Eten en drinken in een restaurant

Uit eten in Apeldoorn: leukste restaurants om te eten en drinken

Ga je uit eten in Apeldoorn en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch of diner? Ontdek de beste restaurants in Apeldoorn: hier kun je lekker eten en drinken!

Ontdek de leukste restaurants in Apeldoorn om te eten en drinken

Apeldoorn is een gezellige stad op de Veluwe en een prima bestemming voor een dagje uit of weekendje weg. Ben je op zoek naar het perfecte restaurant voor een heerlijk diner na een dagje wandelen in de bossen of een middagje winkelen?

Uit eten in Apeldoorn

Ontdek de culinaire kant van Apeldoorn met deze gids voor de beste restaurants in de stad. Van gezellige bistro’s tot chique diners, hier vind je voor elk wat wils. Hier wil je eten en drinken in Apeldoorn!

Klein Berlijn

Maak kennis met Klein Berlijn, een restaurant zonder menukaart maar met heerlijke menu’s. gelegen in het hartje van Apeldoorn. Hier vind je gerechten van topkwaliteit, bereid met onbewerkte producten uit de natuur. Het resultaat? Heerlijke smaken die precies zo bedoeld zijn.

Bij Klein Berlijn kun je bovendien terecht voor een gluten-, lactose- en suikervrij menu. Want zoals ze bij Klein Berlijn zeggen: “Een gezond lichaam begint bij gezonde voeding”. Klein Berlijn is open van woensdag t/m zondag tussen 11:00 – 23:00 uur.

Adres: Hoofdstraat 34, 7311 KC Apeldoorn (www.kleinberlijnapeldoorn.nl

La Niche

La Niche is een eigentijds restaurant met klassieke invloeden en lekkere seizoensgerechten op een wisselende kaart. Je vindt het restaurant vlakbij het centrum, bij de Grote Kerk en Theater Orpheus. Naast à la carte kun je ook keizen uit verschillende menu’s, zoals het amuse menu en het speciale schouwburgmenu.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch avondje uit in Apeldoorn of een gezellige avond met vrienden bij de sfeervolle open haard, bij La Niche ben je aan het juiste adres. Het restaurant is open van dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:30 uur.

Adres: Soerenseweg 4b, 7314 CC Apeldoorn (restaurantlaniche.nl)

Restaurant La Niche in Apeldoorn (©restaurantlaniche.nl)

Restaurant La Niche in Apeldoorn (©restaurantlaniche.nl)

Proeflokaal De Vlijt

Ontdek de verborgen schat van Apeldoorn: het proeflokaal van Bierbrouwerij De Vlijt. Stap binnen in het gezellige proeflokaal, te vinden in het ketelhuis van de voormalige Zwitsalfabriek. Bij De Vlijt worden elke week zo’n 4000 liter Veluwse Schavuyt gebrouwen, een must-try voor bierliefhebbers!

De meer dan 100 jaar oude apothekersbalie doet nu dienst als bar en is de plek om een keuze te maken uit het enorme assortiment aan heerlijke speciaalbieren. Het proeflokaal is wekelijks geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 18:00 uur, wel even reserveren vooraf.

Adres: Vlijtseweg 114, 7317 AG Apeldoorn

Proeflokaal De Vlijt in Apeldoorn

Proeflokaal De Vlijt in Apeldoorn

Recht

Ook Recht is te vinden in het centrum van Apeldoorn, in een stijlvol monumentaal pand. Ondanks dat vind je hier geen strakke regels, maar wel een ongedwongen sfeer waar je als gast volop kunt genieten van heerlijke gerechten, een goed glas wijn en bijpassende muziek.

Het team van Recht zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en dat het je aan niets ontbreekt. Als de gelegenheid zich voordoet, wordt er zelfs live pianomuziek gespeeld door de gastheer. Het ultieme recept voor een avond vol gezelligheid en culinair genieten! Dagelijks geopend vanaf 17 uur (op zondag vanaf 16:30 uur).

Adres: Van Kinsbergenstraat 1b, 7311 BL Apeldoorn (restaurantrecht-apeldoorn.nl)

Rembrandt Lunchroom & Wijnbar

Bij deze gezellige lunchroom en wijnbar aan de Marktstraat geniet je van een hapje en drankje in een ongedwongen relaxte sfeer. Met meer dan 100 verschillende wijnen op de kaart kun je niet anders dan jouw perfecte wijn vinden bij Rembrandt (van wijn).

Gecombineerd met uitgebreide borrelhapjes (zeg maar gerust happen), smeuige tosti’s en persoonlijke aandacht van het personeel, breng je hier gerust een smakelijke middag en avond door.

Adres: Marktstraat 3, 7311 LH Apeldoorn (rembrandtvanwijn.nl)

Zenith

Restaurant Zenith is pas een jaar of twee open maar staat nu al bekend om heerlijke fine dining! Het ligt aan de rand van het centrum en is klein en gezellig. De keuken van Restaurant Zenith probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische producten. Waar mogelijk direct uit de buurt en eigen moestuin.

Hier smul je van heerlijke gerechten van hun à-la-carte kaart. Of laat je verrassen door een van hun verrassingsmenu’s. Donderdag t/m maandag open voor diner (17.00 – 22.00 uur), op zondag ook voor lunch (12.00 – 16.00 uur).

Adres: Koninginnelaan 37, 7315 BL Apeldoorn

Meer restaurants in Gelderland?

Wat is jouw favoriete restaurant in Apeldoorn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen