Eten en drinken in Londen: ontdek de beste en leukste restaurants in Londen

Goed en goedkoop eten in Londen (lekker en betaalbaar)

Londen is een van mijn favoriete Europese steden. Jammer alleen dat zo’n weekendje al gauw flink prijzig kan worden. Gelukkig kun je prima goedkoop eten in Londen. Ik zette een paar cheap eats in London voor je bij elkaar.

Goedkoop eten in Londen

Ik ben al jaren fan van Londen, het is zonder twijfel mijn favoriete Europese wereldstad en ik zou er het liefst elk jaar een keer heen gaan. Zo’n tripje loopt echter al gauw in de prijzen: voor een fijne vlucht en comfortabel hotel ben je alles bij elkaar toch al snel een paar honderd euro kwijt voor een paar dagen. Tel daar nog een shopsessie, een avondje uit bij op en voor je het weet, is je bankrekening weer leeg.

Lekker en voordelig uit eten in Londen

Het hoeft echter niet per se duur te zijn, zo is er genoeg gratis te doen in Londen. Ook goedkoop en betaalbaar eten in Londen kan prima zonder elke dag een McDonalds te bezoeken. Ik bedoel, niks mis met een Mac op z’n tijd, echt lekker lokaal eten is toch wel een van de leukste dingen om te doen op vakantie, toch? Waar kan je voordelig eten in Londen? Lekker eten in Londen en nog betaalbaar ook doe je onder meer bij deze restaurants.

1. Barrio Bars

Bij Barrio vind je Latijns-Amerikaanse invloeden en ben je op de juiste plek voor een exotische cocktail en een dansje. Daarnaast eet je hier heerlijke nachos, churros en andere kleine hapjes bij de borrel. Ook hier staat de muziek lekker luid, vooral leuk voor borrelen en snacks.

141-143 Shoreditch High Street, London E1 6JE | Ook te vinden in Soho, Angel en Brixton

Eten bij Barrio Shoreditch in Londen Vrijdagavond bij Barrio Shoreditch in Londen

2. Brick Lane Beigel Bakery

159 Brick Lane, E1 6SB 

Een begrip onder uitgaanspubliek en Eastenders, deze Joods bakkerij die al ruim een halve eeuw 24 uur per dag (!) open is. Hier vind je verse bagels die ruim belegd worden met salt beef of gerookte zalm met roomkaas. Ook voor de zoete trek!

Beigel Bake Brick Lane Bakery – bricklanebeigel.co.uk

3. Comptoir Libanais

Diverse locaties in Londen (en de rest van de UK), www.lecomptoir.co.uk

Comptoir Libanais is een keten van Libanese restaurants in Londen; deels kantine, deels delicatessenzaak. Op het menu staan diverse warme en koude mezze gerechtjes, van hummus tot falafel en kofta. Ook voor de verse sapjes een aanrader.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Comptoir Libanais (@comptoirlibanais) op

4. Koya

Soho – 50 Frith Street, W1D 4SQ | City – 10-12 Bloomberg Arcade, EC4N 8AR. www.koya.co.uk

Geen standaard sushi maar een Japanse noodle bar met authentieke Japanse bereidingen. Noodles, rijst, vegetarische gerechtjes en season specials die meer dan de moeite waard zijn.

5. Franco Manca Pizzaria

Diverse locaties in Londen

Voor betaalbare zuurdesem pizza’s kun je terecht bij diverse vestigingen van Franco Manca. Populair en dus vaak druk, wel de moeite voor smakelijke pizza’s van £5.00 tot £8.25.

www.francomanca.co.uk

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Our mozzarella – enough to make any Italian proud.

Een bericht gedeeld door FRANCO MANCA (@francomancapizza) op

6. Gourmet Burger Kitchen

Diverse vestigingen in o.a. Covent Garden, Shoreditch en Waterloo, www.gbk.co.uk

Voor klassieke burgers vanaf £5.85 tot dubbel belegde Mighty burgers a £12.95 ben jij bij Gourmet Burger Kitchen aan het juiste adres. Allang niet meer de hipste burgerketen van Londen, wel smakelijk en prima betaalbaar.

7. Maple & Co

Pancras Square, King’s Cross

Voor gezonde ontbijtbowls met granen tot goedgevulde salade ‘lunch boxes’ (£6.95-£9.95) om je dag goed door te komen. Bij Maple & Co haal je de lekkerste gerechten om mee te nemen, ook geschikt voor vegetariërs en vegans. Te vinden op diverse locaties in Londen.

www.mymapleandco.com

8. Betaalbare burgerrestaurants in Londen

Op zoek naar een betaalbare burger in Londen? Deze burgerrestaurants bieden allemaal betaalbare en goede hamburgers, met veelal positieve reviews van hun gasten.

  • Honest Burgers – Honest Burgers is een Brits burgerrestaurant dat voor het eerst opende in Brixton in 2011. Ze willen de beste burgers van het VK serveren en maken bijna alles zelf. Op de kaart staan Britse rundvleesburgers, scharrel- en halal kippenburgers, vegetarische en veganistische burgers op basis van planten. Honest Burgers heeft verschillende locaties in Londen en staan bekend om hun betaalbare prijzen.
  • Patty & Bun – Dit populaire burgerrestaurant heeft verschillende locaties in Londen en biedt een breed scala aan rijkbelegde burgers met originele namen en toppings. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘Lambshank Redemption’ Burger of ‘Smokey Robinson’? De prijzen zijn betaalbaar en de kwaliteit is uitstekend.
  • Bleecker Burger – Dit is een pop-up burgerrestaurant met verschillende locaties in Londen. Ze bieden heerlijke burgers van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Probeer ook hun Bleecker Double Cheeseburger waarmee ze al tot Best Burger in the UK 2020 uitgeroepen.
  • Five Guys – Five Guys is een bekende keten van burgerrestaurants die klassieke Amerikaanse hamburgers en frietjes serveren. Ze hebben verschillende locaties in Londen en de prijzen zijn betaalbaar.
  • Shake Shack – Dit is een populaire Amerikaanse burgerketen met verschillende locaties in Londen. Ze bieden betaalbare burgers, hotdogs en milkshakes met heerlijke smaken.

Bewaar deze betaalbare uit eten in Londen tips op Pinterest

Goed en goedkoop eten in Londen // cheap eats in London

Bespaar en boek hier vast je activiteiten in Londen

Meer inspiratie voor je bezoek aan Londen?

Wat is jouw favoriete stek voor goedkoop eten in Londen?

3 reacties
  1. Ik vind foodmarkten als Borough Market en die ene in Covent Garden ook altijd goed! Lekker en betaalbaar eten. Daarnaast kies ik ook wel eens voor luxer lunchen en dan ‘s avonds gewoon een broodje of iets van noodles/noodle soep. Scheelt toch weer in de kosten!

    1. Food markets zijn altijd leuk ja! En dat werkt inderdaad ook prima. Tijdens zo’n trip ontbijt ik ook vaak veel uitgebreider dan thuis en om nu drie keer per dag zo’n berg eten weg te werken, vind zelfs ik overdreven :’)

  2. Ziet er leuk uit allemaal. Als het goed is ga ik in januari naar Londen, dus dan kan ik dit lijstje goed gebruiken.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Hotspot: Café Zondag Maastricht

Café Zondag Maastricht staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag kun je er terecht voor vers belegde broodjes, bagels en panini, ‘s avonds staan er onder meer tapas…