Dagje Driebergen sluit je af met een overnachting bij de Bergse Bossen

Dagje Driebergen-Rijsenburg (en omgeving): tips voor eten, drinken en slapen

Zin in een dagje Utrechtse Heuvelrug? Driebergen-Rijsenburg is een fijne uitvalsbasis voor een dagje of weekendje weg in de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug.

Dagje Driebergen-Rijsenburg: de leukste tips

Driebergen ligt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorp vormt al sinds 1931 een gemeente met Rijsbergen, samen zijn ze sindsdien gegroeid tot één plaats. Sinds 2006 is de gemeente Driebergen-Rijsenburg onderdeel van de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug, samen met Amerongen, Doorn, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg.

Dankzij historische gebouwen, prachtige landgoederen en bossen biedt Driebergen-Rijsenburg een mooie mix van natuur en geschiedenis: perfecte voor een dagje uit of weekendje weg dus.

Dit wil je zien en doen in Driebergen en omgeving

Wij besluiten begin mei om de drukte van onze bevrijdingsstad te ontsnappen en verruilen de Veluwe voor een dagje Driebergen-Rijsenburg. Mijn tips voor 24 uur Driebergen en omgeving.

Lunchen bij De Huiskamer van Driebergen

De naam Traaij is één van de oudste straatnamen van Driebergen en inmiddels dé winkelstraat van Driebergen. We parkeren om de hoek en met een dreigende stortbui in het vizier rennen we naar binnen bij de eerste lunchroom die we zien. Dat blijkt een prima idee. Bij De Huiskamer van Driebergen zit je namelijk hartstikke goed voor koffie, lunch of uitgebreide high tea.

Goede koffie en taart

In deze sfeervolle koffiezaak kun je samen genieten van goede koffie en thee met  heerlijke huisgebakken taarten. Wie meer trek heeft, bestelt een van de (biologische) lunchgerechten. Ook kun je hier lokale producten en cadeaus kopen en speciale koffie- en theesoorten meenemen voor thuis.

De Huiskamer van Driebergen is zeven dagen per week geopend: maandag t/m vrijdag van 08:30 – 17:00 uur en zaterdag en zondag van 09:00 – 17:00 uur.

Adres: Traaij 84b, 3971 GR Driebergen-Rijsenburg

Lunchen bij De Huiskamer van Driebergen Lunchen bij De Huiskamer van Driebergen

Lunchen bij De Huiskamer van Driebergen

Rondneuzen bij Kringloop Driebergen-Doorn

Even rondneuzen bij een kringloop vind ik leuk. Je weet nooit wat voor onverwachte pareltjes je tegenkomt! In het centrum van Driebergen vind je een kringloop aan Traaij 49c. Hier kun je vijf dagen per week (van dinsdag t/m zaterdag) op jacht naar brocante servies, tweedehands boeken, meubels en curiosa.

Boekenjacht bij Boekhandel Baas

Minstens net zo leuk als rondneuzen in een kringloop, is rondneuzen in een boekhandel! Boekhandel Jacques Baas (Traaij 4C) is een mooie boekhandel in Driebergen, waar je duizenden boeken vindt in elk genre. Van Nederlandse literatuur tot kookboeken en specialistische onderwerpen.

Ook leuk: in de winkel vind je ook een boekcafé waar je je lekkere trek stilt met koffie, thee & taart.

Eten en drinken bij Brasserie de Buitenplaats

Wie zin heeft in een hapje en drankje aan de rand van Driebergen gaat naar Brasserie de Buitenplaats. Deze sfeervolle brasserie heeft misschien wel het mooiste terras in Driebergen en omgeving. Hier kun je al bij de eerste zonnestralen neerstrijken met een versgemalen kopje koffie en huisgemaakte appeltaart. Als het weer wat minder is, kun je binnen genieten bij de knusse open haard met een goed glas wijn.

Heb je trek? Bestel dan een van de shared dining of grote borrelplanken met finger food. Wij genoten van een enorme plank vol hapjes met vis, vlees en vegetarische varianten.

Tijdens vakanties & feestdagen is de Brasserie dagelijks geopend van 11:00 – 23:00 uur. Openingstijden in het weekend buiten de vakanties: vrijdag 16:00 – 23:00, zaterdag en zondag van 11:00 – 23:00 uur. 

Eten en drinken bij Brasserie de Buitenplaats Eten en drinken bij Brasserie de Buitenplaats ©watzijzegt.com

Lekker borrelen en genieten van finger food & shared dining kan uitstekend bij Brasserie de Buitenplaats ©watzijzegt.com

Slapen in Buitenplaats de Bergse Bossen

Geen zin om na al die lekkere hapjes en drankjes nog naar huis te gaan? De Brasserie hoort bij Buitenplaats de Bergse Bossen, een heerlijke hide-away omringd door groen. Het hotel heeft 65 comfortabele hotelkamers met comfortabele bedden.

Dankzij de bosrijke ligging kijken alle kamers uit op het omliggende groen. Het hele hotel is gelijkvloers en daarmee rolstoelvriendelijk. Ideaal voor een buitengewone overnachting dus. We zijn vroeger dan gepland in het hotel – iets met hevige stortbuien die het wandelen in de omgeving wat minder aantrekkelijk maken – maar kunnen toch direct inchecken. Fijn!

In de lounge van het hotel kun je relaxen in een van de zithoeken of met een krant, tijdschrift of gezelschapsspel aan een van de tafels zitten. Koffie en thee is overdag gratis beschikbaar voor gasten.

Lounge area Hotel de Bergse Bossen in Driebergen

Wij boekten last-minute en kozen voor de ruimere suite (die ook dienst doet als bruidssuite) met kingsize bed, badkamer met bad en een knusse loveseat. Perfect om even te relaxen wanneer het buiten ineens giet van de regen.

Overnachten bij Buitenplaats De Bergse Bossen in DriebergenOvernachten bij Buitenplaats De Bergse Bossen in DriebergenOvernacht in de bruidssuite van Buitenplaats De Bergse Bossen in Driebergen

Overnacht in de bruidssuite van Buitenplaats De Bergse Bossen in Driebergen ©watzijzegt.com

Hoewel het af en toe wat gehorig schijnt te zijn, hebben we zelf geen last van andere gasten en slapen we prima. Het ontbijt ‘s ochtends is lekker en uitgebreid, een prima start van een nieuwe dag!

Ook zin gekregen in een dagje Driebergen? Boek hier een overnachting in een van de kamers van Buitenplaats de Bergse Bossen*.

Het ontbijt wordt gereserveerd in het restaurant van De Bergse Bossen

Beklim de Pyramide van Austerlitz

Een opvallende bezienswaardigheid in de buurt van Driebergen en Zeist is de Pyramide van Austerlitz. Deze reusachtige piramide werd ooit opgericht door de troepen van Napoleon en is het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Met een hoogte van 35 meter en een obelisk bovenop, biedt deze piramide een bijzonder uitzicht over de omgeving. Je kunt het monument gratis bezoeken dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Vlakbij de pyramide vind je ook een restaurant, speeltuin en lunapark met dezelfde naam. Hier kun je van begin april tot eind oktober terecht voor eten, drinken en vermaak. De pyramide is ook het start- en eindpunt voor diverse wandelingen in de omgeving.

Adres: Zeisterweg 98-100, 3931 MG Woudenberg

Beklim de Pyramide van Austerlitz

Meer tips voor dagjes uit in Nederland

Wat is jouw favoriete plek in Driebergen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen