei van begin 2020 nog steeds niet helemaal terug. En daar baal ik weleens van, want uiteindelijk wil ik wel content creëren die ook daadwerkelijk gezien en gelezen wordt.

Maar genoeg eindejaarsmijmeringen… Food for thought denk ik voor nu!

November in beeld 2021

Meer food…

Ik sluit de maand af met een vrijdagmiddagborrel bij een vriendin thuis en een verlaat verjaardagsetentje met vriendinnen op zaterdagavond. Dat kon nog nèt voor de nieuwe maatregelen weer ingingen en de horeca (en andere zaken) vanaf zondag weer om 17:00 uur dicht moesten… Enorm balen maar fijn dat het nog kon.

Wat zij schreef

Afgelopen maand was ik nog lekker op dreef en schreef een aantal artikelen over mooie bestemmingen in Nederland en Europa. Ook gaf ik een paar oude artikelen een hoognodige update. Nog even bij lezen of inspiratie nodig voor je volgende weekendje weg?

Hoe was jouw maand? En heb jij nog leuke dingen in het  vooruitzicht de komende tijd?

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende maand(en) graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

3 reacties
 1. Gefeliciteerd nog :D
  Het zag er toch uit als een fijne maand, met lekker veel eten ;) Deventer is een leuk stadje he! Heel pittoresk :)
  En ja bloggen… ik heb er echt nog nooit maar iets mee verdiend en het altijd voor mijzelf gedaan, dat scheelt denk ik wel. Ik heb wel het idee dat er weer een kleine blogopleving gaande is (maar dan wel meer op lifestyle/persoonlijk vlak). Maar ja, tegenwoordig moeten we allemaal aan de video he ;)

  1. Jaaah, kwam zeker niks te kort op culinair vlak afgelopen maand! :D En wat betreft die blogopleving: die zie ik zeker op persoonlijk vlak. Vind dat zelf ook nog steeds leuk om te lezen maar merk dat ik vanuit mezelf wat minder behoefte heb om mijn dagelijkse leven te delen… want wie zit daar op te wachten, denk ik steeds :’) Blijft een lastige balans vind ik zelf. Waag me nu op Instagram af en toe aan reels maar merk wel dat ik toch echt meer een schrijver en fotograaf ben.

 2. Hartelijk gefeliciteerd ;-)
  Jeetje wat erg al die pijn aan de linkerkant van de kaak…..
  ben nog nooit daar geweest.
  Het ziet er zo leuk uit.
  Wat een 8 gangen dinér…. super fijn.
  Hihihi dat de poezen de stoel hebben ingenomen ;-)

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen